X

Atentie mare, caci ANTIHRISTUL va fi cu mult mai simpatic decat credeam cu totii

Foto: https://www.listland.com/top-10-reasons-euthanasia-should-be-illegal/

Este încurajarea eutanasiei viitorul medicinei naționalizate?

de Adam – Eliyahu BERKOWITZ, 05 Februarie 2019, 14:23

“Atunci a zis Saul purtătorului său de arme: Trage-ţi sabia şi mă străpunge cu ea, ca să nu vină aceşti netăiaţi împrejur să mă ucidă şi să-şi bată joc de mine”. Purtătorul de arme însă n-a voit, căci se temea cumplit. Atunci Saul şi-a luat sabia şi s-a aruncat în ea.” Cartea întâia a Regilor, Samuel 31:4 (Biblia Israelită™)

Pe măsură ce discuția politică în legătură cu viitorul sistemului de sănătate american devine mai intensă, subiectul implicit al eutanasiei apare în prim plan. Un rabin a remarcat că avortul și eutanasia sunt două fețe ale aceleiași monede, ambele distrugând relația dintre părinte și copil.

Un medic geriatru care se confruntă cu situații de final-de-viață în mod cotidian a rezumat legătura dintre medicina socializată și eutanasie.

“Pericolul medicinei naționalizate este că totul se află sub controlul altei persoane, nu neapărat al pacientului sau al familiei acestuia,” a declarat doctorul, care preferă să rămână anonim, pentru Breaking Israel News. “Motivația principală este economică și nu de sănătate. Eutanasia se încadrează în această mentalitate.”

În mod ideal, eutanasia este administrată la solicitarea pacientului prin mijloace pasive, întrerupând tratamentul necesar pentru continuarea vieții. Eutanasia poate fi efectuată și activ, prin injecția letală. Eutanasia pasivă voluntară este legală pe teritoriul SUA per Cruzan v. Director, Departamentul de Sănătate al Missouri. Atunci când pacientul își provoacă în mod activ moartea cu sprijinul unui medic, adesea este folosită sintagma “suicid asistat” ca înlocuitor. Suicidul asistat este legal în Elveția și în statele americane California, Oregon, Washington, Montana și Vermont.

Eutanasia non-voluntară este atunci când pacientul este incapabil să-și exprime consimțământul sau când este împotriva voinței sale. Acest lucru este tehnic ilegal în toate țările însă au fost cazuri în care statul și sistemul judiciar au uzurpat poziția părinților și au decis să eutanasieze un copil.

Gradul până la care medicina naționalizată poate prelua controlul asupra deciziei de a eutanasia a fost ilustrat grafic în cazul recent al lui Alfie EVANS, un băiețel britanic de aproape doi ani. Împotriva dorințelor părinților săi, spitalul în care acesta primea îngrijiri și-a retras suportul (tehnic) pentru viață. Părinții acestuia au fost îngrădiți de către instanțele supreme în a căuta îngrijire pentru Alfie în altă parte. Sistemul britanic de sănătate mono-plătitor a intrat în focuri în dezbaterea publică ce a urmat.

În discuții legate de reforma sistemului de sănătate, Canada este adesea oferită drept model al succesului medicinei naționalizate, însă subiectul eutanasiei este arareori dezbătut. Aspectul economic al eutanasiei aferent sistemului de sănătate publică al Canadei a fost subliniat într-un articol din 2017 din Jurnalul Asociației Medicale Canadiene. Articolul afirma că, dacă nivelul eutanasierii din Canada îl atinge pe cel al Belgiei și Olandei, ar putea face economii sistemului medical de aproximativ 139 milioane de dolari. Comparația a fost efectuată deoarece, la fel ca în cazul Canadei, mare parte din sistemul de sănătate din Belgia și Norvegia este mono-plătitor.

Se cuvine notat că Belgia dă voie suicidului asistat medical pentru pacienții nebuni, iar alte câteva state europene iau în calcul legislație pentru a permite acest lucru în cazul afecțiunilor psihiatrice incurabile, inclusiv autismul.

Luarea în calcul a costului reprezintă un factor major în decizia de a prelungi sau nu viața, de când studiul a arătat că în unele regiuni ale Canadei, mai bine de 20% din costurile sistemului sanitar au fost făcute cu pacienți care mor în șase luni deși aceștia reprezintă 1% din populație. În America, între 27 și 30 de procente din bugetul sănătății sunt cheltuite pe 5% din pacienții Medi-grijă care mor anual.

Eutanasia a devenit astăzi un program oficial în sistemul medical canadian, denumit Asistență Medicală la Moarte (MAiD). Afișe care oferă instrucțiuni pacienților despre cum să acceseze programul prin intermediul numărului său gratuit sunt dispuse proeminent în anumite săli de așteptare de la Urgențe, în unele spitale.

Țări europene cu sisteme naționalizate de sănătate adoptă eutanasia, iar multe lărgesc scopul suicidului asistat ca opțiune. În 2001, Olanda a devenit prima țară din lume care a legalizat eutanasia pentru pacienți care sufereau dureri insuportabile și care nu aveau șanse de vindecare. În Octombrie 2016, guvernul a propus o legislație care să permită oamenilor sănătoși în vârstă solicitarea de suicid asistat. Criticii au denumit legislația propusă “o pantă alunecoasă” care riscă să dea voie criteriilor financiare să ieftinească valoarea vieții umane.

Deși nu toate țările cu sistem de sănătate universal au legalizat eutanasia, toate țările care au legalizat-o (Olanda, Belgia, Columbia, Luxemburg, Canada, Elveția și Germania) au sisteme de sănătate universale. La această dată, sunt 6 state în SUA cu eutanasie legalizată.

Rabinul Yosef BERGER, preot al Mormântului Regelui David de pe Muntele Sionului, a citat ultimul vers din Psalmi pentru a evidenția cum fiecare clipă din viață este o oportunitate unică de a slăvi Creatorul.

“Toată suflarea să laude pe Domnul!” Aliluia! Psalmi 150:6

“Dumnezeu i-a dat suflare de viață omului”, a spus rabinul Yosef BERGER. “Scopul vieții este de a-l preaslăvi pe Dumnezeu. Orice reduce viața, reduce slăvirea Domnului și amână Mântuirea (Răscumpărarea). Eutanasia neagă sanctitatea inerentă a vieții, negând că viața provine de la Dumnezeu.”

Rabinul BERGER a menționat că copiii lui Israel trebuiau să fie robiți în Egipt timp de 400 de ani însă au fost în Egipt pentru mult mai puțin timp.

“Biblia descrie cum copiii lui Israel s-au înmulțit foarte”, a declarat preotul. “Această sporire a vieții, această dragoste față de viață, au scurtat exilul în Egipt. Faraon a încercat să prelungească exilul aruncând copiii de sex masculin în Nil, dereglând fertilitatea (sporul natural al) israeliților, astfel slăbind puterea vieții și sporind exilul.”

“Există o regulă simplă: orice sporește viața este de la Dumnezeu și-l aduce pe Mesia mai aproape” a spus BERGER. “Orice sporește moartea este exact opusul și-l amână pe Mesia.”

Rabinul Pinchas WINSTON, un autor proeminent al sfârșitului lumii, a subliniat că eutanasia este de fapt o parte a unei chestiuni mult mai largi care indică probleme în cultură.

“Această treabă este precum un termometru social care se ridică pe măsură ce oamenii îl elimină pe Dumnezeu din cadru”, a declarat rabinul WINSTON pentru Breaking Israel News. “Decizii de acest fel pot fi luate numai într-o realitate lipsită de Dumnezeu. <Uman> este definit de Dumnezeu. Oamenii, pe cont propriu, n-au habar despre ce înseamnă uman.”

“Suferința este o parte importantă din viață”, a mai spus WINSTON. “Poate fi dificil de acceptat, însă chiar și suferința este de la Dumnezeu. Adevărata omenie, adevărata milă și dragoste, sunt pe termen lung și pot dura ani pentru a da roade. A scurta acest lucru este dorința omului pentru confort, nicidecum o dorință de a fi uman. Tora luptă împotriva acestui lucru. Dacă-i iei omului divinitatea atunci nu mai rămâi decât cu o goană după confort.”

Rabinul WINSTON a atras atenția asupra unui tip tragic de eutanasie.

“Este de negândit, însă multe dintre aceste cazuri necesită ca un copil să-și exprime acordul pentru a-i fi ucis părintele,” a spus rabinul. “Societatea pare a se îndrepta în această direcție pe măsură ce legătura dintre părinte și copil o apucă pe o pantă greșită. Avortul înseamnă o mamă care își respinge copilul iar eutanasierea poate fi un copil care își refuză părintele.”

Rabinul WINSTON a scos în evidență că respectul față de părinți este una dintre cele zece porunci și este explicit legat de îndelungarea vieții.

Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l va da ţie.” Ieşirea – a doua carte a lui Moise 20:12

Eutanasia devine o preocupare inter-religioasă. În Noiembrie, cea de-a 16-a Comisie Bilaterală dintre Rabinatul Șef al Israelului și Vatican s-a întrunit să discute tema “demnității umane cu referire specifică la copil” în învățătura catolică și iudaică.

“La această întâlnire, Papa a primit cu bucurie informația furnizată lui cu privire la o ciornă de document-poziție inter-religioasă asupra chestiuni de sfârșit-de-viață, cu trimitere specială la pericolele legalizării eutanasierii și a suicidului asistat medical în locul oferirii îngrijirii paliative și a respectului maxim pentru viața dată de către Dumnezeu”, se spune în declarație.

La o întrunire a Comisiei în 2006, participanții au condamnat în mod distinct eutanasia, denumind-o “arogarea umană ilegitimă a unei autorități divine exclusive de stabilire a clipei morții unei persoane.”

Tradus & adaptat de Cristian

NOTĂ OrtodoxINFO

Frumos spus, nu-i asa? La fel de frumos vorbeste Sanhedrinul si impotriva avortului și a desfrânarii:

DEZBINARE ÎN LUMEA EVREIASCĂ? Sanhedrinul nu vrea avort și desfrânare, dar evreii grei fix avortul, homosexualitatea și al treilea gen promovează…

Discursuri aproape perfecte. Discursuri de pus in rama. Care activist prolife sau provita ar putea avea ceva de obiectat?

Si totusi avem o problema. Una grozava. Iar problema nu este discursul, ci cei ce tin acest discurs. Caci acesti rabini sunt fix cei ce pregatesc terenul antihristului:

Rabinul de la Mormântul Regelui David ne anunță că se pregătește COROANA DE AUR ce va fi înmânată lui MESIA de către toate neamurile Pământului / Reamintim: MESIA așteptat de rabini este ANTIHRISTUL

Cu tot ceea ce implica pregatirea acestui teren, de la guvern mondial si pana la ecumenismul total:

Sanhedrinul cere înlocuirea ONU, reeducarea religioasă a oamenilor și unirea națiunilor la Ierusalim

Iar daca astfel de rabini au un astfel de discurs anti avort, anti homosexualitate si anti eutanasie, este evident ca si mesia lor cu atat mai mult. Si astfel antihristul chiar ca pe extrem de multi ii va pacali.

Din pacate, treburile astea nu le inteleg membrii organizatiilor pro life ce promoveaza eumenismul in numele activismului comun anti avort si anti homosexualitate. Dar oare sefii acestor organizatii inteleg? Ba chiar mai rau, oare sunt sub ascultarea celor ce edifica aceasta extraordinara construtie antihristica? Mi-e teama ca da…

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Antihrist
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

10 comentarii

 1. Peste 1.000 de vrânceni au refuzat cardul de sănătate din motive religioase, acestea făcând dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

  Invocând motive diavolești, aceste persoane au ales ca, din trei în trei luni, să se prezinte personal la CAS Vrancea pentru reînoirea unei adeverințe din care să reiasă că sunt asigurați.Cererea pentru solicitarea de eliberare a adeverinţei va fi însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind refuzul cardului.

  „De când a început distribuirea cardurilor de sănătate, în anul 2015, şi până la finele lunii ianuarie 2019, circa 1.090 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase. Aceste persoane pot face dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului, eliberată de CAS Vrancea”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iustina Papuc.

  CAS Vrancea deserveşte o populaţie de 388.495 persoane, din care 264.351 sunt asigurate. Până la data de 31 decembrie 2018, în Vrancea au fost distribuite de către Poşta Româna un număr de 267.499 carduri naţionale de sănătate.

  https://www.antena3.ro/actualitate/social/judetul-din-romania-unde-oamenii-au-refuzat-cardul-de-sanatate-din-motive-religioase-509244.html

 2. Saccsiv, cum se face ca articolul acesta are in cateva ore peste 17000 de vizualizari iar altle deabia daca au 500 de vizualizari si asta in doar cateva ore ?

 3. Li se potrivesc perfect cuvintele sfintilor parinti acestor „initiative” , atunci cand diavolul voia sa-ii trezeasca la rugaciune ;

  „De cand incepatorul rautatii se ingrijeste de mantuirea omului ? „

 4. Mda… Eu cred ca greii acestei lumi promoveaza intentionat aberatiile, ca omenirea sa aplaude pe antihrist atunci cand le va condamna si abroga.

  E ca si cu cozile de la impozite: sunt special create de zeci de ani, ca sa te bucuri si sa primesti cu drag posibilitatea platii darilor de acasa din fata calculatorului, fapt ce presupune inregimentarea electronica cu tot tacamul.

 5. Oameni buni, la un moment dat am trimis câteva texte lungi în care au fost eclipsate niște informații. O să extrag una și o să v-o relatez.

  Când a candidat Emil Constantinescu împotriva lui Ion Iliescu s-au întâmplat niște lucruri.

  La ceva timp după acea perioadă am ajuns într-un birou la cunoscutul sociolog și fost politician Alin Teodorescu.

  Împreună cu mine se afla Florin Dumitrescu om de publicitate și cunoscut textier al trupei Sarmalele Reci.

  Efectuam un interviu cu Alin Teodorescu. La un moment dat Alin Teodorescu ne-a zis să oprim reportofonul.

  După ce am oprit reportofonul ne-a relatat următorul lucru. În campania electorală pentru Emil Constantinescu au fost chemați in biroul lui Adrian Sârbu, acționar al Protv-ului și manager al acestuia.

  In birou la Sârbu s-au prezentat Emil Constantinescu, Zoe Petre (decedată între timp) și Alin Teodorescu.

  Alin Teodorescu este și astăzi managerul Institutului de sondare IMAS.

  Alin Teodorescu ne spunea că Adrian Sârbu stătea la biroul lui.

  Fac o paranteză și vă spun că subsemnatul am fost prezent în acest birou, alta data, în calitate de posibil succesor al lui Florin Călinescu la matinalul de la Protv de la acea vreme.

  Adrian Sârbu avea obiceiul să stea cu picioarele sus pe birou.

  Alin Teodorescu ne relata.
  Nu a durat mult din discuția cu Emil Constantinescu, cu Zoe Petre și cu Alin Teodorescu când Adrian Sârbu a arătat cu degetul arătător către Emil Constantinescu și i-a spus:
  “pe tine eu te pun Președinte”.

  Într-adevăr, Protv -ul la acea vreme, cu milionul de lei dat la fiecare matinal și cu miliardul dat de Revelion a ras tot ce se putea din audiență pe piața tv.

  A fost necesar mai puțin de un an de campanie pro NATO ca românii să meargă să voteze covârșitor în favoarea intrării României în NATO.

  Dacă interviul dat de Anghel Rugină lui Marius Tucă vi se pare o poveste fără acoperire sau doar o poveste, iată eu n-am nici cea mai mică clătinare să vă relatez faptul că Jocurile sunt făcute.

  Votul nostru nu contează.

  Protv -ul se afla în posesia Companiei CME Internațional, deținută de evreul Ronald Lauder.

  Dați o simplă căutare pe net acestui nume și veți afla mai multe.

  Nu am nicio clătinare să spun acest lucru public chiar dacă există șansa ca Alin Todorescu să iasă public să spună că nu confirmă cele spuse.

  Și chiar dacă Adrian Sârbu își va pune în mișcare banii pe care i-a pus deoparte ca să mă forțeze să produc dovezi ale celor spuse. Ca să fiu mai limpede, mi se fâlfâie.

  Cine crede că mai are ceva de pierdut în afară de sufletul pe care noi cu toții l-am primit, este pierdut.

 6. Ceea ce nu povestesc Cristian Tudor Popescu, Vlad Petreanu, Moise Guran și Lucian mândruță este cum era atmosfera din media pe vremea lui Adrian Năstase.

  Ca manager al departamentului de vânzare publicitate al unei televiziuni, al unui post de radio sau al unui ziar important, te trezeai la un moment dat că un mare client de publicitate cum ar fi un detergent, un furnizor de telefonie mobilă, un furnizor de mâncare, sau un furnizor de Fast Moving Consumer Goods, te sună și îți spune că își reformulează bugetul pe primele șase luni și că deocamdată mai durează până când se bate palma.

  Contractele erau aproape gata făcute, planul de media întocmit, totul era pregătit.

  Bang!

  Venea vestea care clătina pe picioare pe managerii stațiilor sau ziarelor. Aveau de dat salarii, de plătit furnizorii, de plătit chiria și câte alte cheltuieli și angarale specifice unui astfel de business.

  Continuarea.

  În momentul în care respectiva stație sau respectivul ziar își “ajusta” discursul și invita în emisiuni “persoane potrivite”, suna clientul de publicitate și dădea vestea cea bună: începem difuzarea!

  Desigur că Mircea badea și Mihai Gâdea încearcă să se opună tăvălugului informațional toxic dat de învățătorii României CTP, Guran, Petreanu, Prelipceanu și alți openminded.

  Dar și Badea și Gâdea trebuie să-și facă un gest de igienă morală și să descrie toată atmosfera de rahat din acea vreme și mai ales de sub conducerea lui Dan Voiculescu-Crescent. Căutați pe net.

  Cine crede că opozanții lui CTP și Guran sunt niște îngerași se înșeală amarnic.

  Să zicem că cei care sunt alături de Mircea Badea și Gâdea, la un moment dat vor câștiga.

  În secunda doi, noi, oamenii simpli vom deveni carne de tun, masă de manevră pentru noii câștigători.

  Serviciile secrete nu mai sunt cu noi. Jurnaliștii nu mai sunt cu noi.

  Suntem singuri cu spatele la zid.

  Singura sursă de Informare cat decât nealterată este cea de pe WhatsApp.

  E doar o chestiune de timp ca și aceasta să devină toxică.

  Și atunci, ca întotdeauna, Dumnezeu cu mila.

  PS. Vlad Petreanu, Moise Guran, Lucian Mândruță, Alice Iacobescu, au practicat jurnalism dirijat in redacția de la Antena1.

  Iar acum, pe acolo pe unde s-au împrăștiat, ne dau lecții de democrație și ne demonizează atunci când afirmăm că relația cu așa-zisa Uniunea Europeană este totalmente defavorabilă României.

  Desigur că urmașii lui Ion Iliescu și a lui Petre Roman, Dragnea Dancila și ceilalți sunt penale. Pe alocuri de-a dreptul pușcăriabili. Psd-ul nu și-a făcut niciodată mea culpa pentru vânzarea României de către chiar PSD.

  Chiar și așa, mă uit ca un idiot în oglinda din baie și, când mă gândesc la ce nenorociri ne propun iubitorii de UE recte USR, PNL, Ponta și ceilalți, aproape că îmi vine să îmi pun întrebarea cum am ajuns în acest hal de demență încât să simt ca un pesedist.

  Haosul e total.

  Defecțiunea este generală.

  Țineți-vă departe de idiotul util de 102 ani numit Mihai Șora.

 7. Cum a zis Domnul Hristos in parabola despre bogatul nemilostiv si saracul Lazar (referindu-se, probabil, la intreg poporul evreu) ? „Cine nu asculta de Moise si de prooroci, nu va crede nici daca ar invia cineva din morti.”
  Este posibil ca antihristul sa se pronunte de ochii lumii impotriva crimei, dar nu cred ca va si face ceva concret. Oricum, e bine sa fim atenti si sa nu ne lasam pacaliti, nici sa cadem in capcana de a crede ca propaganda pro-avort si pro-homo ar reprezenta un antidot pentru antihrist. Probabil ca fortele intunericului incearca sa-i piarda pe toti, pe unii prin acceptarea crimei si anormalitatii, pe ceilalti mintindu-i ca ar fi impotriva acestor lucruri.
  Si mai cred ca s-a apropiat desteptarea poporului evreu.
  Trebuie totusi sa marturisesc ca am intalnit un lucru problematic. Exista oameni care au inteles hidosenia avortului. Dar avand in vedere ca viata e un dar de la Dumnezeu, lupta pentru apararea ei trebuie purata in numele Domnului Hristos. Exista asa numitii pagani pro-life, atei pro-life, lgbt pro-life si se poate ajunge la un amestec fara Dumnezeu. Nu neg ca unii dintre cei amintiti sunt sinceri, ca e un lucru bun ca sunt impotriva avortului si ca acesta poate fi un pas important care sa-i apropie de Dumnezeu, Cel care daruieste viata, dar decuplarea luptei pro-life de invatatura crestine este mortala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.