X

Boala cerbilor ”zombie” se poate răspândi la oameni

”Este posibil ca numărul de cazuri la oameni să fie considerabil și nu vor fi evenimente izolate”

Experții avertizează că boala cerbilor ”zombie” se poate răspândi la oameni

Oamenii care consumă carne de cerb/căprioară pot risca să contacteze o boală infecțioasă mortală, care se răspândește în populațiile de animale din SUA, avertizează experții.

Boala cronică degenerativă (CWD) – poreclită boala cerbilor ”zombie” – a infectat cerbi, căprioare și elani în 24 de state americane și în două provincii canadiene.

Boala atacă țesuturile, incluzând creierul și măduva spinării, ducând la pierderea dramatică în greutate, pierderea coordonării, apatie, slăbire, sete sau urinare excesivă și agresivitate intensă, înainte ca animalul să moară.

Peste 15 000 de animale infectate sunt consumate în fiecare an, un număr care ar putea crește cu 20% anual, potrivit lui Michael Osterholm, specialist în boli infecțioase, de la Universitatea din Minnesota.

Este probabil ca în anii următori să fie documentate cazuri umane de boală cronică degenerativă, asociate cu consumul de carne contaminată”, a spus el.

Este posibil ca numărul de cazuri la oameni să fie considerabil și nu vor fi evenimente izolate”, a mai declarat el pentru parlamentarii de stat, raportează USA Today.

Dl Osterholm a comparat situația cu boala ”vacii nebune” din Marea Britanie, când 177 de persoane din regat au murit, între 1986 și 2014.

O fermă de cerbi roșii, de lângă Ontario din Canada, a avut 11 cazuri confirmate.

CWD a fost văzută la căprioarele captive, încă de la sfârșitul anilor 1960, dar a fost observată prima dată în sălbăticie cu aproximativ 40 de ani în urmă.

În ceea ce privește oamenii, nu au existat până în prezent cazuri documentate, care să contacteze boala, dar cercetările recente arată că poate fi transmisă altor animale, inclusiv primate, spune Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Consumul de carne de cerb infectat ar fi cea mai probabilă cale pentru oameni ca să ia boala, spun centrele [de sănătate], dar nu există certitudini.

Dl. Osterholm a spus:

Este ca o aruncare la masa de ruletă a geneticii. Dacă puneți acest lucru într-o fabrică de procesare a cărnii … acesta este cel mai rău tip de coșmarMichael Osterholm

Boala cronică degenerativă aparține aceleiași familii de boli – cunoscute ca encefalopatii spongiforme transmisibile – cum sunt encefalopatia spongiformă bovină (boala ESB sau boala vacii nebune) și varianta Creutzfeldt-Jakob (vCJD).

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

    1. Protagoniștii filmelor porno, pedofilie și alte scârboșenii, I-AȘ ÎMPUȘCA EU, CU MÂNA MEA!
      Dar nu se ia nici-o măsură pentru că LUMEA ESTE STRICATĂ…LA TRUP, LA SUFLET ȘI LA MINTE! Se îndulcesc PORCII de oameni, d-aia există și cresc astfel de cazuri și se și filmează!
      Nu știu, dar abia aștept să vină Judecata și să se pună CAPĂT la toate ororile-astea!

  1. În privința consumului de carne infestată, pe lângă imbecilii care fac teste pe animale, apoi pe om…reprezintă un ALT BICI al lui Dumnezeu, pentru lipsa de post a majorității creștinilor! Părerea mea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.