X

Specialiștii ruși lucrează la înlăturarea lemnului uscat din Stejarul Mamvri, pentru a face loc vlastarelor noi ce cresc din aceeasi radacina

LEMNUL USCAT ESTE ÎNDEPĂRTAT DIN STEJARul MAMVRI PENTRU A FACE LOC VLĂSTARELOR NOI CARE CRESC DIN ACEEAȘI RĂDĂCINĂ

Hebron, West Bank, 11 februarie 2019

Specialiștii ruși lucrează la înlăturarea lemnului uscat din vechiul stejar Mamvri din orașul Hebron, pe malul vestic al râului Iordan, pentru a permite creșterea a doi lăstari care au răsărit din aceleași rădăcini cu câțiva ani în urmă, relatează Misiunea din Ierusalim a Patriarhiei Moscovei.

Sfântul copac, unde Avraam L-a văzut pe Domnul sub forma a trei îngeri în Facerea 18, se află la intrarea Mânăstirii în cinstea Sfinților Preoți ai lui Hristos din Hebron.

Stejarul a început să se usuce în 1996 datorită timpului, vârstei copacului și a construcției realizată în jurul acestuia în anii 1970 și de atunci a fost considerat a fi complet lipsit de viață, până când doi copaci noi au crescut în anul următor din stejarul uscat care mai avea încă viață în rădăcinile subterane. Astăzi, copacul degradat face loc treptat noilor lăstari, cu ajutorul specialiștilor ruși care și-au început activitatea de conservare cu câțiva ani în urmă.

Partea uscată a copacului s-a prăbușit ieri, ducând la speculații on-line potrivit cărora este complet mort, ceea ce reprezintă un semn al sfârșitului lumii conform unei tradiții. Tradiția privește de asemenea arborele ca o reprezentare a istoriei sacre – partea ofilita a stejarului sfânt reprezentând Vechiul Legământ și partea verde a copacului reprezentând Noul Legământ al harului. Apariția unei noi vieți în copac în 1997 a dat credincioșilor o nouă speranță că lumea va fi din nou iertată.

Toate partile colectate ale copacului vechi vor fi disponibile în curând pentru pelerinii din Biserica Sfinților Părinți.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Daca omenirea se culca pe o ureche ca antihristul nu mai vine pentru ca au iesit doi vlastari din Stejarul Mamvri, n-o sa-i fie bine…

Articole asemănătoare

8 comentarii

  1. Sau, probabil lumea va vedea ceva de bine in aparitia lui „mesia”(antihrist) in preajma acestui eveniment legat de cei doi vlastari ai stejarului. Va fi ca si o confirmare a naturii „divine” a lui antihrist. Caldiceii si cei impietriti la inima stiu foarte bine sa dea conotatii convenabile unor astfel de evenimente(semne).

    Sa nu fie!!!

  2. Ar fi de dorit ca mai marele Asezamintelor Romanesti de la Ierusalim , sa procure cateva fragmente de lemn , insotite de acte de autenticitate , asa cum se cere acum , fragmente care sa fie aduse in Romania si care sa fie expuse in cateva locuri- biserici . Cine stie si cum sa faca , sa-i contacteze pe cei de la Ierusalim si sa le faca sugestia . Eu stiu ca la Manastirea Recea din Vrancea se afla un mic fragment de lemn din stejarul Mamvri , adus de maicile Iuliana si Varvara , atunci cand au fost in Tara Sfanta , fiind la acea vreme primul grup de pelerini care au fost la Sfintele Locuri pe vremea comunistilor !

  3. Dacă cei doi lăstari prezic,prefigurează pe cei doi măslini,cei doi martori ce urmează să apară înaintea venirii antihristului? La Ilie și Enoh mă refer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.