X

Porosenko semneaza un al doilea proiect de lege anti Biserica

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

POROȘENKO SEMNEAZĂ UN AL DOILEA PROIECT DE LEGE ANTI-BISERICĂ

Președintele ucrainean Petro Poroșenko, persecutorul modern al Bisericii, a semnat proiectul de lege nr.  4128 privind schimbarea competenței pentru comunitățile religioase ieri, 28 ianuarie, raportează site-ul oficial al președintelui Ucrainei.

Acesta este cel de-al doilea proiect de lege anti-biserică adoptat de Parlamentul ucrainean și semnat de Poroșenko care facilitează confiscarea parohiilor de la Biserica Ucraineană canonică. Legea nr. 4128 a fost adoptată de Rada Supremă pe 17 ianuarie. El a adoptat în prealabil proiectul de lege nr. 5309 privind redenumirea instituțiilor religioase centrate în “țări agresoare”, care a fost semnat în Legea lui Poroșenko la 22 decembrie. Biserica Ucraineană a avertizat în mod constant că aceste două legi împreună vizează confiscarea bisericilor sale.

Documentul definește mecanismele prin care o comunitate își poate schimba jurisdicția cu centrele religioase din Ucraina și din străinătate. Legea a intrat în vigoare de la data publicării.

În ciuda separării bisericii și a statului care este înscrisă în constituția ucraineană, prezenta lege dictează modul în care o parohie poate decide afilierea sa jurisdicțională – cu un vot de cel puțin 2/3 la o adunare generală. Lista documentelor necesare reînregistrării legale a unei parohii este, de asemenea, definită de noua lege.

Interesant este faptul că legea stabilește, de asemenea, că o organizație religioasă care își schimbă competența trebuie să raporteze decizia organului executiv central care pune în aplicare politica de stat în domeniul religiei și constată faptul că comunitățile din Crimeea trebuie să raporteze Consiliului de Miniștri al Republicii Autonome Crimeea.

Comentând proiectul de lege adoptat de Rada, șeful departamentului juridic al Bisericii Ucrainene, Arhiespiscolul Alexandru Bakhov, a subliniat, în special, că “sub pretextul facilitării schimbărilor în afiliere și al îmbunătățirii procedurii de înregistrare a unei comunități religioase, deputații încearcă să introducă o reînregistrare în masă a statutului tuturor organizațiilor religioase din Ucraina”.

“După cum se poate vedea, încercarea de a propune un mecanism de schimbare a afilierii s-a transformat într-o administrație excesivă și o complicare a procedurii de înregistrare a statutului organizațiilor religioase”, a subliniat parintele Alexandru.

Parintele Alexander a spus anterior că proiectul de lege “vizează exclusiv lichidarea UOC prin confiscarea forțată a proprietății”. Tactica schismatică și naționalistă de a trimite falși membrii comunității să voteze pentru a transfera o comunitate are acum o susținere juridică, explică acesta.

“Ei au nevoie de această lege pentru a profita de bisericile noastre”, a explicat Vasili Anisimov, șeful serviciului de presă al Bisericii Ucrainene. “Nu își creează propriile biserici, încearcă să le fure pe ale noastre”, a spus el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button