X

Senatul din New York aprobă o lege care permite AVORTUL pentru orice motiv, la orice termen, inclusiv PANA LA NASTERE. Avorturile pot fi facute si de non-medici

Foto: https://explainlife.com/new-york-senate-passes-bill-legalizing-abortions-up-to-birth-8900/

Senatul din New York aprobă o lege care permite avortul chiar și la termene înaintate de sarcină

Senatul din New York a adoptat marți o lege radicală pentru avort, care ar permite ca bebelușii nenăscuți să fie avortați pentru orice motiv până la naștere.

Metro raportează proiectul de lege după ce activiștii pro-avort l-au promovat pentru mai mult de un deceniu în New York. Până în prezent, nu a reușit să treacă de Senat din cauza parlamentarilor republicani, dar alegerile din noiembrie au pus democrații pro-avort în controlul ambelor camere.

Votul a fost de 38-24.

UPDATE: Guvernatorul Andrew Cuomo a semnat proiectul de lege .

Un reporter al postului de radio public din New York a spus că a auzit un strigăt : „Fie ca Dumnezeu să aibă milă de acest stat!” in Senat, imediat după votare.

Legislația depășește Rau v. Wade (o decizie marcantă emisă în anul 1973 de Curtea Supremă a Statelor Unite cu privire la avorturi), permițând avorturi chiar și atunci când Curtea Supremă a declarat că statele le pot reglementa, potrivit liderilor pro-life. Avorturile la termene înaintate, care sunt în prezent ilegale la New York, ar fi permise, iar non-medicilor le-ar fi permis să le efectueze.

Proiectul de lege pare să restricționeze avorturile pe termen mai îndelungat, dar adaugă o excepție largă de „sănătate” pentru avorturi după 24 de săptămâni. Excepția ar permite femeilor să oprească copiii nenăscuți până la nouă luni de sarcină pentru „vârstă, factori economici, sociali și emoționali, mai degrabă decât definiția biologică a „sănătății” care în mod normal vine în minte”, potrivit New York Right to Life .

Liderul majoritar al Senatului, Andrea Stewart-Cousins, a sărbătorit legislația în cadrul unei conferințe de presă marți, potrivit Metro. Ea a susținut că așa-numitul drept la avort este amenințat de o Curte Supremă a Statelor Unite mai conservatoare.

„Am crezut la acea vreme că, pentru că era atât de fundamental pentru femei să aibă autonomie asupra corpului lor, am crezut că era o barieră cu care nu ne-am mai confrunta niciodată”, a spus Stewart-Cousins. „Ori de câte ori aveți ceva atât de important, există întotdeauna cineva să se opună schimbării. Deci, cărămidă după cărămidă, au început să reconstruiască bariera. Ei căutau un moment pentru a răsturna această decizie care ne-a schimbat viața.

„Spunem că aici, în New York, deciziile femeilor contează”, a continuat ea.

Guvernatorul pro-avort Andrew Cuomo sprijină, de asemenea, proiectul de lege. El chiar a mers atât de departe încât amenință să suspende bugetul până când legislativul va promulga legea.

Proiectul de lege, numit Legea privind sănătatea reproducerii, redefinește o „persoană” ca fiind „o ființă umană care s-a născut și este în viață” și descrie avortul drept „drept fundamental”. Acest limbaj va permite abandonarea copiilor nenăscuți pentru practic orice motiv până la naștere în Statul New York.

Legislația prezintă pericole grave și pentru viața și drepturile femeilor. Prin eliminarea protecțiilor împotriva avorturilor ilegale, legea va deschide ușa pentru abuzuri. Potrivit New York RTL, avorturile în locații improprii, partenerii abuzivi sau părinții și alții nu vor mai fi supuși acuzațiilor de ucidere a unui copil nenăscut – chiar dacă mama a vrut copilul ei.

„La începutul lunii decembrie, un locuitor al regiunii Saratoga a fost arestat pentru perforarea stomacului unei femei gravidă în 26 de săptămâni în încercarea de a provoca un avort spontan. Omul a fost acuzat de avort în gradul al doilea, dar sub RHA, atacatorul nu ar fi fost acuzat de o crimă”, potrivit serviciului de știri catolice.

Protecția pentru copiii născuți în viață după avorturi eșuate s-ar încheia, de asemenea, sub noul proiect de lege. În plus, proiectul de lege spune că statul nu poate „respinge, reglementa sau restricționa” avortul, nici măcar pentru motive de bun simț, cum ar fi consimțământul părinților pentru minori, consimțământul informat sau limitele avorturilor finanțate de contribuabili.

Dreptul la viață al statului din New York a prezis că proiectul de lege va conduce la suprimarea libertății de exprimare și a conștiinței pro-viață. Medicii și asistentele medicale care refuză să ajute la întreruperea copiilor nenăscuți își pot pierde locul de muncă, iar susținătorii pro-viață ar putea fi persecutați pentru că vorbeau doar pentru viață.

Deja unul dintre cele mai pro-avort membre din America, Statul New York ar deveni și mai pro-avort dacă legea va trece. În 2016, 82 189 de copii nenăscuți au fost avortați la New York, aproximativ jumătate fiind avorturi finanțate de contribuabili, potrivit știrilor locale. Din acei copii, 1 763 au avut cel puțin 20 de săptămâni, ceea ce înseamnă că au fost viabili în afara uterului.

Între timp, un nou sondaj arată că această legislație radicală în favoarea avortului nu este ceea ce doresc americanii. Potrivit unui sondaj efectuat de Universitatea Marist, trei din patru americani (75%) spun ca avortul ar trebui sa fie limitat la – cel mult – primele trei luni de sarcina. Aceasta include majoritatea celor care se identifică republicani (92%), independenți (78%) și majoritatea democraților (60%). Acesta include, de asemenea, mai mult de sase din 10 (61 la suta), care se identifica ca „pro-alegere” pe avort.

Sondajul Marist urmează după un sondaj Gallup din 2018, care a constatat că 53% dintre americani se opun tuturor sau majorității avorturilor.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Avort
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.