X

Putin: „Principalele mobiluri ale lui Bartolomeu sunt banii”

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Ortodoxia din Ucraina este de neînţeles” – a declarat Președintele Rusiei, dl. Vladimir Putin, cu puțin timp înainte în conferința sa de presă anuală.

Președintele Rusiei, întrebat fiind de situația din Ucraina, a subliniat: „Aici este o intervenție directă în Biserică și în viața bisericească. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, nici măcar în zilele Uniunii Sovietice. Din păcate, se întâmplă astăzi în Ucraina! Constantinopolul a creat o comunitate bisericească unită”.

„Nu au nicio legătură cu religia și libertatea religioasă. Motivele sunt clar politice”, a adăugat Președintele Rusiei.

Potrivit Președintelui Putin, Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei este absolut independentă, existând doar o legătură duhovnicească  între Bisericile Rusiei și Ucrainei.

Referindu-se la motivele acordării autocefaliei unei Biserici Ucrainene, Președintele Rusiei a apreciat că „banii au constituit cheia deciziei lui Bartolomeu de a susține autocefalia în Ucraina”.

De asemenea, potrivit liderului rus, în toată această situație este o încălcare gravă a libertăților religioase.

 „Ceea ce mă neliniștește mai mult este reîmpărțirea averii care a început, care însă poate fi sângeroasă. Îmi pare rău de oamenii care îşi apără interesele, pentru că sunt cu desăvârşire lipsiţi de apărare” – a încheiat Preşedintele Putin.

traducere: Pelerin ortodox

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

 1. Sunt cu desăvârșire lipsiți de apărarea omeneasca pe care cu toții o căutam dar fericiți aceia care nădăjduiesc numai in Domnul pentru ca ei sunt ca muntele Sionului nu se vor clatina in veac. Amin

 2. Impunerea unei agende străine de duhul Ortodoxiei ar putea constitui un alt motiv al acestei imixtiuni. Ortodocsii din Ucraina se pot trezi cu tot felul de inovații. Dumnzeu sa-I ajute pe frații noștri ortodocsi din Ucraina să facă voia lui Dumnezeu în aceste vremuri!

 3. Este o dezbinare facuta de maestrul dezbinator ce a lucrat prin cozile de topor din ortodoxie (de la Constantinopol) impreuna cu schismatici ortodocsi, servicii straine samd.

  Si noi avem o vina daca nu ne pozitionam de partea adevarului si acceptam noua „biserica”. De fapt aici este cheia problemei. Daca toti oamenii cu scaun la cap vor spune ca s-a facut o silnicie care nu are acoperire canonica si nu va fi recunoscuta, atunci nu se va produce schisma. Daca nu, o sa-i vedem de o parte pe rusi (care n-au fost nici in Creta in iunie 2016 denuntand clar acea intalnire in dec 2017) si pe cei care vor fi de partea lor iar pe de alta pe cei care vor ramane langa Constantinopolul ce si-a adus in curte schismatici cazand inca o data daca mai era nevoie de asa ceva.

  Cam asta este realitatea. Vrem, nu vrem, Moscova devine a 3-a Roma iar daca nu vom fi de partea adevarului in aceasta situatie riscam sa ne autoexcludem din Biserica pentru ca ne vom impartasi alaturi de unii care s-au unit cu schismaticii si s-au lipsit de harul Sf Duh.

  Se vede cum o cadere (cum a fost cea din Creta dar si multe altele inaintea ei dar si dupa ea) aduce dupa sine alte caderi iar cea de acum ne-ar putea fi fatala. In Biserica avem datoria de a marturisi Adevarul. Corectitudinea politica nu are ce cauta aici.

 4. „Aici este o intervenție directă în Biserică și în viața bisericească. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, nici măcar în zilele Uniunii Sovietice.”
  Aceasta declaratie in gura lui Putin suna la fel ca declaratiile „patriotice” ale lui Dragnea. Are el tupeu de kgb-ist sa spuna ca in zilele uniunii sovietice nu s-au intamplat astfel de lucruri.
  Doar ca noi stim cum intraga lor „biserica” din rusia a cazut in anii unuinii sovietice iar continuitatea a dus-o biserica rusa din exil. Ca sa nu mai vorbim de zecile de mii de preoti si calugari martirizati, de bisericile transformate in grajduri si alte si alte lucruri cu care se pot lauda comunistii din rusia.

  Tot Putin declara acum cativa ani ca de fapt comunismul se aseamana mult cu….crestinismul. Cam asta a inteles el din credinta. Este o vorba veche care spune ca ce se naste din pisica, soareci mananca.

  1. Pe putinică ar trebui să îl lăsăm în pace, creștinește, cînd va înceta să se închine la moaștele sfîntului Lenin și să ofteze duios după măreția pierdută a URSS-ului. În rest numai de bine despre putinică cel viteaz parcă și la noi ar fi mai bun unul decît pupătorii licuriciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.