X

Putin: „Principalele mobiluri ale lui Bartolomeu sunt banii”

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Ortodoxia din Ucraina este de neînţeles” – a declarat Președintele Rusiei, dl.  Vladimir Putin, cu puțin timp înainte în conferința sa de presă anuală.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Rusiei, întrebat fiind de situația din Ucraina, a subliniat: „Aici este o intervenție directă în Biserică și în viața bisericească. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, nici măcar în zilele Uniunii Sovietice. Din păcate, se întâmplă astăzi în Ucraina! Constantinopolul a creat o comunitate bisericească unită”.

„Nu au nicio legătură cu religia și libertatea religioasă. Motivele sunt clar politice”, a adăugat Președintele Rusiei.

Potrivit Președintelui Putin, Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei este absolut independentă, existând doar o legătură duhovnicească  între Bisericile Rusiei și Ucrainei.

Referindu-se la motivele acordării autocefaliei unei Biserici Ucrainene, Președintele Rusiei a apreciat că „banii au constituit cheia deciziei lui Bartolomeu de a susține autocefalia în Ucraina”.

De asemenea, potrivit liderului rus, în toată această situație este o încălcare gravă a libertăților religioase.

 „Ceea ce mă neliniștește mai mult este reîmpărțirea averii care a început, care însă poate fi sângeroasă. Îmi pare rău de oamenii care îşi apără interesele, pentru că sunt cu desăvârşire lipsiţi de apărare” – a încheiat Preşedintele Putin.

traducere: Pelerin ortodox

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Sunt cu desăvârșire lipsiți de apărarea omeneasca pe care cu toții o căutam dar fericiți aceia care nădăjduiesc numai in Domnul pentru ca ei sunt ca muntele Sionului nu se vor clatina in veac. Amin

  2. Impunerea unei agende străine de duhul Ortodoxiei ar putea constitui un alt motiv al acestei imixtiuni. Ortodocsii din Ucraina se pot trezi cu tot felul de inovații. Dumnzeu sa-I ajute pe frații noștri ortodocsi din Ucraina să facă voia lui Dumnezeu în aceste vremuri!

  3. Este o dezbinare facuta de maestrul dezbinator ce a lucrat prin cozile de topor din ortodoxie (de la Constantinopol) impreuna cu schismatici ortodocsi, servicii straine samd.

    Si noi avem o vina daca nu ne pozitionam de partea adevarului si acceptam noua “biserica”. De fapt aici este cheia problemei. Daca toti oamenii cu scaun la cap vor spune ca s-a facut o silnicie care nu are acoperire canonica si nu va fi recunoscuta, atunci nu se va produce schisma. Daca nu, o sa-i vedem de o parte pe rusi (care n-au fost nici in Creta in iunie 2016 denuntand clar acea intalnire in dec 2017) si pe cei care vor fi de partea lor iar pe de alta pe cei care vor ramane langa Constantinopolul ce si-a adus in curte schismatici cazand inca o data daca mai era nevoie de asa ceva.

    Cam asta este realitatea. Vrem, nu vrem, Moscova devine a 3-a Roma iar daca nu vom fi de partea adevarului in aceasta situatie riscam sa ne autoexcludem din Biserica pentru ca ne vom impartasi alaturi de unii care s-au unit cu schismaticii si s-au lipsit de harul Sf Duh.

    Se vede cum o cadere (cum a fost cea din Creta dar si multe altele inaintea ei dar si dupa ea) aduce dupa sine alte caderi iar cea de acum ne-ar putea fi fatala. In Biserica avem datoria de a marturisi Adevarul. Corectitudinea politica nu are ce cauta aici.

  4. “Aici este o intervenție directă în Biserică și în viața bisericească. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, nici măcar în zilele Uniunii Sovietice.”
    Aceasta declaratie in gura lui Putin suna la fel ca declaratiile “patriotice” ale lui Dragnea. Are el tupeu de kgb-ist sa spuna ca in zilele uniunii sovietice nu s-au intamplat astfel de lucruri.
    Doar ca noi stim cum intraga lor “biserica” din rusia a cazut in anii unuinii sovietice iar continuitatea a dus-o biserica rusa din exil. Ca sa nu mai vorbim de zecile de mii de preoti si calugari martirizati, de bisericile transformate in grajduri si alte si alte lucruri cu care se pot lauda comunistii din rusia.

    Tot Putin declara acum cativa ani ca de fapt comunismul se aseamana mult cu….crestinismul. Cam asta a inteles el din credinta. Este o vorba veche care spune ca ce se naste din pisica, soareci mananca.

    1. Daca-i ordin, cu placere! Sa traiti!

      Ti-as raspunde eu in doi, maxim trei peri, dom’le, pe limba matale, insa mai bine tac.

    2. Pe putinică ar trebui să îl lăsăm în pace, creștinește, cînd va înceta să se închine la moaștele sfîntului Lenin și să ofteze duios după măreția pierdută a URSS-ului. În rest numai de bine despre putinică cel viteaz parcă și la noi ar fi mai bun unul decît pupătorii licuriciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button