X

ȘOC! Pseudo-patriarhul Bartolomeu către Mitropolitul Onufrie al Ucrainei: „Nu puteți să mai purtați titlul de Mitropolit al Kievului!”

oikoymeniks unufrios 1

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a trimis o scrisoare de trei pagini Mitropolitului Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine din Biserica Canonică a Ucrainei. 

Cu zece zile înainte de convocarea așa-zisului „Sinod al Unificării” în Catedrala „Sfânta Sofia” din Kiev, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu îl înștiințează printr-o scrisoare a sa pe Mitropolitul Onufrie în legătură cu ziua următoare sinodului.

Patriarhul, încă din primele rânduri ale scrisorii, îi clarifică Mitropolitului Onufrie că „Sfânta Mitropolie a Kievului a aparținut întotdeauna jurisdicției Maicii Biserici a Constantinopolului, fiind întemeiată de către aceasta ca Mitropolie separată și deținând locul al 60 – lea în Constituția eparhiilor Tronului Ecumenic”.

De asemenea, Întâistătătorul Ortodoxiei expune elemente istorice referitoare la Mitropolia Kievului, subliniind că:

„Mitropolia istorică a Kievului și eparhiile bisericești aflate în hotarele Ucrainei au revenit deja la statutul canonic anterior scrisorilor menționate, adică la deplina subordonare față de Preasfântul nostru Tron Patriarhal Ecumenic Apostolic”.

„Aceste mai sus citate hotărâri ale Bisericii Mame am dorit să le aducem la cunoștință Preasfinției Voastre, prin Exarhii noștri numiți în Kiev, dar dumneavoastră, din nefericire, aţi refuzat comunicarea cu aceștia” – adaugă în altă parte Patriarhul Bartolomeu.

Caracteristică este partea în care Patriarhul Ecumenic îl anunță pe Mitropolitul Onufrie că:

„odată cu alegerea de către corpul clericilor și mirenilor a Întâistătătorului Bisericii Ucrainene, nu mai puteți purta eclesiologic și canonic titlul acesta de ”Mitropolit al Kievului”, pe care, într-un fel sau altul, îl dețineți astăzi prin încălcarea celor hotărâte de textele oficiale din anul 1686”.

De asemenea, Patriarhul Bartolomeu adresează invitația Mitropolitului Onufrie de a participa la „Sinodul Unificării”, subliniind în paralel că poate să-și depună și el candidatura pentru conducerea noii Biserici Ucrainene.

La final, potrivit informațiilor Romfea.gr, Mitropolitul Onufrie a citit respectiva scrisoare și a returnat-o Fanarului fără nici un comentariu.

traducere: acvila30.ro

Sinodul Canonic al Bisericii Ortodoxe din Ucraina s-a întrunit vineri, 7 decembrie, sub conducerea Mitropolitului Onufrie al Kievului. S-a discutat despre deciziile Patriarhiei Ecumenice și despre așa zisul “sinod al unificării”, ce a fost declarat “adunare înafara legii”. În cele din urmă, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei cere Mitropolitului Kievului și a toată Ucraina, IPS Onufrie, să informeze Bisericile ortodoxe locale, Plenipotențiarul pentru drepturile omului din Ucraina, Organizațiile Internaționale pentru Drepturile Omului și Ambasadele cu privire la intimidarea și persecuția clerului și a laicilor, membri ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

1epistoli

1epistoli

1epistoli

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

De unde atâta încrâncenare și dorință de sânge la acest pan-eretic Bartolomeu de Istanbul? Să fie doar pentru faptul că BO Rusă nu a participat la blestematul lui de pseudo-sinod din Creta? Dar și patriarhul Rusiei e tot un ecumenist notoriu. Și-atunci, care-i miza? Se încearcă ruperea Ucrainei total de Rusia, chiar și din punct de vedere religios? Adică totul e doar geo-politică, iar ierarhii ortodocși nu mai țin cont de niciun Canon și nu mai prețuiesc Unitatea Ortodoxiei? Știm că euro-maidanul a fost comandat în acest sens de SUA, sprijinit de comunitatea papistașă din Ucraina. Credem că Ucraina va fi unul din fronturile celui de-al treilea război mondial, iar noi suntem chiar lângă el. Doamne, ai milă de noi!

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

  1. Acum daca ar fi arhierei de credință dreaptă ar ieși toți patriarhii și mitropoliții si ar opri acest eretic de laa-si bate joc de biserica, dar sunt și ceilalți în “comuniune” cu ereticii.

  2. Doamne, Iisuse Hristoase, li miluiește-i pe creștinii din Ucraina și de pretutindeni! Ispitele devin din ce în ce mai mari.

  3. Dorința de răzbunare a Americii asupra rușilor nu mai putea fi exprimată, decît prin Biserică și prin ecumenistul, dar pseudo-ecumenicul Bartolomeu. Păcat, că acesta face de rîs întreaga Biserică Ortodoxă, dar și pe Părintele său duhovnicesc, Sf. Iacob Tsalichiss. Rușine lui și susținătorilor săi!

  4. Asta-i culmea! Pai cum sa mai fie Mitropolit al Kievului? Asta-i functie rezervata schismaticilor. IPS Onufrie s-a declarat ortodox, inclusiv la sinodul de ieri.

    Oricum este f interesant tonul de mari sefi al celor din Constantinopol revendicand un asa-zis drept istoric de acum aproape 350 de ani ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic in aceasta perioada si acolo n-ar fi un alt teritoriu canonic.

    Evident ca cine nu va lua atitudine impotriva acestei nebunii declansate de Bartholomeu va fi considerat dusmanul lui Hristos. Si, din pacate, vor fi multi.

  5. Ss Bartolomeu fiind un dezbinator al Biserici era de asteptat sa acorde autocefalia unui dezbinator schismatic si nu mitropolitului canonic.

  6. Toata lumea tace sau doar mi se pare?

    Chiar nimic din Sf Munte? Dar din Grecia? Asteapta toti sa se petreaca lucrurile pentru ca dupa aceea sa … taca in continuare. Scuzati, era sa spun sa reactioneze dar cu fiecare clipa care trece imi dau seama cat de lasi suntem cu totii pentru ca asistam pasivi cum schisma se infaptuieste sub ochii nostri.

  7. Chiar așa Bartolomeu? Onufrie poate purta numele de mitropolit că este cu adevărat ierarh ortodox. Dumneata Bartolomeu nu poți purta numele de patriarh pentru că ești eretic.

  8. BARTOLOMEU SI PAPA sunt mainile lui Antihrist pana apare el oficial. Chiar nimeni nu face nimic? E atata nedreptate ….! Blestemati sa fie toti care asupresc ultimii clerici adevarati ortodocsi.

  9. Dureros este faptul că ierarhii nu-și înțeleg misiunea de a avea grijă de turma cuvântătoare și de a păstra comuniunea.
    Consider că Putin încearcă să se folosească de B.O. Rusă, iar CIA (și alte forțe, probabil) încearcă să facă același lucru cu Patriarhia Constantinopolului.
    De fapt, forțe oculte încearcă să dezbine Biserica Ortodoxă provocând o schismă, astfel încât să o poată distruge.

    ”…porțile iadului nu o vor birui”.

    1. In 1924 s-a produs schisma liturgica intrandu-se in lumea papistasa prin intrarea pe calendarul papistas. Oare noi eram papistasi de am intrat pe calendarul papei? Apoi in 1961 bor a aderat la o structura nebisericeasca si antibisericeasca, cmb. Apoi in 2016 s-a acreditat pansinodal erezia ecumenismului, care spune ca Biserica Apostoleasca s-a faramitat dupa veacul al IV-lea, iar prin uniatia ecumenismului se doreste refacerea Bisericii Apostolesti (vezi mai jos declaratia reprezentantului bor in cmb, Nifon Targovisteanul). Chiar mai conteaza ce ecumenisme si schisme mai fac actorii atei ai patriarhiilor?

      UNITATEA BISERICII A FOST PIERDUTA, scopul nostru nu este sa creem o noua Biserica ci sa o restauram pe cea Una Biserica in neintrerupta ei continuitate in plinatatea Ei sacramentala. Timpul cand se va defini forma finala pe care Biserica cea Una, odata reconstituita(restaurata)va lua, inca nu se afla aici ….sa trecem pentru granitele confesionale, rabdare, munca grea” am citat din discursul Mitropolitului Nifon al Targovistei la Busan.

      1. Cu alte cuvinte, in ultimii 1600 de ani nu a existat Biserica Apostoleasca… Deci, dupa domnii actorii-atei lideri ai patriarhiilor, Ortodoxia este in sine o fărâmă, o secta, care daca nu se uneste cu celelalte farame nu se realcatuieste Biserica Apostoleasca, adica “unitatea” ei.

        „ Astăzi au apărut alţi apostaţi, care nu sunt pur şi simplu vrăjmaşii icoanelor, iconomahi, ci vrăjmaşii Ortodoxiei, ortodoxomahi, şi care se erijează în apărători ai Ortodoxiei, la fel ca fariseii care se dădeau drept apărători ai Legii, pe care au desfiinţat-o.”
        (Fotie Kontoglou)

         Cât timp Bisericile locale oficiale colaboreaza cu ecumenismul, folosindu-se de „bunvoina” acestuia, ortodocsii cu adevarat credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca sectari, care se rup de la curentul comun, oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica. De aceea ei vor fi prigoniti. Sectele vor fi numite „adevarate”, iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o secta. (Arhimandrit Serafim Alexiev)

  10. Bune intrebari in Nota ortodoxinfo din subsolul acestui articol. Prea multe ciudatenii se intampla cu Ucraina in ultimul deceniu. Sa se fi nascut Antihrist chiar in Ucraina?

  11. Eu zic asa: IPS Onufrie e pastorul legitim al Bisericii Ucraineana, ca Mitropolit al Kievului. Ereticul si schismaticul Bartolomeu nu este Patriarh Ecumenic, doar ocupa abuziv acest tron arhieresc. Si mai zic ca nu mult va trece pana ce Dumnezeu va arata cine este arhiereu adevarat si cine batjocoreste Biserica lui Hristos.

  12. Bartolomeu este evreu. Evreii din state sunt cei care aproba patriarhul de Constantinopol de vre-o 200 de ani, cam de cand Turcia este in mana evreilor musulmani. In ziua de azi patriarhii si mitropolitii trebuie sa treaca prin universitati masonice din state sau din occident.

  13. Toate-s cu voia (permisiunea) Domnului! Eu cred ca Bunul Dumnezeu permite asa ceva pentru ca tot crestinul sa vada, sa auda si sa aleaga… iar cei cazuti sunt intr-o continua cadere! Ierarhii nostri nu au frica de Dumnezeu, ce sa mai vorbim de iubire??? Ei iubesc doar jilturile sau au frica de slujitorii satanei!? Sa ne ajute Dumnezeu si sa-i trezeasca din smintire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button