X

UE va impune SCHIMBAREA în maxim 5 ani a DOCUMENTELOR DE IDENTITATE ale cetățenilor din toate țările membre, cu o CARTE DE IDENTITATE comună, cu CIP, albastră și cu steluțe galbene

UE dorește să impună o carte de identitate comună (cu steagul albastru și auriu)

„Comisia pentru Libertăți Civile a Parlamentului European a aprobat noile norme privind documentele de identitate ale tuturor cetățenilor UE.”

UE face primul pas spre schimbarea cărților de identitate ale cetățenilor din toate țările membre și să impună aceleași standarde de siguranță.
Printre altele, deputații europeni doresc ca toate documentele să fie în albastru și să prezinte pavilionul (steagul) Uniunii.

Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European a aprobat, cu 32 voturi pentru, șapte împotrivă și 2 abțineri, noile norme de standardizare a celor 86 de versiuni diferite ale cărților de identitate valabile în prezent pe teritoriul UE. Noile documente vor fi proiectate în conformitate cu noile standarde de siguranță și uniformitate.
Primul obiectiv este acela de a contracara furtul de identitate, în special având în vedere o creștere a numărului de persoane reținute cu acte false, cu 13% din 2013 până în 2015. Din acest motiv în 5 ani vor fi eliminate vechile cărți de identitate fără cip.

Deputații europeni s-au gândit, de asemenea, si la aspectul estetic al povestii. Comisia a stabilit că noile documente vor fi toate albastru și sa poarte toate steagul albastru cu cele douăsprezece stele din aur. Acum mingea este in terenul sesiunii plenare a Parlamentului. Dacă va fi aprobat, atunci, instituțiile vor începe discuțiile cu statele membre pentru a studia punerea în aplicare a acestora.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Nota traducatorului:

Spicuiri (din aprilie) dintr-un material mai vechi:

Comisia Europeană instituie obligativitatea includerii datelor biometrice în cărţile de identitate

De asemenea, Comisia propune punerea în aplicare a unui proces ambiţios de eliminare treptată a documentelor neconforme.

„Noile norme prevăd o eliminare relativ rapidă, dar treptată, a documentelor neconforme la expirarea valabilităţii acestora sau cel târziu în termen de cinci ani şi, respectiv, de doi ani în cazul celor mai puţin sigure (care nu pot fi citite automat)”, explică CE într-un comnunicat.

„Statele membre vor avea deplina libertate de decizie în ceea ce priveşte reglementarea celorlalte aspecte legate de concepţia cărţilor naţionale de identitate. Prin introducerea acestor standarde îmbunătăţite, propunerea urmează o abordare similară celei deja aplicate de UE cu privire la elementele de securitate ale paşapoartelor”, precizează Comisia.

 

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

  1. Păzea! Vine UE cu cipuri și steluțe galbene pe fond albastru! Să și le păstreze! Nu avem nevoie de acte cu cipuri. Nu mai poate UE de siguranță noastră!

  2. Numai minciuni spuneti si lucruri de care ar trebui sa va rusinati, daca sunteti cu adevarat crestini, ceea ce nu prea se vede din postarile pe care le faceti.

  3. Carevasazica, fără o consultare largă populară, în ciuda faptului că impunerea documentelor electronice este un subiect atât de sensibil în toată Uniunea, inclusiv și, poate, mai ales în țările de vază ale Uniunii, subiect care a stârnit controverse ireconciliabile cel puțin în legătură cu nerespectarea dreptului la viață privată, se umblă la introducerea ei pe ușa din dos a unui simplu vot europarlamentar, invocându-se, probabil, dreptul europarlamentarilor de a legifera în numele celor care i-au ales, ca și cum ar fi vorba de o simplă lege organică, nu de o lege care, în mod evident, aduce atingere dreptului fundamental la viață privată, deci nu poate fi privită doar ca o lege organică, ci ar trebui considerată ca o lege constituțională a UE, cu toate precauțiile ce trebuie avute în vedere în legătură cu adoptarea ei! Perfidie fără seamăn, din partea unor conducători pretins democratici, dar, prin fapte dovediti ca autocratici, deoarece au ajuns să se joace după bunul lor plac cu drepturile fundamentale ale oamenilor, printre care amintim dreptul la viață privată și dreptul la conștiință religioasă și să dicteze fără să țină seama de ele, iar, dacă le atragi atenția, să te considere pe tine ca un troglodit în comparație cu ditamai ei, „emancipatii”, pe care am putea să-i numim, mai degrabă, emancimpanzi, că tot le place lor evoluționismul. E din ce în ce mai clar că ni se pregătește un nou comunism! Păcat că încă nu-și dau seama cei care mai au încă minte dintre conducători și nu adopta atitudinea critică potrivită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.