X

Vindecarea orbului din Ierihon. Tâlcuirea Sfântului Teofan Zăvorâtul

Foto: greekpress.gr

Sf. Evanghelie de la Luca 18, 35:43

Şi când S-a apropiat Iisus de Ierihon, un orb şedea lângă drum, cerşind.
Şi, auzind el mulţimea care trecea, întreba ce e aceasta.
Şi i-au spus că trece Iisus Nazarineanul.
Şi el a strigat, zicând: Iisuse, Fiul lui David, fie-Ţi milă de mine!
Şi cei care mergeau înainte îl certau ca să tacă, iar el cu mult mai mult striga: Fiule al lui David, fie-Ţi milă de mine!
Şi oprindu-Se, Iisus a poruncit să-l aducă la El; şi apropiindu-se, l-a întrebat:
Ce voieşti să-ţi fac? Iar el a zis: Doamne, să văd!
Şi Iisus i-a zis: Vezi! Credinţa ta te-a mântuit.
Şi îndată a văzut şi mergea după El, slăvind pe Dumnezeu. Şi tot poporul, care văzuse, a dat laudă lui Dumnezeu.

Talcuirea Sfantului Teofan Zavoratul

Orbul din Ierihon, afland ca Domnul trece pe acolo, si-a ridicat glasul. Strigatul lui a ajuns la Domnul; nimic din cele ce-L inconjurau n-a putut opri acest strigat, si Domnul, chemandu-1 pe orb la Sine, i-a dat inapoi vederea, in orice vreme si in orice loc Domnul nu trece doar, ci este si ramane; El carmuieste intreaga lume. Judecand omeneste, asta inseamna ca El are multe griji; pe deasupra, si cetele ingeresti il inconjoara cu slavosloviile lor. Dar daca reusesti sa-ti inalti glasul, asemenea orbului din Ierihon, nimic nu va putea impiedica strigatul tau sa ajunga la Domnul; El va auzi si va implini cererea ta. impiedicarea nu o face Domnul; El e aproape si are pregatit tot ce iti trebuie; impiedicarea o faci tu. inalta-ti glasul pana la masura la care sa-1 asculte Domnul si vei primi indata tot ce doresti. Dar care e masura aceasta? Credinta, nadejdea, incredintarea in voia lui Dumnezeu. Dar si aceste masuri isi au masurile lor. Care trebuie sa fie aceste masuri? intreaba pe cel care a cerut si a primit ceea ce a cerut; el iti va spune: ”M-am rugat pentru cutare si cutare lucru si am primit; acum am nevoie de asta si de cealalta, ma rog si nu primesc si stiu de ce: fiindca nu pot sa ma ridic la acea masura a rugaciunii pe care am avut-o mai inainte”. Reiese ca aceasta masura nu poate fi nu poate fi aplicata mereu. Un singur lucru este limpede: ca totul tine de noi, nu de Domnul, indata ce vei fi in stare sa primesti, vei primi neaparat.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Sfinți și sărbători
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Cere Si Ti Se Va Da ….In Ceas De Cumpana Cand Ai Nevoie Mare Dumnezeu Sau Cel De Sus Stie.El Stie Cand Intreadevar Ai O Nevoie Mare De Un Ajutor Intamplarea A Facut Sama Rog De Cel De Sus De Cateva Oricu Lacrimi In Ochi.Si Ma Ajutat ..ALTII Ar Putea Sa Rada Dar Nu E De Ras O Intamplare Din Multe O Scriu …DUPA Ce A Murit Sotul Meu Din Partea De Sus Sau Rupt Dintii Mei ..AM Mers Lamedic Nu Aveam Decat 3 Milioane De Lei Aveam Nevoie De Sapte.Am Plans Cu Atata Jale O Saptamana ..CA Sigur Celor De Sus Lea Fost Mila De Mine ,INTRO Seara Inainte De A Ma Culca ..AM Pus Un Creion Si O Hartie Si Am Rugat Pe Doamne Doamne Sa Ma Ajute Sa-Mi Fac Dantura De Sus 7300 .AM Visat Niste Numere Mici.Toate Cele Sase .DIN Care Dimineata Nu Am Tinut Minte Decat Patru.Era Un Frig Groaznic In Calarasi .SI O Coada Care Nu Se Mai Termina Am Stat La Rand De La Zece Ultimul Bilet La Doua Fara Ceva Am Luato Eu….SEARA Frig Frig In Apartament .ASTEPTAM Tragerea La Loto 6/ 49.Cand A Inceput Extragerea Rand Pe Rand Cele Patru Numere Miauiesit Sincer Imi Pare Bine Ca Nu A Iesit Mai Multe Numere Ca Deja Simteam Ca Mi Se Ridica Tensiunea ..AM Castigat 4300 Exact Cat Mia Trebuit Pentru Dantura Cat Mai Aveam Eu 7300…Poate Povestea Are Ceva Copilaresc In El Dar Eu Intotdeauna Am Luato In Serios Niciodata Bani Eu Nu Am Cerutdecat Atunci Cand Eram In Pericolsi Sa Credet Cand Aveam Nevoie Neaparat Am Primit Nu Mult Dar Pentu Mine A Fost Salvaresi Nu O Data
    Mi-Ar Fi Rusine Sa Cer Bani Atata Timp Cat Am Doua Maini Sa Ma Ajut Cat Pot .DECI Asi Putea Sa Mairelatez Si Alte Amintiri Care Au Fost Toate Reale

      1. Asa a ingaduit tot Dumnezeu sa castige banii aia, nu are treaba cu cine controleaza Loteria. Daca o luam asa toti banii sunt fabricati de slugile diavolului, inclusiv aia din buzunarul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.