X

Fundația lui Soros va părăsi și Turcia, după ce preşedintele turc l-a acuzat pe maleficul evreu ungur că încearcă să destrame naţiuni

Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a anunţat luni că a decis încetarea activităţilor sale în Turcia, la câteva zile după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe miliardar că încearcă să divizeze şi să destrame naţiuni, transmite Reuters, citată de Agerpres.  Fundaţia a explicat că a fost ţinta unor ”acuzaţii lipsite de temei” în media turce, ceea ce îi face imposibilă continuarea activităţii sale.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fundaţia a fost vizată şi de o anchetă recentă a Ministerului de Interne turc, care a încercat să demonstreze o legătură între această organizaţie şi protestele masive din zona parcului Gezi din Istanbul din urmă cu cinci ani.

”Aceste eforturi nu sunt noi şi sunt în afara realităţii”, a precizat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, anunţând că va cere lichidarea judiciară şi îşi va dizolva operaţiunile în cel mai scurt timp posibil.

Unul din fondatorii săi în Turcia, Hakan Altinay, s-a aflat în lotul de 13 persoane reţinute în urmă cu zece zile, sub acuzaţia că l-au sprijinit pe activistul încarcerat Osman Kavala într-o tentativă de răsturnare a guvernului prin proteste de masă.

Într-un discurs rostit săptămâna trecută, Erdogan a făcut o legătură între cei arestaţi şi Soros.

Potrivit AFP, Osman Kavala, o figură proeminentă a societăţii civile din Turcia, este încarcerat de peste un an, fiind suspectat de autorităţi că a finanţat manifestaţiile antiguvernamentale din 2013 şi de legături cu puciul eşuat din 2016.

”Cine se află în spatele lui (Osman Kavala)? Celebrul evreu ungur Soros. Acest individ trimite oameni în toată lumea pentru a diviza şi destrăma naţiuni şi foloseşte banii mulţi pe care îi are în acest scop”, a declarat Erdogan miercurea trecută la Ankara.

”În acelaşi fel, reprezentantul lui în Turcia (…) îşi foloseşte mijloacele pentru a-i susţine pe cei care încearcă să destrame şi să divizeze această ţară”, a mai afirmat Erdogan, în faţa unor aleşi locali.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Cand unu sau mai multi iti spun ca esti beat, du-te si te culca, zice un proverb romanesc, baciule Soros.

    Pe cand si la noi o actiune concreta de blocare de conturi si expulzare a ong-urilor sorosiste?

  2. off topic: Din nou frontierele martime:

    Cu circa două săptămâni înainte de incidentul din strâmtoarea Kerci, Ucraina a recurs la un gest considerat provocator la Moscova. Rada Supremă de la Kiev a aprobat în primă lectură o lege prin care Ucraina dorește să-și extindă apele teritoriale în Marea Neagră de la 12 la 24 de mile marine. Iată ce scria un expert militar ucrainean pentru agenția Unian la acel moment: ”Ne putem da seama imediat care va fi reacția Rusiei la o asemenea lege – de exemplu, Rusia ar putea încerca să blocheze accesul în Marea Azov pentru toate navele, cu excepția celor ruse, să aplice sancțiuni economice și să traseze și ei o linie roșie, ceea ce va înrăutăți situația”. Ihor Romanenko făcea atunci o paralelă cu ”linia roșie” pe care o serie de experți americani considerau că ar trebui să o traseze Ucraina în Marea Neagră și Marea Azov, ”linie roșie” către care tinde să ducă legea votată în Parlamentul de la Kiev.

    https://www.cotidianul.ro/batalia-liniilor-rosii-in-marea-neagra/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button