X

ISRAEL: Lege care-i sancționează pe părinții care nu-si vaccinează copiii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Legea care-i sancționează pe părinții care nu vaccinează trece de lectura preliminară

Mai mult de 1000 de cazuri de pojar au fost raportate în Israel anul acesta, majoritatea în zona Ierusalimului. 

Autor: Sara Rubenstein , 21 Noiembrie 2018

Knesset-ul a adoptat miercuri o lectură preliminară a unui proiect de lege, care permite sancționarea părinților care refuză să-și imunizeze copiii, cu o majoritate de 115 susținători. Proiectul de lege a fost propus de MK Yoel Hasson (Kadima) și MK Shuli Moalem-Refaeli (Bayit Yehudi).

În plus, o a doua lege – ce prevede că, în caz de apariție a unei boli, toate instituțiile de învățământ vor fi obligate să refuze intrarea oricărei persoane care nu a fost imunizată – a trecut de lectura preliminară, cu o majoritate de 112 susținători. Legea a fost inițiată de MK Merav Ben-Ari (Kulanu).

”Legea este deosebit de importantă în acest moment, când existâ un focar de pojar în întreaga țară”, a spus Ben-Ari.

Au existat mai mult de 1.000 de cazuri de rujeolă raportate în Israel în acest an, cea mai mare parte a acestora aflându-se în zona Ierusalimului. În cursul acestui an, Ministerul Sănătății a declarat că 90% din cazurile din Israel au fost fie persoane care nu au fost vaccinate, fie persoane care au intrat în contact cu persoane nevaccinate.

Pojarul poate avea efecte de durată, cum ar fi pierderea auzului și este fatal pentru unul din 1000 de copii, care îl contactează.

Vaccinul MMR are o eficiență de 97% în prevenirea infecției cu virusul rujeolei, atunci când cele două doze recomandate sunt primite la timp, potrivit Ministerului Sănătății.

Propunerea lui Moalem-Refaeli (Bayit Yehudi) și a lui Hasson (Uniunea Sionistă) a fost scrisă de Midaat – organizația pentru sănătatea familiei și este susținută de Asociația Medicală din Israel și de Asociația Pediatrică din Israel.

Hasson a lăudat comisia ministerială pentru votul dat, ”pentru a vindeca un sistem bolnav”.

”Acum vom putea pune în aplicare politica națională de vaccinare … care echilibrează protecția sănătății publice cu libertatea. Sunt fericit să inițiez o soluție pe termen lung, care să protejeze sănătatea copiilor noștri”, a spus Hasson.

Copiii care nu sunt vaccinati sunt în pericol de a contacta boli și le pot raspândi la cei din jurul lor, și să fie în centrul unor focare de boli grave, care pot avea rezultate tragice, a spus Moalem-Refaeli, a cărei profesie este cea de asistentă medicală.

”Trebuie să răspundem părinților care refuză să se vaccineze din lipsă de cunoștințe sau din motive ideologice și să producem o sănătate publică mai bună”, a adăugat ea.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Nota traducător:

            Shulamit “Shuli” Moalem-Refaeli face parte din gruparea politică Jewish Home, cu orientare de dreapta. După cum se vede, atunci când este vorba de limitarea libertăților și drepturilor oamenilor, dreapta și stânga sunt în fapt unul și același lucru.

            Un singur comentariu la articolul original este notabil: ”Cel Preaînalt nu a făcut corpul uman să aibă nevoie de injecții chimice. Voi toți Îl ispitiți pe Cel Preaînalt.”

 

Comentariu saccsiv:

Stim ca au inceput sa se aleaga preotii ce vor sacrifica in Al Treilea Templu. Acestia nu trebuie sa se fi nascut in spitale si nici sa nu fi vizitat spitale vreodata. Evident, fara spital, deci fara vaccin. CE STIU EI SI NU STIM NOI?

CE STIU EI SI NU STIM NOI? De ce PREOTII EVREI nu trebuie sa se fi nascut in spitale? De ce copiii AMISH nu sufera de autism, astm, alergii, cancer sau boli de inima? De ce RATA ASTRONOMICA a AUTISMULUI la restul americanilor – 1 din 68 de copii?

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button