X

ELOCVENT! La Catedrala Națională, cei ce au pătimit în temnițele comuniste nu au avut nicio șansă de a fi pomeniți

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Site-ul Basilica ne relatează:

Eroii neamului românesc au fost pomeniţi sâmbătă pentru prima dată la Catedrala Naţională, unul din idealurile poporului român care a devenit realitate după aproximativ 130 de ani. 

Slujba de pomenire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în timpul căruia au început lucrările de înălţare a edificiului reprezentativ pentru Ortodoxia românească încă de la scurt timp după întronizarea din anul 2007.

După serviciul religios, Patriarhul României a rostit un cuvânt în care a explicat de ce a ales să oficieze această slujbă înainte de sfinţirea Catedralei Naţionale.

Întrucât în timpul slujbei a aşezat numele eroilor români sub Sfânta Masă, Patriarhul a explicat că gestul este „un simbol liturgic şi patriotic”.

„Pomenirea eroilor din toate timpurile şi din toate locurile, ca şi cultul morţilor în general, constituie manifestări de mare statornicie în credinţă, de continuitate şi unitate în cuget şi simţiri de-a lungul generaţiilor”, a apreciat Preafericirea Sa.

„Pomenirea solemnă a eroilor neamului românesc cu o zi înainte de sfinţirea Catedralei Naţionale o săvârşim pentru a aşeza cu evlavie şi recunoştinţă sub Sfânta Masă a Catedralei Mântuirii Neamului numele tuturor eroilor români cunoscuţi care şi-au jertfit viaţa în Războiul de Independenţă din 1877-1878, în războaiele balcanice din 1913, în Primul Război Mondial din 1916-1919, în Al Doilea Război Mondial în 1944-1945, precum şi numele făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

„Pe lângă eroii cunoscuţi există o mulţime de eroi necunoscuţi ai neamului românesc care au fost înmormântaţi în gropi comune, în locuri comune, dar care sunt cunoscuţi de Dumnezeu”, a spus Preafericirea Sa.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Sfinții cei mai de pe urmă și poate dintre cei mai aleși, Sfinții închisorilor, sunt în continuare marginalizați, semn că odiosul regim comunist este încă în floare. Se pare că anul închinat Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului – 2017 – a fost mai mult de fațadă, probabil pentru a mai spăla rușinea trădării din Creta.

Frica și trădarea s-au aciuat dintru început în Catedrala Națională. Să rămânem ca și până acum în bisericuțele smerite, dar unde Ortodoxia se bucură de Adevăr și mărturisirea nu are frică decât de Dumnezeu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Lasa ca a pomenit de regi ..de Carol, de ce mult si-a dorit el (Carol I, sau II..tot aia e) sa fie construita o catedrala a neamului……pt asta a si daramat cele mai multe Biserici din istoria Romaniei…pt ca si-a dorit catedrala….de fapt el si-a dorit exact invers de ce ne spun “ierarhi” actuali (vezi Mugur Vasiliu) .
    A mai pomenit de bugetul tari…de ce vrei..numai de cine trebuie nu!

  2. parca al doi-lea rasboi mondial a inceput in 1939 ,iar not romanii – parintii si bunicii nostrii -, unii au facut jertfa suprema inainte de 1944 , cand au luptat pana la … cotul Donului !!! Si acestia nu se pun ?? Cat despre hram , sa nu uitam ca romanii , marturisesc la fiecare Sfanta Liturghie, ca ei cred , marturisesc si isi au Mantuirea in Sfanta Treime ( asa spune Simbolul Credintei ) . Greu cu teologia asta .

  3. Prntru mine slujba de sfintire a fost o zi minunata.
    Multumim Parinte Patriarh Daniel.Ati dovedit calitati de mare MANAGER.
    Ar trebui sa candideze la Presedentie.
    Dumnezeu a vrut ca Johanis sa nu fie alaturi de noi la aceasta sfintire.
    Am urmarit totul la TV, fiindca nu suport frugul.
    Parintele Daniel nu a pomenit insa de niciun martir din inchisorile comunismului, de canonizarea parintelui Arsenie Boca.
    De asemenea prima parte a concertului dat de Orchestra Armatei si corul Patriarhiei
    Prezentatorul nu a avut insa curajul sa spuna numele autorului RADU GYR, al poeziei Ne vom intoarce intr-o zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button