X

CENZURA votată de Adunarea Națională a Franței

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat două legi pentru combaterea informaţiilor false în timpul alegerilor, în pofida criticilor din partea opoziţiei, relatează dpa. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noile legi le vor permite judecătorilor, în perioada premergătoare alegerilor, să dispună ca firmele de internet să înlăture „acuzaţiile sau alegaţiile incorecte sau înşelătoare” care este probabil să influenţeze alegerile dacă sunt difuzate pe scară largă printr-un serviciu de internet.

Firmele de internet de o anumită mărime vor trebui să furnizeze toate informaţiile solicitate despre anumiţi clienţi care promovează conţinuturi legate de chestiuni de interes public înainte de vot.

De asemenea, noile prevederi le conferă autorităţilor audiovizuale atribuţii mai ample de a respinge sau de a anula licenţe pentru posturile de radio şi televiziune care sunt în proprietatea sau sunt influenţate de guverne străine.

Partidul de centru al preşedintelui Emmanuel Macron şi aliaţii săi şi-au folosit marţi majoritatea din camera inferioară a parlamentului pentru a adopta legile, opoziţia de dreapta şi de stânga votând împotrivă.

Votul a invalidat opţiunea Senatului cu înclinaţii conservatoare, care a respins propunerile legislative, afirmând că foarte probabil vor fi ineficiente şi, în acelaşi timp, că ar ameninţa libertatea de expresie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button