X

Azi este lăsatul secului pentru Postul Nașterii Domnului

Image result for lasatul secului pentru postul Nasterii Domnului

Rânduielile bisericești spun că se lasă sec în seara zilei de 14 noiembrie, dar pentru ca anul acesta cade miercurea, se lasă sec de astăzi. Postul va ține până pe 24 decembrie.

Despre Postul Crăciunului aflăm de la episcopul Leon cel Mare al Romei că s-a practicat încă din secolele IV-V, fiind numit postul din luna a zecea. 

Până să fie stabilit de Sinodul local din Constantinopol din anul 1166, acest post nu era ținut la fel de creștinii din diferite părți ale lumii. La unii dura numai șapte zile, la alții șase săptămâni sau unii țineau un post mai aspru, alții unul mai ușor.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Sfintele Taine și rânduieli bisericești
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Conform calendarului eretic papist dar dacă am tine adevarata rânduiala ortodoxa postul Nașterii Domnului va începe pe 28 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.