X

Trump nu este de acord cu armata UE, dorită de Macron

La sosirea pe aeroportul din Paris, președintele SUA, Donald Trump, a lansat un atac dur la adresa președintelui Franței, Emmanuel Macron. 

„Președintele Macron al Franței tocmai a sugerat că Europa își construiește propria armată pentru a se proteja de SUA, China și Rusia. Foarte insultătoare, dar poate că Europa ar trebui să plătească mai întâi partea sa echitabilă din partea NATO, pe care SUA o subvenționează foarte mult!” a scris Trump pe Twitter în urmă cu câteva ore.

Donald Trump a sosit la pentru a participa la evenimentele care marchează aniversarea a 100 de ani de la armistițiul care a încheiat Primul Război Mondial.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Statelor Unite se va întâlni sâmbătă și cu omologul său francez. Potrivit independent.co.uk, discuțiile vor avea loc pe teme care includ securitatea europeană, Siria și Iranul.

Macron a declarat, marți, la un post de radio că Europa are nevoie de o adevărată armată pentru a reduce dependența de Statele Unite pentru apărare în fața unei Rusii învechite.

„Nu vom proteja europenii dacă nu vom decide să avem o adevărată armată europeană”, a spus Macron.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat ulterior că UE depune eforturi pentru a colabora în domeniul achizițiilor și cercetării în domeniul apărării, precum și în dezvoltarea capacităților militare de menținere a păcii ale UE.

„Nu cred că această identitate de apărare va începe cu o armată a UE”, a afirmat marți Schinas. Oficialul european a adăugat că dorește un dialog cu Rusia.

„Vreau să construim un dialog real de securitate cu Rusia, care este o țară pe care o respect, o țară europeană – dar trebuie să avem o Europă care să se poată apăra pe cont propriu, fără să se bazeze numai pe Statele Unite “, a adăugat el.

Executivul Comisiei Europene a susținut apoi afirmațiile lui Macron pentru o capacitate militară europeană.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Stejarul francez, simbolul prieteniei dintre Trump si Macron s-a uscat in SUA, in timp ce era tinut in carantina, ca un imigrant ce era!
    Sefii de stat, cu lopeţi aurite în mână, au aruncat câţiva bulgări de pământ peste rădăcinile arbustului, sub ochii soţiilor, dar mai ales în faţa camerelor de televiziune din lumea întreagă.
    Puietul provenea dintr-o pădure din nordul Franţei unde şi-au pierdut viaţa în cel de-Al Doilea Război Mondial peste 2.000 de membri ai Marinei americane.
    Stejarul simbol al prieteniei franco-americane a dispărut însă imediat, pentru a fi plasat în carantină. “Este obligatoriu pentru orice organism viu importat în Statele Unite”, a explicat la acea dată ambasadorul francez în Statele Unite, Gérard Araud. “Va fi plantat din nou mai târziu”, a adăugat diplomatul. Pomul a murit în perioada carantinei.
    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/06/10/sua-pomul-simbol-al-prieteniei-trump-macron-s-a-uscat–323332

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button