X

Trump nu este de acord cu armata UE, dorită de Macron

La sosirea pe aeroportul din Paris, președintele SUA, Donald Trump, a lansat un atac dur la adresa președintelui Franței, Emmanuel Macron.

„Președintele Macron al Franței tocmai a sugerat că Europa își construiește propria armată pentru a se proteja de SUA, China și Rusia. Foarte insultătoare, dar poate că Europa ar trebui să plătească mai întâi partea sa echitabilă din partea NATO, pe care SUA o subvenționează foarte mult!” a scris Trump pe Twitter în urmă cu câteva ore.

Donald Trump a sosit la pentru a participa la evenimentele care marchează aniversarea a 100 de ani de la armistițiul care a încheiat Primul Război Mondial.

Președintele Statelor Unite se va întâlni sâmbătă și cu omologul său francez. Potrivit independent.co.uk, discuțiile vor avea loc pe teme care includ securitatea europeană, Siria și Iranul.

Macron a declarat, marți, la un post de radio că Europa are nevoie de o adevărată armată pentru a reduce dependența de Statele Unite pentru apărare în fața unei Rusii învechite.

„Nu vom proteja europenii dacă nu vom decide să avem o adevărată armată europeană”, a spus Macron.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat ulterior că UE depune eforturi pentru a colabora în domeniul achizițiilor și cercetării în domeniul apărării, precum și în dezvoltarea capacităților militare de menținere a păcii ale UE.

„Nu cred că această identitate de apărare va începe cu o armată a UE”, a afirmat marți Schinas. Oficialul european a adăugat că dorește un dialog cu Rusia.

„Vreau să construim un dialog real de securitate cu Rusia, care este o țară pe care o respect, o țară europeană – dar trebuie să avem o Europă care să se poată apăra pe cont propriu, fără să se bazeze numai pe Statele Unite „, a adăugat el.

Executivul Comisiei Europene a susținut apoi afirmațiile lui Macron pentru o capacitate militară europeană.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.