X

[VIDEO] Joaca de-a războiul: Un avion de vânătoare rus s-a apropiat la câțiva metri de un avion american ce survola Marea Neagră

pentagon

Pentagonul a denunţat luni o manevră periculoasă din partea unui avion de vânătoare rus care a trecut ”foarte, foarte aproape” de un avion al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii care survola Marea Neagră într-o misiune de recunoaştere de rutină, informează EFE.În timpul incidentului, care a avut loc luni, avionul rus SU-27 a trecut în două rânduri la numai câţiva metri de aeronava americană EP-3 Aries, generând o postcombustie puternică, a anunţat Ministerul Apărării din SUA într-un comunicat de presă, conform agerpres.ro.

”Această interacţiune a fost considerată periculoasă din cauza faptului că SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei noastre, expunându-i pericolului pe piloţii noştri şi restul echipajului”, se mai menţionează în comunicat. Într-o a doua interacţiune, avionul rus şi-a activat sistemul de postcombustie, ceea ce a provocat vibraţii puternice în cabina aparatului american.

”Nu au stabilit contactul prin radio şi s-au poziţionat foarte, foarte aproape (…) Nu există absolut niciun motiv care să justifice acest tip de comportament”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon, într-o conferinţă de presă. Potrivit declaraţiilor lui Pahon, timp ce circa 25 de minute cât a durat interacţiunea, ruşii ”au pus în pericol” militarii americani care survolau ”spaţiul aerian internaţional” şi care efectuau o misiune de rutină.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este pentru a doua oară în acest an când are loc un astfel de incident. Pe 29 ianuarie, un avion de vânătoare rus a interceptat un aparat american de tip EP-3 care opera tot în regiunea Mării Negre, acţiune calificată de Departamentul de Stat al SUA drept ”cel mai recent exemplu de lipsă de respect faţă de acordurile internaţionale din partea armatei ruse”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button