Iata si ce putem citi la Rothschild@Co la Rothschild & Co a signé un accord de cession de son activité de Trust (English only)
Rothschild & Co anunță astăzi semnarea unui acord pentru vânzarea afacerilor sale de Worldwide Wealth Planning și Trust Services. Această achiziție este condusă de Richard Martin, un director executiv al Rothschild & Co, cu sprijinul financiar al unui investitor cu experiență. Responsabilitățile sale au inclus supravegherea afacerii Trust și va fi susținuta de o echipă de conducere din cadrul Rothschild Trust.
Achiziția este așteptată să se finalizeze în Trimestrul I din 2019, dar asteapta aprobarea Autoritatii de Reglementare. Vânzarea este în concordanță cu decizia strategică a Rothschild & Co de a se concentra asupra activității de gestionare a averii private și a propriilor activități bancare.
Alexandre de Rothschild, președinte executiv al Rothschild & Co Gestion, a declarat: „Ca urmare a unei revizuiri strategice a afacerii noastre private, am decis să ne concentrăm asupra creșterii operațiunilor noastre (s.n. nu ale altor clienti) de Wealth Planning. Într-un mediu în schimbare, credem că afacerea serviciilor de Trust poate funcționa mai bine într-o structură independentă. Ca întotdeauna, prioritatea noastră este interesul clienților noștri, așa că suntem încântați că Richard Martin, un vechi angajat Rothschild & Co, va fi cumpărătorul și va asigura astfel continuitatea afacerii”.
Richard Martin a spus: „În lumea de astăzi a sporirii gradului de complexitate și globalizare, nevoile clienților noștri pentru servicii de prima mana in planificarea, structurarea și administrarea averii sunt mai mari decât oricând. Ca o firmă independentă, colegii mei și cu mine suntem hotărâți să aducem aceeași perspectivă pe termen lung asa cum s-au obisnuit sa o primeasca de la noi si inainte. Vom continua să colaborăm îndeaproape cu Rothschild & Co, oferind continuitate in servicii clienților noștri existenți și comunității care ni se va alatura intre timp pentru a satisface nevoile familiilor internaționale de succes de pretutindeni.
In noiembrie Compania va anunța un nou brand care va fi folosit incepand cu finalizarea tranzactiei.
Comentariu Un Razes:
Ce sunt aceste Worldwide Wealth Planning: Cand esti simplu angajat totul este simplu: stai in casa ta (cu credit sau fara) sau iti inchiriezi o proprietate.
Cand esti Expat ai mult mai multi bani de invartit si atunci apar diverse probleme cand sari dintr-o tara in alta: casa, masina, proprietati adiacente, etc. La plecare ai de ales intre o sumedenie de optiuni – sa le vinzi, sa le inchiriezi, sa le renovezi si sa astepti sa creasca pretul, sa repatriezi din ele, sa inchiriezi si peste cativa ani sa vinzi, tot ce va trece prin cap. La astea se adauga si planuri de educatie a copiilor, de sanantate, de pensie, de investitii etc care sporesc considerabil raza de actiune a serviciului propus.
Cum un expat nu are chef sa isi bata capul (cu notarii din Romania de exemplu) atunci el apeleaza la acest WWP care merge mana in mana cu un Trust. Ultimul are ca asociati o banca garant, avocati care stiu de toate si de te-miri-unde si diversi specialisti (imobiliari d.ex.). Expatul le da imputernicire astora sa faca tot ce au chef cu averea lui si ei la final de an prezinta bilantul – cat au castigat, cu cat au crescut activele (valoarea proprietatilor), care sunt perspectivele pietei si se iau decizii.
Va dati seama de sunt de succes serviciile astea, pentru ca sunt administrate de aceiasi care stiu local cum va fluctua rata dobanzii si cat se va intinde creditul. Daca sunteti expat apelati la ei, ca stiu ce fac, pentru ca au, la nivel de Board, toate informatiile. Ele sunt transmise la Executivi ca directie de actiune si de aici la trapadusii care iau deciziile personalizate pe fiecare portofoliu in parte.
Acuma cu subiectul articolului. Ma amuza ca Rothschild ii vinde propriului angajat care este sprijinit de un Fond de Investitii (altul, cum ar veni) ca si cand ei ar avea nevoie de lichiditati. Pai, daca sunt Banca, de ce nu impusca doi iepuri de-o data sa il si imprumute pe nenea?
In fapt Fondurile astea de Investitii sunt o inventie relativ recenta prin care banii circula, vorba IT-istilor, in cloud. Nu stii unde sunt, ai cui sunt si cati sunt.
Acu ceva vreme lucram la o companie detinuta de un Fond de Investitii si, normal, ca sa dea in jos costurile, managementul firmei nu era platit ca angajat decat partial. Pentru grosul de bani, toti eram actionari la o firma off-shore administrata de acelasi Fond, nu ma indoiesc. In acte si faptic eu eram actionar (proprietar partial cum ar veni) la o firma din Ouagadougou. Cand mi-am depus fisa de venituri la un ANAF comunal se uita doamna la mine ca la Becali dar in fapt nu aveam nimic, daca miscam ceva in front nu mai eram actionar a doua zi; stiu aia cum sa scrie clauzele in contract.
Deci cam asta este povestea cu ucenicul care si-a depasit maestrul: domnul Richard Martin este doar alt un paravan in spatele caruia afacerile Rothschild continua sub acelasi posesor dar sub alt patronaj – vedeti si cazul Patriciu.
Off – topic, cu privire la autoaparare: https://evz.ro/badalau-schimba-legea-hotii.html
https://imgur.com/a/OoZrvE6
Opinie generala…
Tranzactie cu scopul de a se pune la adapostul acuzatiilor in vremuri tulburi, cu schimbari politico sociale capitale. Modalitate de a si recupera contravaloarea afacerii fara riscuri. Eposibila o nationaliare a sistemului bancar in cativa ani.
Normal ca vinde. Coperta The Economist 2019: NEAGRA
Ok, vinde vinde, dar cui ?
Cine e capabil sa cumpere asemenea active, decat tot cei din club cu el. Si aia de ce ar cumpara?
Mai degraba e o inginerie economico-financiara menita sa puna la adapost intr-o alta forma, atata purcoi de avere. E o tranzactie de transformare, de conversie, dintr-o forma in alta a activelor. Proprietar va ramane tot familia lui. Astia nu renunta la averi nici daca le pui cutilul la gat si atunci, numai dupa ce incepe sa curga un pic de sange.
Detin si eu o informatie: exista persoane in Romania care detin spatii comerciale in zone foarte bune, inchiriate bancilor sau alte activitati profitabile, pe multi ani. Acesti proprietari si-au scos la vanzare spatiile cu tot cu contractele de inchiriere.
Cine si de ce ar vinde un spatiu comercial intr-o zona buna, inchiriat unui client ideal si care aduce venituri mai multe decat decente fara bataie de cap ?
Mentionez ca e vorba de persoane care detin zeci de spatii comerciale in diverse localitati din Romania. Este familie care detine mai multe spatii comerciale, e vorba de zeci.
Tot incerc sa dau raspunsuri: un mare razboi, un mare cutremur, o afacere mult mai stabila, cum ar fi investitia in parcuri fotovoltaice. Asupra acesteia din urma, am cateva indoieli. Nu reusesc sa gasesc o logica. Imi dau doar cu presupusul.
Voi ce parere aveti ? De ce isi vand bogatii averile ? Ma gandesc ca nu o fac pentru a imparti cu saracii. Sau ? :)))
Nu vând nimic. Totul rămâne unde a fost, în famiglie, și mai mult, banii se vor înmulți cu această ocazie, prin diferite „inginerii” financiare. Altă manipulare pentru cei care mușcă momeala