X

Becali riscă închisoarea pentru că a votat la referendumul pentru căsătorie

Gigi Becali nu avea dreptul să voteze la Referendum! Ce riscă patronul FCSB

Gigi Becali nu avea dreptul să voteze la Referendumul pentru familie care a avut loc între 6 şi 7 octombrie 2018. După aproape o lună, Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că patronul lui FCSB a încalcat legea.

Pe 6 octombrie 2018, Gigi Becali a votat la Referendumul pentru familie, cu toate că nu avea acest drept în urma unei decizii date de judecători în 2013. În urmă cu cinci ani, patronul lui FCSB a fost condamnat definitiv de două ori şi a primit şi o pedeapsă complementară prin care îi era interzis dreptul a alege sau să fie ales.

Gigi Becali nu avea dreptul să voteze la Referendumul din octombrie

Chiar dacă ştia că nu avea dreptul să voteze la Referendumul din octombrie, Gigi Becali a susţinut că nu a încălcat deloc legea.

“Nu are voie să aleagă și să fie ales, deci cu alte cuvinte nu am voie să aleg pe cineva sau să particip la alegeri sau în funcții publice, dar nu spune hotărârea judecătoraescă faptul că nu are voie să voteze. A vota este altceva și a alege este altceva. Eu am votat în ceea ce privește Constituția României, cum să conviețuiască românii în următorii 120 de ani, eu nu am votat pe cineva. Este chestie de nuanță, iar noi nu mai avem discernământ juridic. Iar cine a spus asta, părerea mea, eu cred că este ispitit. Cred că ori e inventată de un jurnalist, ori cineva care e persoană LGBT de la BEC de acolo. Dacă el face plângere penală, eu fac rugăciune și scot și crucea și îmi dă Dumnezeu judecător drept și îl spulberă pe cel care a făcut acea plângere satanică”, declara Gigi Becali în octombrie.

Conform Codului Penal, Gigi Becali ar putea să fie primească o nouă condamnare.

“Fapta persoanei care votează fără a avea acest drept se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi”, se arată în Codul Penal.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

      1. Dani , nu as fi asa de sigur. De abia am gasit cativa in judet capabili sa renunte inclusiv la sanatate ptr. a isi urma credinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.