X

Misteriosul fenomen luminos din China a fost generat de un avion nuclear secret chinezesc? Acesta ar putea zbura cu peste 12 000 km/ora, evitand și cele mai complexe sisteme de apărare anti-rachete

Dâre de lumină pe cer în urma testării unui avion hipersonic în China (Imagine: AsiaWire)

Avion chinez hipersonic creează dâre de lumină în decursul unui zbor secret

Fotografii incredibile au apărut arătând dârele de lumină generate de un avion hipersonic străbătând cerul.

Avionul, deținut de armata chineză, e capabil să zboare la o viteză de până la Mach 10 cu o încărcătură nucleară.

Deși oficialii chinezi nu au confirmat încă ultima serie de teste, bloggerii militari chinezi susțin că fenomenul straniu a fost cauzat de avionul hipersonic cunoscut cu numele de DF-ZF.

Ministerul Apărării Naționale din China a dezvăluit că lucra la producerea avionului încă din 2014. Avionul a fost între timp testat de șapte ori din câte se cunosc – fără a include aceste ultime fotografii făcute ieri.

Locuitorii capitalei chineze Beijing precum și cei din regiunile nordice din Mongolia Interioară și provincia Shaanxi au înregistrat clipuri video arătând dârele albe luminoase pe cer, ce au fost asemuite cu recenta lansare a Falcon 9 ce a dat naștere unor imagini similare.

Din moment ce toate zborurile de testare ale DF-ZF au provenit de la Centrul De Lansare a Sateliților din Taiyuan, provincia Shanxi din nordul Chinei – și nefiind relatate lansări de sateliți în ziua respectivă – aparațiile par să confirme sugestiile că acesta ar fi cel de-al optulea zbor de testare al avionului până în momentul de față.

Locuitori din Beijing au fotografiat dârele de pe cerul nopții (Imagine: AsiaWire)
Lumini stranii pe cer (Imagine: AsiaWire)

Testul secret i-a luat pe mulți dintre locuitori prin surprindere. Conform relatărilor au fost văzuți uitându-se la cer cu uimire, strigându-se adesea: ‘Ce este aia? Ce este acel lucru?’ potrivit posturilor de știri locale.

DZ-ZF e capabil de viteze cuprinse între Mach 5 (3.836 mile pe oră/6,173kilometri pe oră) și Mach 10 (7.680 mile pe oră/12.360 kilometri pe oră) și se spune că e programat să intre în operațiune până la 2020.

Serviciile de informații americane citate de către media statală chineză în 2015 au discutat deja faptul că chinezii ar putea proiecta un avion hipersonic capabil să poarte arme nuclare și să îndeplinească lovituri de precizie ce ar putea evita și cele mai complexe sisteme de apărare anti-rachete.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.