X

Un biciclist transsexual a castigat Campionatul Mondial Feminin. Ocupanta locului 3 riposteaza: „cu siguranță nu este corect”

Controversa a apărut după ce transexualul Rachel McKinnon 36 ani (centru) a câștigat campionatul mondial UCI Masters Track, fiind mai bun decât femeile Carolien van Herrikhuyzen (stânga) și Jen Wagner-Assali (dreapta), care au luat argintul, respectiv bronzul.

”Certificatul meu de naștere spune că sunt femeie”: Biciclistul trans își apără victoria, după ce câștigătoarea locului 3 a ripostat spunând ”cu siguranță nu este corect”, după ce a pierdut în cursa de la campionatul mondial

  • Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial UCI Masters Track, biciclista Jen Wagner-Assali a fost prinsă plângîndu-se pentru locul trei
  • Femeia-trans Rachel McKinnon a câștigat duminică, la categoria 35-44 ani, în Los Angeles
  • Wagner și-a cerut scuze, după ce a spus inițial că nu este ”corect” că a câștigat McKinnon
  • Medaliata cu argint, Carolien van Herrikhuyzen, a declarat că este o cursă ”cinstită” și că Wagner nu ar fi trebuit să ia parte, dacă avea o problemă.
  • McKinnon și-a comparat lupta sa, ca femeie trans în sport, cu oamenii albi ce considerau că este nedrept ca oamenii negri să participe la aceleași evenimente.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Femeia trans (n.t. care biologic este bărbat, în continuare referindu-mă la acest individ cu ”el”), medaliat(ă) cu aur la campionatul mondial de ciclism UCI Masters Track își apără victoria împotriva criticii că este nedrept ca  ea  el să fi concurat împotriva femeilor cisgender (n.t. adică biologic de sex feminin, asta este o altă nouvorbă) .
Rachel McKinnon, în vârstă de 36 de ani, profesor asistent de filozofie la Colegiul Charleston din Carolina de Sud, a câștigat premiul cel mare în timpul cursei din 14 octombrie, câștigând în fața femeilor Carolien van Herrikhuyzen și Jen Wagner-Assali, care au luat argint și, respectiv, bronz.
În ziua de după victoria lui McKinnon, Wagner-Assali a provocat controverse atunci când a răspuns unui tweet despre cursă, cu propriul său tweet, sugerând că McKinnon nu merita să câștige la categoria de vârsta 35-44 de ani.

The next day, Wagner-Assali tweeted that the race results were 'definitely NOT fair,' implying that McKinnon should not have been competing in the women's division
A doua zi, Wagner-Assali a scris că rezultatul cursei ”cu siguranță NU este corect”, sugerând că McKinnon nu ar fi trebuit să concureze în competiția pentru femei.

De la tweet-ul lui Wagner-Assali, McKinnon (foto sus) a postat pe Twitter, pentru a-și apăra atât victoria, cât și dreptul oamenilor transgender de a concura în competiții cu oameni cisgender.
Almost a week after her win, McKinnon tweeted out Saturday the multiple reasons why she now competes in the same category as cis women
Aproape după o săptămână de la victorie, McKinnon a postat sâmbătă multele motive, pentru care acum concurează în aceeași categorie ca și femeile adevărate.

”Am fost pe locul 3. Cu siguranta NU este corect”, a postat Wagner-Assali pe 15 octombrie.

De atunci, McKinnon a scris pe Twitter, pentru a-și apăra valabilitatea victoriei, în timp ce a fost vizat de troli şi de alții care cred că nu este treaba  ei  lui să concureze împotriva femeilor, deoarece, la naştere, i-a fost atribuit sexul masculin.

Într-o postare de sâmbătă, McKinnon a răspuns la întrebarea ”De ce concurezi cu femeile?”

”1. Eu sunt o femeie.

  1. Fiecare element de identificare pe care îl am, inclusiv certificatul de naştere, spune ‘F’ pe el.
  2. Suntem obligaţi, după regulile din sport, să concurăm cu sexul conform identificării noastre.
  3. Sunt o femeie.

De aceea.”, a postat  ea  el.

McKinnon, a mai postat că, ”Nimeni nu se naște bărbat’.  Suntem născuţi cu toţii copii. Limbajul  născut bărbat’ contribuie la mituri dăunătoare şi stereotipuri false.

A postat, de asemenea, mai multe mărturii despre istoria  ei  lui competițională, despre care  ea  el crede că ajută la clarificarea faptului că fiind o femeie trans nu este pentru  ea  el un avantaj în curse, față de femeile cis.

Lunga istorie sportivă a lui McKinnon include titlurile de campion provincial la badminton junior, campion regional la golf junior şi victorii la concursuri de alpinism sportiv

She also tweeted out details about her racing history aimed at shoring up the fact that she is not at a racing advantage over cis women because she is a trans woman 
A postat, de asemenea, detalii despre istoria lui competițională, despre care crede că ajută la clarificarea faptului că fiind o femeie trans nu este pentru el un avantaj în curse, față de femeile cis.

”Pentru bicicliști: la cele mai bune curse pentru femei din SUA, FTP-ul meu a fost 270W la 175lbs (livre). Adică 3.39W / kg ”. Aceasta este fix media centrală pentru femei! Aceasta este ‘Cat 3’ pentru femei, ” – a postat McKinnon.

”Aș putea câștiga pentru că sunt un sprinter abil în evenimente FLAT”.

FTP înseamnă Funcțional Threshold Power și este termenul folosit pentru a simboliza puterea maximă pe care cicliștii o pot suporta pentru o oră de pedalat (n.t.: unitatea de măsura a FTP este Watt-ul).

Postînd o legătură la rezultatele cursei din sezonul 2017,  ea  el a scris: ”Puteți compara, de asemenea, rezultatele mele concurând împotriva unor oameni ca Jennifer Wagner. Înainte de evenimentul de sprint al Campionatului Mondial, m-a învins în 10 din 12 evenimente. Dar dacă câștig 3 din 13, este ‘nedrept’? Hmm. Interesantă ‘logică’.”

”N-am câștigat niciodată o cursă, profesionistă sau nu, ca cel mai puternic ciclist de pe teren. De obicei, eram unul dintre cei mai slabi cicliști. Sunt doar un sprinter talentat, abil. Tacticile bune mă învingeau de fiecare dată. În cursele deluroase, de obicei, eram aproape ultimul. Tacticile proaste m-au *lăsat* să câștig.” a mai postat McKinnon.

Cele mai recente postări ale medaliatului de aur au urmat tweet-urilor de vineri, în care McKinnon a trântit declarația oficială a campionatului de ciclism, cu privire la controversa publică din ce în ce mai mare asupra victoriei sale.

Texana Jen Wagner-Assali a inflamat controversa, după ce a postat că a este nedrept că a aterizat pe locul trei în spatele McKinnon și a spus că dorește să schimbe regulile în ciclismul american

Wagner-Assali s-a confruntat atât cu susținători, cât și cu detractori, după ce și-a dezvăluit gândurile

Uniunea Internatională a Cicliștilor a declarat că își va adapta propriile reglementări în conformitate cu viitoarele orientări privind concurenții, stabilite de Comitetul Olimpic Internațional (IOC).

UIC și-a pregătit declarația cu termenul ”bărbați-femei transgender”, o formulare pe care McKinnon a pus-o la îndoială.

”Vreți să vă sugerați că, împreună cu @iocmedia, doriți să faceți * mai ușor * pentru femeile trans să participe, în virtutea dreptul nostru uman, la sport? Sau îmi amintiți că reacția împotriva mea și a altora va face să ne fie mai greu? Vreți să susțineți drepturile trans … sau nu?”  ea  el a scris pe Twitter.

”În cel mai bun caz, tot ce ați făcut a fost să spuneți că respectați liniile directoare ale IOC (pe care le îndeplinesc). Dar nici măcar nu pomeniți că NU există nici o întrebare dacă îndeplinesc criteriile. Deci, de ce mă numiți, dacă nu luați poziție? Acesta este un comunicat bizar. Și prost formulat”, a scris  ea  el.

”Femeile trans nu sunt ‘bărbați-femei’. Chiar, ce crezi că înseamnă? Să spui ‘bărbat-femeie’? Chiar nu este grozav. De asemenea, ce scop servește aceasta? De susținere? Nu?” întrebă McKinnon.

(n.t. : spunem noi ce înseamnă – un bărbat care din naștere are cromozomi XY, și căruia îi zboară un stol de sticleți prin cap!)

Before Wagner-Assali's tweet, McKinnon had celebrated her win as the first transgender female world champion
Înainte de tweet-ul lui Wagner-Assali, McKinnon și-a sărbătorit victoria, ca primă campioană mondială femeie transgender
McKinnon took on trolls, stating that second-place finisher Carolien van Herrikhuyzen was her friend. Van Herrikhuyzen herself said that it was an 'honest' race and that Wagner-Assali should not have taken part if she had a problem with the rules
Poziția lui McKinnon față de troli, declarând că Carolien van Herrikhuyzen, cea de pe al doilea loc, a fost prietena ei lui. Van Herrikhuyzen a spus că este o cursă ”onestă” și că Wagner-Assali nu ar fi trebuit să ia parte dacă avea o problemă cu regulile.

În cele din urmă, ea  el a scris pe Twitter: ”Riposta împotriva victoriei mele la campionatul mondial @UCI_cycling este fără precedent ca dimensiune și nivel de causticitate. Sportivii trans sunt îngrijorați, dar ‘Asta se întâmplă înainte de punctul limită’. Ai credință. Vom ajunge acolo #SportIsAHumanRight”

În urma reacției împotriva tweet-ului original, medaliata cu bronz a campionatului mondial UCI Masters Track, Jen Wagner-Assali, a scris o scuză pentru comentariul său public, care a atras atenția.

”După ce am avut ceva timp să reflectez, realizez că postările mele de pe Twitter, la începutul acestei săptămâni, au inflamat în mod neintenționat o situație controversată și regret aceasta”, a scris ea joi. ”Am făcut comentariile dintr-un sentiment de frustrare, dar ele nu erau productive sau pozitive”.

”Au fost doar inflamatorii, și nu sunt sau nu vreau să fie așa. În timp ce eu nu pot fi de acord cu regulile, atunci când îmi pun un număr sunt de acord să concurez conform lor. De asemenea, să respect dreptului lui @rachelvmckinnon de a concura în cadrul normelor.”

Cu toate acestea, comentariile lui Wagner-Assali păreau să aibă o turnură insensibilă, întărind părerea că McKinnon nu este femeie.

Pare să sugereze că participarea câștigătorului la cursă a fost asemănătoare cu faptul că un bărbat a concurat și a contrazis poziția ei fermă, aparent afirmând că trebuie să învețe din reacția ei anterioară, care nu a căzut bine celor care sprijină comunitatea trans.

”Sunt sigură că există bărbați care nu sunt de acord cu regula SUA privind ciclismul, ca femeile să poată intra în cursele lor, la care eu particip tot timpul”, a scris ea în cadrul unui micro-blog. ”Îi apreciez pe cei care au ajuns să mă susțină, dar vă rog opriți-vă să îndreptați comentarii pline de ură sau peiorative față de Rachel sau alți oameni trans în general.”

Days later, Wagner-Assali tweeted out an apology of sorts for her original statement, while simultaneously stating that she wanted the sport rules changed
Câteva zile mai tarziu, Wagner-Assali postat un fel scuze pentru declaratia ei initială, afirmând în același timp că vrea schimbarea regulilor sportive.
McKinnon hit back by saying Wagner was only sorry she was caught out in public
McKinnon a ripostat, spunând că lui Wagner îi pare rău doar pentru că a fost surprinsă public

”La finalul zilei, suntem doar oameni care încearcă să își găsească drumul în această lume. Voi continua să mă educ și sper că această conversație va continua într-un mod deschis și pozitiv.”

Ultimul tweet al lui Wagner-Assali a fost: ”Pentru cei dintre voi care credeți că m-am ‘îndoit’ nu am făcut-o. Există un grup al nostru care lucrează la obținerea modificării regulilor, dar vom lupta offline, nu în lumea injurioasă și furioasă a social media. Aleg să avansez într-un mod pozitiv.”

McKinnon a reluat acest ultim tweet și a adăugat comentariul: ”Iată de ce scuzele nu sunt acceptate: ea continuă să creadă ceea ce a spus. Ea doar își cere scuze pentru că a fost prinsă spunând public. Ea dorește să interzică femeilor trans să concureze. Vor eșua: IOC ne-a permis în mod deschis în 2003 și și-au revizuit politicile în 2015. #MoveOn.”

McKinnon, sportiv canadian, a fost susținut de femeia care a ieșit a doua și a plecat acasă cu medalia de argint.

Carolien van Herrikhuyzen a spus că a fost o cursă ”onestă” și că Wagner nu ar fi trebuit să ia parte dacă avea o problemă.

”Nimeni nu este un transgender care să fure medalia altcuiva”, a scris van Herrikhuyzen. ”Am avut o cursa cinstita conform regulilor UIC. Dacă concurezi, accepți regulile, în caz contrar, nu concura. Nu-mi pot imagina prin ce a trebuit să treacă în viața  ei  lui pentru a fi acolo unde este acum, cât de greu îi este să se conformeze.”

Wagner-Assali s-a răzgândit inițial, scriind: ”Doar pentru că este o regulă ACTUALĂ A UIC nu înseamnă că este echitabilă sau dreaptă. Și regulile pot fi schimbate.”

McKinnon și-a comparat lupta sa, ca femeie trans în sport, cu oamenii albi ce considerau că este nedrept ca oamenii negri să participe la aceleași evenimente.

Ciclismul nu este singurul sport pe care McKinnon îl iubește, ea  el a mai fost campion provincial la badminton junior, campion regional și de club la golf junior, a câștigat la concursuri de alpinism sportiv și a fost jucător profesionist de poker timp de șase ani.

A început să concureze la nivel profesional de la vârsta de 10 ani.

Scriind ”Femeile trans sunt femei. Trebuie să concuram ca femei. Și noi avem drepturi”, McKinnon a comparat ulterior lupta sa cu lupta pentru drepturile civile rasiale.

”Oamenii albi au crezut că este NEDREPT ca oamenii negri să concureze în sport. Aceleași tactici sunt folosite împotriva sportivilor femei-trans”, a declarat  ea  el, referindu-se la vedeta sportivă afro-americană si multi-medaliat olimpic cu aur, Jesse Owens, care a concurat la Jocurile Olimpice de vară de la Berlin din 1936, în timpul guvernării partidului nazist.

(n.t. repet – termenul ‘femei trans’ este doar o nouvorbă inventată pentru niște bărbați care au ‘păsărici’  în cap – dar nu la modul normal în care un bărbat se gândește la ele; biologic, fiecare celulă din corpul lor are cromozomul XY din naștere, lucru care nu poate fi nici negat și nici modificat).

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Câte jucătoare de tenis credeți că au fost și sunt femei, și câte transsexuali? Nu vă grăbiți cu răspunsul. Mai întâi informați-vă.

  2. Eu pot continua cu ideea, dar mă întreb câți români sunt pregătiți psihic și sufletește să vadă o realitate care în occident funcționează de foarte mult timp, adică este multi-generațională, și nu se petrece doar în domeniul sportului. Deja este oficial faptul că transsexualii de ambele tipuri pot concura în diferite competiții, și cred că și voi ați abordat deja această temă.
    https://www.theguardian.com/sport/2016/jan/25/ioc-rules-transgender-athletes-can-take-part-in-olympics-without-surgery
    În acest context urmărirea diferitelor competiții și întreceri sportive devine nu numai o pierdere de timp, dar este și foarte nocivă.
    De aceea era important ca să treacă referendumul, la care oamenii votau pentru viitorul lor, și nu pentru Dragnea sau PSD așa cum au fost foarte precis manipulați. Dar în afară de rugăciune, nu mai este nimic de făcut, pentru că majoritatea oamenilor este complet spălată pe creier. Oamenii nu vor să cunoască nimic din ceea ce i-ar scoate din confortul lor zilnic, pe care îl apără cu gelozie și cu înverșunare. Indiferent însă de situație, aceste lucruri vor veni și peste români, și se va întâmpla mai curând de credem, pentru că românii n-au nimic împotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button