X

Arabii, adepți ai Big Brother: Pe Aeroportul din Dubai a fost lansat primul tunel biometric pentru controlul pașapoartelor

"Ai intrat, ai ieșit. Pa!... mântuire"

Image result for Pe Aeroportul din Dubai a fost lansat primul tunel inteligent pentru controlul paşapoartelor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe Aeroportul din Dubai a fost lansat primul tunel inteligent pentru controlul paşapoartelor. Acesta foloseşte tehnologiile biometrice, care îi ajută pe turişti să completeze procedura vamală în doar 15 secunde.

Controlul paşapoartelor, ca şi proces, arată puţin diferit faţă de procedura de cândva. Aeroportul Internaţional din Dubai a lansat acest tunel inteligent ca un debut global. Acesta foloseşte tehnologii biometrice pentru analiză şi nu persoane care să verifice fizic paşapoartele.

Acest proces durează fix 15 seunde. Pasagerii se înregistrează într-un chioşc special, după care trec prin porţile inteligente care folosesc tehnologia de recunoaştere a irisului. Dacă este în regulă, turiştii pot trece la următoarea etapă.

“Cred că este ultima şi cea mai performantă tehnologie care există la ora actuală şi pe care o folosim în acest tunel. Am început acest proiect acum patru ani, în cadrul Gulf Information Technology Exhibition, iar acum îl testăm în versiunea DEMO şi aşteptăm aprobarea de la Şeicul Mohammed, ca să ne spună când îl putem lansa oficial”, a spus directorul general, Directoratul Relaţii Externe, Mohammed Ahmed Al Marr.

Deocamdată, doar pasagerii din prima clasă de zbor sunt cei care pot trece procedura respectivă. Acest turist din Statele Unite are marea baftă să fie primul turist care încearcă tehnologia nouă. El va zbura mai departe, în India, într-o vacanţă de o săptămână.

“Cred că va fi în regulă, din moment ce va deveni o procedură standard. Iniţial, nu înţelegeam, dacă era o ofertă sau chiar mergeam spre tunelul biometric. Dar trebuie să vă spun că este comod şi rapid. Cred că acesta este viitorul în materie de securitate aeroportuară”, a afirmat turistul din SUA, Bruce Swenson.

Porţile inteligente sau tunelul biometric sunt testate în opţiunea demo şi dacă toate lucrurile vor merge bine, această tehnologie va fi extinsă în toate terminalele din Aeroportul Internaţional Dubai.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button