X

Arabii, adepți ai Big Brother: Pe Aeroportul din Dubai a fost lansat primul tunel biometric pentru controlul pașapoartelor

"Ai intrat, ai ieșit. Pa!... mântuire"

Image result for Pe Aeroportul din Dubai a fost lansat primul tunel inteligent pentru controlul paşapoartelor

Pe Aeroportul din Dubai a fost lansat primul tunel inteligent pentru controlul paşapoartelor. Acesta foloseşte tehnologiile biometrice, care îi ajută pe turişti să completeze procedura vamală în doar 15 secunde.

Controlul paşapoartelor, ca şi proces, arată puţin diferit faţă de procedura de cândva. Aeroportul Internaţional din Dubai a lansat acest tunel inteligent ca un debut global. Acesta foloseşte tehnologii biometrice pentru analiză şi nu persoane care să verifice fizic paşapoartele.

Acest proces durează fix 15 seunde. Pasagerii se înregistrează într-un chioşc special, după care trec prin porţile inteligente care folosesc tehnologia de recunoaştere a irisului. Dacă este în regulă, turiştii pot trece la următoarea etapă.

„Cred că este ultima şi cea mai performantă tehnologie care există la ora actuală şi pe care o folosim în acest tunel. Am început acest proiect acum patru ani, în cadrul Gulf Information Technology Exhibition, iar acum îl testăm în versiunea DEMO şi aşteptăm aprobarea de la Şeicul Mohammed, ca să ne spună când îl putem lansa oficial”, a spus directorul general, Directoratul Relaţii Externe, Mohammed Ahmed Al Marr.

Deocamdată, doar pasagerii din prima clasă de zbor sunt cei care pot trece procedura respectivă. Acest turist din Statele Unite are marea baftă să fie primul turist care încearcă tehnologia nouă. El va zbura mai departe, în India, într-o vacanţă de o săptămână.

„Cred că va fi în regulă, din moment ce va deveni o procedură standard. Iniţial, nu înţelegeam, dacă era o ofertă sau chiar mergeam spre tunelul biometric. Dar trebuie să vă spun că este comod şi rapid. Cred că acesta este viitorul în materie de securitate aeroportuară”, a afirmat turistul din SUA, Bruce Swenson.

Porţile inteligente sau tunelul biometric sunt testate în opţiunea demo şi dacă toate lucrurile vor merge bine, această tehnologie va fi extinsă în toate terminalele din Aeroportul Internaţional Dubai.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.