X

Windows 10 October 2018 update ȘTERGE de pe hard disk datele utilizatorilor

Exceptând cazurile fericite în care este folosită o soluţie de backup automat pentru toate fişierele importante, dispariţia subită a documentelor păstrate pe hard disk este cel mai negru scenariu pentru orice utilizator de PC, cu pierderi uriaşe cuantificate în timp şi bani. Iar dacă mai pui la socoteală şi faptul că datele respective au fost aproape sigur suprascrise chiar de software-ul care trebuia să le protejeze, reducând la minimum şansele de recuperare, tabloul dezastrului este complet.

Windows 10 October 2018 update trebuia să fie simplu de aplicat şi fără riscuri pentru datele utilizatorilor. Cel puţin aşa au crezut oficialii Microsoft când au decis să sară peste etapa Preview de testare voluntară, oferind noua versiune Windows 10 ca actualizare finală, sigur de instalat pe orice PC.

Însă păţaniile povestite de unii dintre utilizatorii Windows 10 mai puţin norocoşi redau un scenariu de coşmar, în care versiunea anterioară este înlăturată cu tot cu fişierele utilizatorilor, chiar dacă acestea erau păstrate în locaţii special destinate acestui scop, cum ar fi directoarele “Documents” şi “Pictures”. Lesne de înţeles, cei afectaţi sunt revoltaţi de situaţia apărută, locaţiile respective conţinând documente şi poze de familie strânse pe durata mai multor ani.

Chiar dacă un răspuns oficial din partea Microsoft se lasă aşteptat, investigaţii preliminare par să scoată drept „vinovat” clientul OneDrive, preinstalat de Microsoft pe toate PC-urile cu sistem Windows 10. Concret, aplicaţia ar fi fost „derutată” de actualizarea aplicată sistemului de operare, sincronizând până la dispariţie datele păstrate în directoare de fişiere aflate pe lista de backup în spaţiul cloud. Un alt posibil vinovat ar putea fi funcţionalitatea Storage Sense, care ar trebui să mute documentele rar utilizate în spaţiul cloud, eliberând astfel spaţiu de stocare pe dispozitivele limitate în această privinţă. Cum datele presupus mutate nu apar nicăieri, putem presupune că tehnologia nu funcţionează tocmai bine.

Fără backup anterior pentru datele personale, restaurarea versiunii anterioare de Windows 10 nu face decât să adauge şi mai multe operaţii de scriere pe hard disk, reducând şansele de a mai recupera ceva folosind programe pentru recuperat fişiere şterse.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Pai există posibilitatea sa partiționezi hdd si datele importante sa le ti pe o partiție separată nu împreună cu sistemul.
    Eu am făcut actualizarea si nu mi-a sters nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.