X

Băsescu anunță: ,,În aceeaşi Constituţie a României, scrie că tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte PREVALEAZĂ (…) asupra dreptului INTERN”

Senatorul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat că va vota cu DA la scrutinul din 6-7 octombrie, pentru redefinirea familiei în Constituţie, menţionând că, „în mod paradoxal”, referendumul este susţinut de socialişti.

„În mod paradoxal, la noi, referendumul este susţinut de socialişti, însă eu provin din familia popularilor europeni care sunt creştin democraţi şi care încurajează familia.  Deci, voi merge la vot pentru un DA, familia formată dintr-un bărbat şi femeie. Din punct de vedere politic rămân un om de dreapta, însă, pe de altă parte, trebuie să vă spun că am văzut discuţii legate de Constituţie, că n-ar permite modificări care reduc potenţiale drepturi, aşa este, numai că tot în Constituţia pe care o invocă cei care vorbesc de un referendum care nu ar fi tocmai constituţional, deci tot în aceeaşi Constituţie a României, scrie că tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte prevalează (…) asupra dreptului intern”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la România TV.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Art. 11 – Dreptul internaţional şi dreptul intern
    (1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
    (2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.
    (3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei.

    (Constituţia României)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button