X

Proiect de lege. Persoanele Anti-Vaccin, INTERZISE la radio și TV

Comisia de Sănătate a avizat favorabil un proiect de modificare a legii audiovizualului care prevede obligativitatea posturilor de radio şi televiziune de a prezenta argumente medicale bazate pe dovezi. De asemenea, radiodifuzorii sunt obligaţi să includă în emisiunile cu teme de sănătate şi perspectiva unui medic.

Potrivit hotnews.ro, proiectul de lege, care a fost iniţiat de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu (ambii membri ai Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor), Adrian Wiener (membru al Comisiei de Sănătate din Senat), Cristian Ghinea şi Dan Barna, a fost semnat de majoritatea membrilor Comisiei de Sănătate.

Propunerea de modificare a Articolului 26 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 prevede că:
„Din motive de sănătate publică şi pentru a asigura informarea obiectivă a publicului, în cadrul unei emisiuni sau al unui program care abordează teme privind sănătatea, radiodifuzorii au obligaţia de a face distincţia clară între opinii şi fapte, de a încuraja prezentarea argumentelor medicale bazate pe dovezi şi se a include în conţinutul emisiunii sau al programului opinia unui medic specialist cu experienţă în tema abordate”.

Potrivit propunerii de modificare a Legii Audiovizualului, pentru aplicarea legii, Consiliul Naţional al Audiovizualului „emite norme cu caracter obligatoriu, controlează respectarea prevederilor legale şi ale normelor emise şi sancţionează încălcarea acestora”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button