X

JULIAN ASSANGE: “Aceasta generatie nascuta acum … este ULTIMA GENERATIE LIBERA”

Generation being born now is the last to be free – Assange in last interview before blackout (VIDEO)

Generația născută acum este ultima liberă – Assange în ultimul interviu, înainte de a fi cenzurat

Înainte ca legăturile sale cu lumea să-i fie întrerupte de gazdele sale ecuadoriene, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a dat un interviu cu privire la modul în care progresele tehnologice schimbă omenirea. El a spus că supravegherea globală va deveni în curând inevitabilă, în totalitate.

Interviul a fost oferit RT de către organizatorii World Ethical Data Forum (Forumul Mondial pentru Date Etice) din Barcelona. Assange, care este blocat în prezent la Ambasada Ecuadorului din Londra, fără comunicare cu exteriorul, cu excepția echipei sale juridice, are o perspectivă destul de sumbră asupra momentului în care se află omenirea. El afirmă că în curând va fi imposibil ca vreo ființă umană să nu fie inclusă în bazele de date globale colectate de guverne și entități de stat.

 

Această generație născută acum … este ultima generație liberă. De cum vă nașteți, fie imediat, fie în termen de un an, sunteți cunoscuți la nivel global. Identitatea ta, într-o formă sau alta – ca urmare a faptului că părinții tăi idioți îți tapetează numele și fotografiile pe Facebook sau ca urmare a cererilor de asigurare sau a cererilor de emitere pașapoarte – este cunoscută tuturor marilor puteri mondiale.

 

Acum un copil mic, într-un anumit sens, trebuie să-și negocieze relația cu toate marile puteri mondiale … Aceasta ne pune într-o poziție foarte diferită. Foarte puțini oameni sunt capabili, din punct de vedere tehnic, să trăiască separat, să aleagă să trăiască în afară (n.t. – în afara acestui sistem), să aleagă să meargă pe propriul drum”, a adăugat el. ”Într-un fel, cam miroase puțin a totalitarism.”

Capacitatea de a colecta și procesa informații despre oameni a crescut exponențial și va continua să crească rapid, a afirmat el. Odată cu avansarea aplicării inteligenței artificiale (IA) asupra seturilor mari de date, următorul pas vine logic.

CITIȚI MAI MULTE: Ecuadorul s-a angajat să nu îl dea afară pe Assange, dar amenințarea cu urmărirea penală din partea SUA este încă serioasă – avocații către RT

Uitați-vă la ceea ce fac Google și Baidu și Tencent și Amazon și Facebook. Ele sunt, practic, exploatări deschise ale cunoașterii umane, așa cum o exprimăm, atunci când comunicăm unul cu celălalt … Acest model clasic, pe care academicienii îl numesc ‘capitalism al supravegherii’ … s-a schimbat acum.

 

”Este o schimbare economică foarte importantă și severă. Care înseamnă a lua modelul de capitalism al supravegherii și de a-l transforma într-un model care nu are încă un nume, un model ‘IA’. Care constă în utilizarea acestui vast rezervor pentru a instrui inteligențe artificiale de diferite tipuri. Acest lucru ar înlocui nu numai sectoarele intermediare – lucrurile pe care le faceți pe internet sunt, într-un sens, o intermediere mai eficientă – dar ar prelua sectorul transporturilor sau ar crea sectoare întregi noi.”

 

Assange a prevăzut, de asemenea, că amploarea activităților ostile din spațiul cibernetic va cunoaște un punct exploziv, de îndată ce IA (inteligența artificială) va fi instruită pentru a automatiza suficient atacurile hackerilor.

Nu există frontiere [online]. Sunt 220 de milisecunde de la New York la Nairobi. De ce ar exista vreodată pace într-un astfel de scenariu?”, a spus el. ”[Entitățile online] își creează propriile granițe, utilizând criptografia. Dar pentru orice organizație de dimensiuni decente, aceasta înseamnă că este foarte greu de stabilit mărimea suprafeței de atac, numărul de persoane, diferitele tipuri de software și hardware pe care trebuie, în sine, să le acopere.

 

”Nu cred că este cu adevărat posibil să vină cu frontiere suficient de previzibile și suficient de stabile pentru a elimina conflictul. Prin urmare, vor exista mai multe conflicte.”

 

Urmăriți interviul complet:

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!