X

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci. Tâlcuirea Sfântului Teofan Zăvorâtul

de null

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ev Ioan 3, 13-17:

„Zis-a Domnul: Nimeni nu s-a suit la cer decat Cel ce S-a coborat din cer, Fiul Omului, Care este in cer.  Si, dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa Se inalte Fiul Omului, ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Pentru ca Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Fiindca n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca sa se mantuiasca prin El lumea.”

Tâlcuire a Sfantului Teofan Zavoratul

Dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa fie inaltat Fiul Omului, ca tot cel ce crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

Credinta in Fiul lui Dumnezeu, Care cu trupul S-a rastignit pentru noi, este puterea lui Dumnezeu spre mantuire, izvorul viu al nazuintelor si starilor duhovnicesti datatoare de viata, receptacolul harului atotcuprinzator al Sfantului Duh, care ramane pururea in inimă, si al cercetarilor tainice care sunt trimise de sus la buna vreme, in ceasul nevoii. Credinta cuprinde convingerile ce atrag bunavoirea lui Dumnezeu si puterea de sus. Acestea doua impreuna aduc stapanirea vietii vesnice. Cata vreme aceasta viata este pastrata in intregime, crestinul e de nebiruit, fiindca, lipindu-se de Domnul, este un singur duh cu El; iar pe Domnul nimic nu il poate birui. Dar atunci, de ce cad crestinii? Din pricina slabirii credintei. Slabesc convingerile crestinesti, slabeste si energia duhovniceasca. Pe masura ce are loc aceasta slabire, harul este silit sa paraseasca inima, iar imboldurile rele inalta capul. Cand apare prilejul, omul inclina spre acestea din urma, si gata caderea. Privegheaza si pazeste credinta in intreaga ei intocmire si n-ai sa cazi! De aceea zice Sfantul Ioan ca cel nascut din Dumnezeu nu pacatuieste.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button