X

Bătaie de joc în Moldova: Preot condamnat de instanţă pentru că a „umezit” cu agheasmă o duduie „LGBT-istă”

de null
FOTO: https://media. realitatea.md/image/201407/1020x/media_140623299450508400.jpg

Preotul Ghenadie Valuţa, preşedintele unei asociaţii ortodoxe din Republica Moldova, a fost condamnat de instanţă pentru că a stropit cu agheasmă o femeie, considerându-se lezat de orientarea ei sexuală, scrie stirileprotv.ro.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Incidentul a avut loc în 2014, la o emisiune TV, când Ghenadie Valuţa a stropit-o cu agheasmă, în direct, pe Angelica Frolov, reprezentantanta unei asociaţii pentru drepturile persoanelor gay. Preotul a spus ulterior că a stropit şi pe traseul marşului gay care urma să aibă loc în Chişinău.

Judecătoria din Anenii Noi a stabilit acum că Ghenadie Valuţa trebuie să achite un prejudiciu moral de 5.000 de lei şi să îşi ceară scuze publice. Preotul spune însă nu-şi va cere scuze publice, preferând să muncească în folosul comunităţii sau chiar să meargă la închisoare.

„Menţionez că eu nu am stropit şi inci nu am avut de gând. Ce este interesat este că doamna Frolov, că îşi face reclamă de victima şi atrage investiţii, scrie în plângere că ea s-a simţit pe spate cumva umezita. Nişte chestii banale, aiureli”, a declarat preotul pentru Pro TV Chişinău.

Reprezentanta comunităţii LGBT spune că a fost umilită şi discriminată şi aşteaptă ca preotul să-şi ceară iertare:

„Ritualul pe care l-a săvârşit şi comentariile pe care le-a făcut erau umilitoare pentru că se vorbea despre izgonirea diavolului din mine. A fost un gest de umilire, foarte neplăcut pentru mine şi eu l-am acţionat în judecată.”

Ghenadie Valuţa, care este preot la biserică din oraşul Anenii Noi din anul 2009, susţine că nu va ataca decizia la Curtea de Apel, pentru că situaţia materială nu îi permite.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Vă rugăm să ascultați și explicația preotului: „Agheasma sfântă tulbură minoritățile LGBT. Cum justiția m-a condamnat în baza unor falsuri ușor demonstrate”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Parerea mea este ca in curand o sa trebuiasca sa iesim in strada inarmati nu numai cu credinta pt. a ne apara Valorile! Te-ai astepta la un asemenea comportament intr-o tara “civilizata” gen anglia de exemplu nu in Republica Moldova! Strigator la cer,respectivul(a) judecator (are) merita sa verifice distanta dintre toc si usa care se inchide cu degetele(ar trebui sa fie 3 mm)! Acum sa ma iertati eu sunt mai simplu si direct,cel putin in spatiul virtual! Sa-i dea Dumnezeu putere sfantului Parinte putere si in continuare! Doamne Ajuta!

  2. Nu e clar ce a facut exact acest parinte. ii recomand sa tina seama de spusele Mantuitorului: ,,Nu dati cele sfinte cainilor, nici nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si, intorcandu-se, sa va sfasie” (Matei 7, 6). Parinte, du-te inainte. Hristos Domnul sa te apere.

  3. Întâmplarea are ceva vechime;dacă dumnealui se ține tare și în zilele noastre cu privire la ecumenism,mai exact la nepomenirea ,,iubitorilor”de diversitate,atunci înseamnă că este un preot mare;dacă a avut o dispută personală cu doamna aceea,atunci nu are nici o valoare cum s a manifestat atunci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button