X

Iulian Capsali: «Scoală-te, Românie, ia-ţi patul tău şi umblă!»

de null
Foto: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2014/02/20/avem-nevoie-de-un-europarlamentar-ca-iulian-capsali/

Conform Active News, Iulian Capsali este directorul editorial al României Libere. Mai jos publicam editorialul sau din 27 august, pe care il analizam la Nota OrtodoxInfo.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asadar: Scoală-te, Românie, ia-ţi patul tău şi umblă!

Iar Giuliani a aruncat doar buzduganul: pereții edificiului au început să crape deja. Scapă cine poate. Deci, ca să fie clar pentru toți wannabes din zona politicii, comentatori și deontologi: Giuliani este purtătorul de mesaj al lui Trump. Iar progresisto-globaliștii din Statul Paralel – vorbim de cei de calibrul lui Maior (pe care-l vedem acum în plină lumină, un individ absolut ridicol) – simt că preșul le este tras de sub picioare. Urmează căzătura. Iar chestia asta doare. Rău.

Toți cei care au construit cutii cartonate din care ies personajele de tipul Barna, partide globaliste, ONG-uri sexomarxiste, personaje sau site-uri neocone pilotate de politruci bolșevici vopsiți ca liberali, toată zgura băsistă care a sufocat România, sunt ca o găină după descăpățânare. Ca personajul Agamiță Dandanache – “Care familia mea de la patuzsopt în Cameră… rămăsesem mă-nţeledzi fără coledzi” – Sistemul își simte locul, ce părea imuabil, cum se surpă.

Marea problemă a României, după dezastrul lăsat în spate de aceste slugi, este că partidele sunt făcute zob, cu o lipsă cronică de oameni de calitate în zona de conducere, valorile au fost marginalizate sau chiar scoase din viața politică; Justiția și-a pierdut credibilitatea; DNA și SRI-ul (fosta poliție politică, să sperăm) trebuie urgent reformate.

Cel mai grav este că societatea a fost divizată și ruptă în bucăți. Centenarul Marii Uniri ne găsește poate mai atomizați ca niciodată, după experimente și un PsyWar care durează de peste un deceniu și ale căror consecințe le-am văzut chiar de curând, pe 10 august.

Nu trebuie să ne facem însă probleme: după o perioadă de derivă și de zmucituri, plăcile tectonice sociale se vor așeza. Trebuie o dublă acțiune: una de curățire și alta de regăsire a temelor mari care dau coeziunea socială. Iar pentru asta trebuie calm, determinare și un drum deschis între ape, ca la ieșirea poporului evreu din Egipt, prin Marea Roșie. Nu avem încă un Moise. Sau poate îl avem, dar nu avem ochi să-l vedem. 

Nu va fi ușor, dar este posibil. A sosit timpul ca toți oamenii care au fost marginalizați sau chiar rejectați de Sistem să se adune și să pornească un proiect care lipsește: suntem singura țară din Europa fără o autentică mișcare conservatoare.

Tot ce poate împiedica acest mare proiect sunt orgoliile personale. Nu există un lider care să se impună acum. Dreapta neoliberală este total compromisă de regimul Băsescu și s-a caracterizat permanent printr-un dispreț nemărginit la adresa poporului “fără dinți”.

Zona naționalistă este infiltrată masiv de servicii, care de la România Mare a lui Vadim Tudor până la mișcările neolegionare au fost gândite ca să compromită conservatorismul autentic, alungând practic orice om de valoare, care nu se putea regăsi în bolboroselile patriotarde cu iz fetid. Aceste făcături însă au atras mulți votanți de bună-credință, care căutau cu disperare ceva în care să se regăsească, măcar parțial.

E un posibil moment istoric astral. Dacă nu se va profita de această aparentă acalmie mondială – probabil că unii dintre voi v-ați gândit cu groază cum ar fi arătat lumea, și în special România, sub administrația unei Hillary Clinton – în care tentaculele corporatocrației încep să fie, în sfârșit, tăiate, șansa de revenire a țării va fi pierdută. Și nu știu dacă ne vom mai reveni vreodată.

Fără patetisme și cu bună cumpănire, România va trebui să-și regăsească rânduiala. Iar asta nu se va putea realiza fără o bună ancorare în Tradiție.

Conservatori din toată zarea românească, uniți-vă!

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iulian Capsali a scris foarte multe lucruri corecte, de aceea editorialul sau este incadrabil la categoria: otrava in prajiturele.

Ce nu-i in regula in textul de mai sus?

In primul rand titlul:

Scoală-te, Românie, ia-ţi patul tău şi umblă!

Cu ce seamana? Cu Ev. Ioan V, 1-15:

După acestea era o sărbătoare a iudeilor şi Iisus S-a suit la Ierusalim. 

Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care pe evreieşte se numeşte Vitezda, având cinci pridvoare. 

În acestea zăceau mulţime de bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, aşteptând mişcarea apei. 

Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare şi tulbura apa şi cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ţinut.  

Şi era acolo un om, care era bolnav de treizeci şi opt de ani. 

Iisus, văzându-l pe acesta zăcând şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: Voieşti să te faci sănătos? 

Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea. 

Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ţi patul tău şi umblă

Şi îndată omul s-a făcut sănătos, şi-a luat patul şi umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. 

Deci ziceau iudeii către cel vindecat: Este zi de sâmbătă şi nu-ţi este îngăduit să-ţi iei patul. 

El le-a răspuns: Cel ce m-a făcut sănătos, Acela mi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă. 

Ei l-au întrebat: Cine este omul care ţi-a zis: Ia-ţi patul tău şi umblă? 

Iar cel vindecat nu ştia cine este, căci Iisus se dăduse la o parte din mulţimea care era în acel loc. 

După aceasta Iisus l-a aflat în templu şi i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău. 

Atunci omul a plecat şi a spus iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos.

Care-i legatura dintre Duminica Slabanogului si chemarea lui Iulian Capsali la lupta? El se crede Iisus Hristos iar Romania ar fi slabanogul? Sau cum?

In Evanghelie este vorba despre un slabanog care s-a straduit timp de 38 de ani si n-a reusit. Care-i ideea? Ca fara Dumnezeu nu se poate. Cum foarte clar explica si Sfantul Ioan Gura de Aur in cuvantul sau:

Folosul pe care noi îl tragem de la slăbănogul din Evanghelie trebuie să fie acela, ca în toate lucrurile să ne lăsăm în voia Domnului şi toate pătimirile să le suportăm cu supunere şi cu mulţumire către milostivul Dumnezeu, pentru ca atât sarcina vieţii prezente să o uşurăm, cât şi pentru ca să ne facem părtaşi ai bunătăţilor viitoare, prin harul şi prin iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, Căruia este slava şi cinstea, acum şi în vecii vecilor. Amin.

Cititi va rugam mai multe la: DUMINICA SLĂBĂNOGULUI de la Vitezda / Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur

Ori, unde este Dumnezeu in chemarea lui Capsali? Nici macar un cuvant…

El insa asteapta un Moise:

Nu trebuie să ne facem însă probleme: după o perioadă de derivă și de zmucituri, plăcile tectonice sociale se vor așeza. Trebuie o dublă acțiune: una de curățire și alta de regăsire a temelor mari care dau coeziunea socială. Iar pentru asta trebuie calm, determinare și un drum deschis între ape, ca la ieșirea poporului evreu din Egipt, prin Marea Roșie. Nu avem încă un Moise. Sau poate îl avem, dar nu avem ochi să-l vedem. 

Insa nici Moise, fara Dumnezeu, n-ar fi facut nici o isprava.

Capsali cheama pe baricade conservatorii ancorati in traditie. Dar ce traditie e aia fara Dumnezeu?

Si nu vrea neolegionari. Dar ce-i aia neolegionari, nu ne mai spune.

O alta otrava in prajiturica-chemare este Donald Trump, pe care-l prezinta cititorilor ca pe un soi de oportunitate, daca nu chiar erou. Doar ca nu este cazul:

O alta problema in textul pe care-l analizam este chiar autorul sau. Ca sa va lamuriti mai bine cum gandeste acest personaj, cititi va rugam cu atentie:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

  1. Dar oare intelegeti ca “Moise” la care se refera dl. Capsali, de la care asteapta “o despartire a Marii Rosii” si o intrare intr-un “taram fagaduit” de fapt …simbolizeaza pe anticrist? Nu va aduce anticristul 7 ani de pace (iar dupa 3 ani si jumatate va face razboi)? Nu va fi sub anticrist “un taram al fagaduintei” — cel putin pentru cei care vor accepta semnul fiarei… si se vor inchina fiarei… Deci un fel de prosperitate — inselatoare bineinteles si prosperitate care va avea ca final iadul, unde se vor duce toti cei care vor primi semnul fiarei!

    Cam curioase paralelele astea si simbolurile… pentru un ortodox!! Nu credeti?

    Mai si spune “dar nu avem inca un Moise (mesia cel fals, anticrist) sau poate-l avem printre noi SI NU STIM INCA” (nu s-a aratat inca lumii).

  2. De ce cautati totdeauna nod in papura, De ce vedeti doar partea negativa a lucrurilor. In ziar el scrie pentru toti romanii nu doar pentru ortodocsi, Ceea ce scrie el este incurajator in vremurile astea in care 99% dintre articole sunt negative si majoritatea impotriva lui Dumnezeu si a bisericii. Sa pastram credinta curata si sa ne bucuram ca se scriu inca asemenea articole. Capsali se straduieste sa faca ceva imptriva valului , nu credeti?

  3. Sunt de acord cu ideea ca antihrist va veni si nu va veni inainte de a fi “pregatita” treptat omenirea pentru venirea lui. Sunt impotriva insa sa il vedem pe antihrist in orice , si acolo unde nu este. Ceea ce cred ca este gresit este ca vorbind prea mult despre antihrist ,incepem sa vorbim tot mai putin despre Hristos. Fiind prea indarjiti sal descoperim pe antihrist uitam sa-L descoperim pe Hristos. Il punem pe antihrist pe primul loc iar pe Hristos pe al doilea. Sa ne straduim sa-L descoperi pe Hristos ,caci doar asa il vom birui pe antihrist. Nu noi ne aparam de antihrist ,ci Hristos ne apara de el.

    1. Marius

      Unde anume nu este antihrist si cine anume sunteti voi cei ce il puneti pe antihrist pe primul lor iar pe Hristos pe al doilea?

  4. Ma rfeream la administratori si la comentatori. In articolele de azi de pe pagina voastra,de exemplu, cate articole sunt despre Hristos? Predica parintelui Calciu , in rest antihrist si politica. Nu vreau sa jignesc prin ceea ce scriu, ci doar trag un semnal de alarma referitor la faptul ca scrieti foarte mult despre antihrist si foarte putin despre Hristos. Daca nu am dreptate i-mi cer iertare pentru tot ce am spus, dar daca am, incepeti sa scrieti mai mult despre Hristos, care este mangaierea noastra in aceste vremuri dracesti in care traim.

  5. Nu sunt impotriva cercetarii vremurilor si a incercarii de a-l descoperi pe antihrist, dar e 100% sigur ca daca nu-L cunoastem pe Hristos, nu o sa-l recunoastem nici pe antihrist. Ceea ce vreau sa spun este ca daca il cautam doar pe Hristos, cu siguranta antihrist nu va avea nici o putere asupra noastra si insusi Hristos ne va instiinta despre antihrist. Crestinul are ca scop principal cunoastera si unirea cu Hristos, nu cercetarea semnelor si cautarea disperata de a-l afla pe antihrist.

    1. Marius

      Baiete, tu chiar esti aiurit sau esti cu treaba? Ce-i tot dai inainte cu teza asta falsa? Pai tocmai ca aici vorbim despre Hristos iar miscarea lui Capsali n-are nici o treaba. Pentru ca-i din zona “traditionalista” despre care scrie aici:

      Scurta analiza a unui text exceptional al fratilor de la Orthodox Australia despre falsul ANTIHRIST si MONEDA UNICA DIGITALA
      https://ortodoxinfo.ro/2018/09/01/scurta-analiza-a-unui-text-exceptional-al-fratilor-de-la-orthodox-australia-despre-falsul-antihrist-si-moneda-unica-digitala/

  6. Ce este fals in ceea ce am afirmat? Capsali spune una, iar voi alta. Ati facut un comentariu la articolul lui Capsali care nu are nici o legatura cu articolul. Capsali vorbeste despre pere, iar voi comentati despre pere. Capsali se refera la faptul ca spera sa avem in cele din urma un politician sau mai multi un partid, care sa fie cu adevarat patrioti (patriot) si sa scoata tara din mocirla in care se afla din punct de vedere politic si social. Capsali nu a scris un articol religios ci unul politic, asta nu intelegeti. Voi ati vrea sa spuna Capsali ceea ce ati dori voi sa auziti , nu ceea ce doreste el. Fiecare om are parerea lui si trebuie sa intelegeti asta mai baieti (daca tot scriem de la baiat la baieti). Vorbiti intotdeauna la subiect, nu o luati pe aratura mai baieti.

    1. Probabil ca acest articol Capsali vrea sa fie numai politic. Da in alte articole face referire la sinodul din Creta si ii ataca pe cei ce dezvaluie adevarul despre aceasta tradare. Si exact aici e legatura! Pentru ca prin documentul misiunii bisericii in lumea contemporana ei au schimbat misiunea bisericii. Iar acum toti acesti revolutionari care vor sa ridice tara la rascoala “pentru dreptate sociala” se simt indreptatiti de biserica. Pe deasupra mai raspund pozitiv si la chemarile celor ce instigeaza din afara, pentru ca acelasi lucru se pregateste si in vest. Nu trebuie sa te uiti decat la interviurile lui Alex Jones cu Alexandr Dugin sa vezi ca de fapt “rascoala impotriva elitelor” se pregateste la scara globala.

      Saracii oameni habar nu au ce li se pregateste.

      Uite ce vrea Dugin. Spune-mi tu daca nu e acelasi lucru cu vrea Capsali? Revolutie in numele “dreptatii sociale”. Cand veti vedea ce va doriti acu chiar venind, revolutia asta ce vine in toata uraciunea ei, atunci nu veti stii cum sa o opriti!

      Alexandr Dugin:

      “To fight this global threat to humanity, it is important to unite all the various forces that would, in earlier times, have been called anti-imperialist. In this age, we should better understand our enemy. The enemy of today is hidden. It acts by exploiting the norms and values of the Western path of development and ignoring the plurality represented by other cultures and civilizations. Today, we invite all who insist on the worth of the specific values of non-Western civilizations, and where there other forms of values exist, to challenge this attempt at a global universalization and hidden hegemony.”

      http://www.4pt.su/en/content/alexander-dugin-global-revolution

      Iar in alt articol:

      “We need to return to the Being, to the Logos, to the foundamental- ontology (of Heidegger), to the Sacred, to the New Middle Ages – and thus to the Empire, religion, and the institutions of traditional society (hierarchy, cult, domination of spirit over matter and so on). All content of Modernity – is Satanism and degeneration. Nothing is worth, everything is to be cleansed off. The Modernity is absolutely wrong — science, values, philosophy, art, society, modes, patterns, “truths”, understanding of Being, time and space. All is dead with Modernity. So it should end. We are going to end it.”

      Adica aceasta revolutie nu este doar “politica” ci una care sa puna complet capat capitalismului si sa intoarca societatea la “valorile traditionale”, si la “Dumnezeul original”. Si ne si promite ca ei o vor face, vor distruge toata societatea asta moderna.

      http://www.4pt.su/en/content/traps-and-dead-ends-new-nationalism

      Oameni buni, pricepeti? Capsali nu face decat ce i se cere, sa sune aceeasi trambita ce suna peste tot in lume …

  7. Iata ce scria Cuviosul Seraphim Rose intr-o scrisoare ce am publicat-o pe site cu ceva vreme in urma, despre lupta asta intre “liberal” si “traditionalisti” (cei de stanga si cei de dreapta). Chiar profetica pentru ca a vazut ca dictatura se va instaura de fapt de la “dreapta”, si a aratat clar ca noi ca Ortodoxi nu putem cadea nici in plasa unora nici a altora.

    “We read with interest your comments on the times. Alas, I fear that the free, liberal, naive America of our childhood is gone, and the increasing anarchism will only call forth a dictatorship, of right or left, depending on who can seize it. Whichever it may be, we Orthodox don’t have a bright future, in worldly terms; but doubles this will give us our chance really to confess our Orthodoxy in difficult circumstances. The “official” jurisdictions might be able to make their peace with the new conditions and “flourish” a la the Soviet Church or the Church of Greece, in which case we who are less politically-minded would be reduced to a more or less catacomb status even under a rightist dictatorship, while under leftists we might not even be allowed to exist. Although we don’t get much news here (mainly week-old comment in US News) and aren’t really aware of the “polarization” of feelings that is going on, my guess is that rightism will install itself, leading to one last world conflagration, out of which may emerge… the beast of the last days who will finally reconcile all.”

    http://orthodoxaustralia.org/2016/05/03/letters-of-fr-seraphim-rose-049-may-27june-91970-priest-martyr-ferapont/

    In cursul “Orthodox Survival Course” al parintelui Seraphim (si al parintelui Gherman) se arata clar ca aceasta “contra-revolutie” vine de la cei care s-au saturat de nihilismul liberalist. Din nou extrem de profetic.

    “With this formula a counter-movement finds expression, in regard to both a principle and a mission; a movement which in some remote future will supersede this perfect Nihilism; but which nevertheless regards it (Nihilism) as a necessary step, both logically and psychologically, towards its own advent, and which positively can not come, except on top of and out of it.”

    1. Parintele Seraphim il citeaza aici pe Nietzsche, care el insusi confirma ca acesta ar fi planul: ca din groapa “ateismului” nihilist omenirea sa inceapa o “contra-revolutie” care sa scoata omenirea din aceasta stare :)

      Aceeasi idee ca la Rene Guenon. Umanismul in actiune.

      Cam asta e ceea ce vedem azi cu miscarile astea “traditionaliste”

  8. Ce e cel mai trist e ca chemarea la mobilizarea asta pentru o “revolutie in numele valorilor traditionale” vine de acu si din Biserica (conform noii misiuni adoptate in Creta). Psalmistul spune “fereste ma Doamne de razvratirile poporului”, au ei aduc razvratirea direct din in sanul Bisericii! Doamne fereste.

    Pentru cei ce inteleg Engleza (imi pare rau dar nu am timp sa fac o traducere acum), Sfantul Filaret (New York) spunea despre mobilizarile astea pentru campanii sociale duse in numele “apararii Ortodoxiei” ca este de fapt lucarea antihristului – citat mai jos.

    “When I, while still in Australia, began to receive information from America already post factum that here [in New York City] there had been protests, demonstrations, and even molebens in front of the Soviet consulate, I became quite alarmed and regretted that I was not here, since I would have decisively opposed much of what took place. In particular, holding a moleben in such a place. Did they not sing the Lord’s song in a strange land? What cause was there to display the holy things of the Church’s services before the gaze of the frenzied servants of Antichrist? Was it really not possible to pray in church?

    I must say frankly that I am always seized by dismay when I hear of protests, demonstrations, and the like. In the USSR, life is governed by him (the one with horns) who fears only Christ and His Cross; and who fears nothing else in the world. And he merely chortles over protests and demonstrations. Public opinion? Why, the antichrist regime has nothing but the uttermost contempt for it! They wanted to seize Czechoslovakia and they seized it, paying no heed to the commotion that was raised. They wanted to invade Afghanistan and they invaded it, again paying no attention to the protests and threats of the various Carters & Co. All attempts to shape public opinion in the so-called Free World in favor of those suffering from Communism are powerless and fruitless, since the Free World stubbornly closes its eyes and imitates the ostrich, which hides its head under its wing and imagines that it cannot be seen”

    http://blessedphilaret.blogspot.com/2008/09/letter-concerning-fr-dimitry-dudko-and.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button