X

Mozilla – Firefox cenzurează. Recomandăm browserele “Iron” sau “Vivaldi” ca alternativă

Image: Mozilla / Firefox goes all in for EVIL… pushes corporate news collusion to silence independent media

Iata ce putem citi la Mozilla / Firefox goes all in for EVIL… pushes corporate news collusion to silence independent media de pe Natural News :

Mozilla / Firefox se alătură forțelor întunecate … promovează știrile corporatiste și reduce la tăcere mass-media independentă

(Natural News) Va amintiti de ziua în care ați aflat că Google s-a alăturat forțelor întunericului? Atunci ați căutat un browser diferit pentru a scăpa de cei care conduc browser-ul Chrome.

Mulți dintre noi am căutat Firefox de la Mozilla, o organizație cu o istorie puternică care susține libertatea de exprimare și accesul deschis la informații.

Dar acum Mozilla s-a alăturat părții întunecate, introducand o “Information Trust Initiative”, care ar bloca sursele media independente la nivel de browser, favorizând în același timp giganți media corporativi, cum ar fi CNN.

Uimit? Nu ar trebui să fii. Fundația Mozilla a impus și așa-numita „neutralitate a rețelei”, o agendă total înșelătoare care in teorie implica asigurari de la giganții software că nu vei fi niciodată blocat spre accesarea surselor de informație dorite. Dar astăzi, este foarte clar că giganții IT pur și simplu elimină pe oricine doresc, blocând instantaneu acest canal de informații de la toți utilizatorii, ignorând angajamentul luat de „neutralitate a internetului”.

[…]

Este timpul să renunțați la Firefox. Ca toți ceilalți giganti tehnici, Mozilla va abuza și va exploata poziția sa dominantă pe piață pentru a controla ceea ce citiți, urmăriți și auziți. Este un rău și este tot felul de rău ca și Google, YouTube, Twitter și Facebook. Acum puteți adăuga Mozilla la lista respectivă.

Urmăriți și aflați mai multe, prin amabilitatea REAL.video, platforma video construită de patrioți pentru a proteja libertatea de exprimare.

Categorii
Știință - bizar
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Noi vă recomandăm următoarele browsere:

 • SRWare Iron – Condus de un grup de pro-libertate care sustine editorii mici, independenti (si chiar are un mecanism pentru micropayments).
 • Vivaldi – Susținut de un grup mic, independent, fără legături cu instituții de stat secrete sau cu NSA.

Cititi va rugam si:

Articole asemănătoare

14 comentarii

 1. Browserul Tor nu e bun?
  Cu el nu-ți poate afla nici măcar IP-ul, este de asemenea folosit și de traficanți de droguri și arme, etc. Este folosit pt a avea acces la darkweb, o zonă care nu poate fi accesată cu alte browsere. Deci ar trebui să fie bun și pt a vedea știri necenzurate

  1. E bun dar e mai lent iar unele site-uri pot restrictiona accesul, IP-urile fiind trecute pe baze de date ca fiind periculoase.

 2. ipfs.io (en.wikipedia.org/wiki/InterPlanetary_File_System) – Soluția împotriva cenzurii! Informații persistente!
  Ar însemna ca fiecare utilizator de Internet să poată avea stocate în calculator anumite site-uri, iar cel care le accesează să preia conținutul direct de la cei care îl dețin, nu de la un server. Astfel nu se pot șterge informații decât dacă se șterge și ultima copie. Funcționează similar cu torenții de pe care se descarcă filme, muzică și jocuri, dar permite accesarea oricărei resurse. Cenzura devine astfel imposibilă, cel puțin fără măsuri extreme.
  Întrebarea se pune dacă vor permite păpușarii planetei implementarea acestui protocol. Sau se ascunde ceva?
  De asemenea, s-ar putea folosi TOR pentru a asigura faptul că portalul va continua să existe. Ar trebui să putem avea toate informațiile de pe acest site, astfel încât acestea să poată rezista cenzurii: vor putea fi încărcate pe TOR sau (în viitor) IPFS. Nu există și o metodă mai simplă decât aceea de a prelua fiecare articol în parte?

 3. „Directorul executiv al Mozilla Corp., Brendan Eich, şi-a dat demisia în urma unui scandal legat de faptul că nu este de acord cu căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, se menţionează în comunicatul de presă al companiei.

  El a fost nevoit să părăsească şi Consiliul de Directori Mozilla Foundation, o organizaţie noncomercială, deţinută de Mozilla Corp.”

  Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2014/04/04/directorul-mozilla-si-a-dat-demisia-din-cauza-casatoriilor-gay

 4. Oameni buni, Tor este o formă de Firefox modificată. Vivaldi, Iron și browserele celor de la Yandex și Duckduckgo sunt bazate pe Chrome, au nucleul Chrome în ele drept propriul nucleu.

   1. Gnu IceCat este tot o formă de Firefox. Pale Moon derivă din Firefox, fără să fie Firefox. Încearcă să mențină vechiul standard de deschidere al Firefox de dinainte de expulzarea lui Brendan Eich și instaurarea cenzurii. Probabil că Pale Moon ar fi opțiunea cea mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.