X

ALARMANT – Raport oficial: 1.000 de poduri românești se pot prăbuși oricând, ca în Italia

ȘOC. Raport oficial: 1.000 de poduri românești se pot prăbuși oricând, ca în Italia

Aproape un sfert dintre podurile construite pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale au nevoie de reparaţii capitale în regim de urgenţă, reiese dintr-un raport oficial realizat, anul trecut, în interiorul Companiei de Drumuri. În ultimii ani, doar două poduri din cele 4.200 avute în administrare de instituţie au fost reparate.

ȘOC. Raport oficial: 1.000 de poduri românești se pot prăbuși oricând, ca în Italia

Podul de la Teliu s-a prăbușit cu o lună în urmă. Din fericire nu a produs victime

Potrivit documentului, 38% dintre poduri sunt mai vechi de 50 de ani. Din punct de vedere tehnic, un pod are o durată de serviciu de 100 de ani, iar reparaţiile capitale trebuie să se facă la un interval cuprins între 30 şi 50 de ani.

În ultimii ani, drumarii au făcut reparaţii la podurile Giurgiu-Ruse şi Şoimuş, la ieşirea de pe Autostrada Sibiu-Deva, iar acum se lucrează la podul Mărăcineni de pe Drumul Naţional 2, în judeţul Buzău.

Anul viitor este posibil să se înceapă lucrările la podurile dunărene Feteşti şi Cernavodă, la cel peste Olt de la Slatina, pe DN 65 Piteşti -Craiova sau pe DN 5, la podul peste Argeş de la Adunaţii Copăceni.

Compania de Drumuri precizează că podurile foarte vechi sunt situate, în mare parte, pe şoselele secundare şi dă asigurări că efectuează periodic inspecţii şi revizii.

Situația este dezastruoasă și în cazul podurilor feroviare, așa cum au anunțat de mai mulți ani sindicatele din acest domneiu. În ultimele două luni, două poduri feroviare s-au prăbușit deja.

ȘOC. Raport oficial: 1.000 de poduri românești se pot prăbuși oricând, ca în Italia

Un pod CFR s-a prăbușit la începutul acestei săptămâni

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Reparații? Nu se mai fac lucrari de calitate ca inainte iar cele vechi ai durat destul. Tineretul in ziua de azi poate sa aibă și 2-3 facultati dar degeaba, tot nu mai este capabil sa facă nici măcar ce făcea un tânăr doar cu liceul sau școala profesională înainte de 89. Majoritatea au studii superioare dar in practica nu știu nimic, nu mai este seriozitate și organizare cu care sa produci ceva de calitate. Numai este smerenia sa se oprească la o meserie simpla dar care sa o facă cu dragoste și sa aducă roade. Ce timpuri trăim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.