X

Proiect de lege privind antiromânismul

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

EVZ: Închisoare pentru promovarea de „idei antiromânești” – proiect inedit în Parlament

 

Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antiromâneşti constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi, prevede un proiect de lege depus, joi, în Senat. 
Antiromânismul este definit în propunerea legislativă drept „percepţia referitoare la români exprimată ca ură împotriva acestora, precum şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva românilor, îndreptate împotriva românilor sau ne-românilor, a proprietăţilor românilor, a instituţiilor comunităţilor româneşti sau a lăcaşurilor de cult ale românilor”.

Propunerea legislativă a fost semnată de 33 de senatori și deputați din PSD, PNL, USR și PMP.

Proiectul urmează să intre la dezbatere și vot în Senat, în calitate de primă cameră sesizată, după care va merge la Camera Deputaților, for decizional.

Legea nu intră în vigoare până când nu este publicată în Monitorul Oficial al României.

Distribuirea sau punerea la dispoziţie publicului de materiale antiromâneşti se pedepseşte și mai aspru: închisoare de la un an la 5 ani și interzicerea unor drepturi, potrivit proiectului.

Materialele antiromâneşti sunt, potrivit legii, „imagini, mesaje text, conţinut audio-video, precum şi orice alte asemenea reprezentări, care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiromânismul”.

Confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii de simboluri antiromâneşti constituie infracțiunie și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi dar nu se consideră infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau educaţiei, sau în scopul dezbaterilor unor aspecte de interes public, mai prevede proiectul depus în Senat.

Simbolurile antiromâneşti enumerate în proiectul legislativ sunt următoarele: „drapele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiromânismul”.

Cea mai grea pedeapsă prevăzută de lege este pentru „iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiromânesc, dar şi aderarea sau sprijinirea unei astfel de organizaţii”, fapte care se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit propunerii legislative, o organizaţie cu caracter antiromânesc este „orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor antiromâneşti. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile reglementate de Legea societăţilot nr 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orive alte persoane juridice care intră sub incidenţa prezentei legi”.

 

Flux 24: Turcescu isi pune tarana in cap in scandalul antiromanismului

 

Imi retrag semnatura de sustinere! Noaptea e un sfetnic bun. Am decis sa-mi retrag semnatura de sustinere de pe proiectul de lege privind „antiromanismul”,a anunțat pe facebook deputatul PMP, Robert Turcescu.

Proiectul a fost aspru criticat pe facebook în ultimele 2 zile.

Probabil ca in zilele urmatoare acest proiect va fi retras complet din circuitul legislativ de catre initiatori. Multumesc tuturor celor care, pertinent, mi-au atras atentia ca acest proiect ar putea da nastere la interpretari abuzive. Intr-adevar, traim vremuri tulburi in care o astfel de lege ar putea fi folosita impotriva unor oameni de buna-credinta, dar incomozi pentru cei aflati la putere.Errare humanum est sed perseverare diabolicum, a afirmat Turcescu.

 

Desigur, legea antisemitismului nu “ar putea fi folosita impotriva unor oameni de buna-credinta, dar incomozi” …

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Asadar este fireasca la noi in tara o lege care pedepseste antisemitismul, dar una care sa pedepseasca antiromanismul nu este!!! Prima oare de ce nu ar putea da nastere la interpretari abuzive? Oare chiar nu da? Sunt curios cum ii cheama pe cei care au manifestat vehement contra acestei legi (a antiromanismului) dar, cu siguranta nu vom afla sau, daca vom afla, nu ne va mira…

  2. Poate voi scrie cu păcat și asta datorita ciudatei mișcări făcută de domnul Robert Turcescu;ma întreb în sinea mea de ce oare s a mai băgat în a susține această inițiativă legislativă dacă dumnealui în sinea sa nu dorea asta?!?sa trec la subiect:câți țigani(da,nu va mirați,dumnealui este tigan)a ti întâlnit care,de a lungul istoriei au vrut binele României?!?de ce nu a luat atitudine si împotriva legii cu privire la evrei?la prima întrebare voi numi câțiva țigani de mare ,,valoare”cum spun ei,tigani ce au influentat destinele a milioane de români și nu numai:Ion Iliescu,Adrian Năstase,Marian Vanghelie,cred ca(nu am informații clare)si Sorin Oprescu;stiu ca,prin ceea ce am scris voi adânci resentimentele romanilor fata de țigani,insa nu pot să tac când un astfel de influent personaj care ar putea să facă ceva pentru oamenii din tara asta(măcar pentru ai lui să zic așa),el se dă la fund atunci când este nevoie de participarea sa la lupta care se dă între Adevăr si minciuna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button