X

Tupeul ungurilor este fără margini: “Trebuie crescută presiunea internaţională astfel încât România să înceapă producţia de gaz din Marea Neagră”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe din Ungaria, prezent la Washington ca speaker la Conferinţa Mondială a Gazului, cel mai important eveniment al industriei de profil, spune că presiunea internaţională asupra României pentru extragerea gazului din Marea Neagră trebuie să continue, concomitent cu asigurarea fluxurilor de gaze în regiune în ambele sensuri.

Declaraţiile lui Péter Szijjártó vin după ce ieri şeful FGSZ, transportatorul maghiar de gaze, controlat de grupul MOL, în care statul maghiar este cel mai mare acţionar, a spus că singura soluţie pentru România este exportul de gaze în contextul în care pe plan locul nu există nici petrochimie şi nici industrie.

Ungaria este dependentă de importurile de gaze din Rusia, având ca partener strategic Rusia, prin intermediul Gazprom. O eventuală începere a producţiei din Marea Neagră ar putea dilua, cel puţin în regiune, monopolul rusesc.

“Presiunea trebuie crescută asupra ţărilor din regiune care încalcă reglementările europeane şI care nu asigură tranzitul gazelor în ambele sensuri prin interconectori. Astfel de ţări sunt România şi Croaţia”, a declarat Péter Szijjártó.

Aflat într-o întâlnire cu  Rick Perry, secretarul de stat American pentru energie, Péter Szijjártó a mai spus că presiunile trebuie continuate şi pentru ca proiectul din Marea Neagră să fie continuat.

“Trebuie menţinută presiunea internaţională cu scopul ca România să înceapă producţia din Marea Neagră în 2022”, a mai spus Péter Szijjártó.

În contextul în care poziţia Ungariei în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectului din Marea Neagră ridică semne de întrebare, Péter Szijjártó mai spune că era dublului-discurs a apus, învitând toate părţile la deschidere.

“Este clar că progresul privind securitatea energetică a Europei Centrale ţine de dezvoltarea infrastructurii prin proiectele finanţate de UE şi SUA.”

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button