X

VIDEO: Summitul istoric dintre Donald Trump și Kim Jong Un

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la summitul istoric din Singapore. Trump declară că s-a înregistrat un “mare progres”, informează AFP.

“A fost într-adevăr o întrevedere fantastică” care s-a derulat “mai bine decât şi-ar fi putut imagina cineva”, a declarat preşedintele SUA pentru presă la finalul dineului de lucru pe care l-a avut cu liderul nord-coreean. “Acum vom merge să semnăm”, a adăugat Donald Trump, fără a preciza despre ce fel de tip de document este vorba.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat la rândul său că acest summit reprezintă un “început al păcii”, relatează site-ul postului CNN, conform Mediafax.

Președintele Donald Trump a declarat că este de acord.

“Cu siguranță vor exista obstacole, dar astăzi este ziua unui început bun. Sunt determinat să lucrăm împreună”, a declarat Kim Jon-un.

BBC subliniază că nu se ştie ce conţine acest document ”istoric” şi ”cuprinzător”.

”Am decis să lăsăm trecutul în urmă”, a declarat Kim, potrivit translatorului său. ”Lumea va asista la schimbări majore”, a adăugat el.

”Mulţumesc foarte mult, a fost fantastic”, i-a spus Trump lui Kim, zâmbind amândoi şi strângându-şi mâinile.

”Suntem foarte mândri de ceea ce s-a întâmplat astăzi (marţi). Întreaga noastră relaţie cu Coreea de Nord şi peninsula coreeană va fi într-o situaţie mult diferită decât a fost în trecut”, a declarat şeful statului american.

După ce au semnat, zâmbit şi dat mâna, cei doi lideri au plecat mai departe.

Trump a anunţat că exemplare ale documentului semnat urmau să fie distribuite presei în scurt timp.

Cei doi lideri au avut anterior o întâlnire în tete-a-tete, precedată de o strângere de mâini istorică. Prevăzând un succes extraordinar al summitului cu liderul Coreei de Nord, Trump a spus că este o “onoare” să se întâlnească faţă în faţă cu Kim şi că va avea o “relaţie grozavă” cu liderul RPDC.

În cadrul întâlnirii cu președintele sud-coreean, în luna aprilie, Kim Jong-un a declarat că Seulul și Phenianul vor depune eforturi comune pentru demararea unor discuții cu SUA și China cu scopul negocierii unui tratat de pace care să pună capăt în mod formal războiului din Coreea.

Războiul coreean, din perioada 1950-1953, s-a încheiat printr-un armistiţiu, semnat de SUA, reprezentând ONU, Coreea de Nord și China. Coreea de Sud nu a fost o semnatară a armistițiului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button