Ministrul ucrainean de Externe și omologul său rus se vor întâlni, luni, la Berlin, pentru a încerca să relanseze procesul de pace în Ucraina, discuțiile fiind mediate de miniștrii de Externe ai Germaniei și Franței, relatează site-ul agenției Dpa, informează Mediafax.
Într-un interviu acordat publicației Bild luni, înainte de întâlnire, ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat că nu se așteaptă ca relansarea procesului de pace să fie una ușoară.
„Perspectivele și interesele Ucrainei și Rusiei sunt foarte diferite din mai multe puncte de vedere”, a declarat Heiko Maas.
Discuțiile vor fi purtate între miniștrii Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței, a declarat Maas.
„Nu vă vom lăsa în pace până nu vă veți rezolva conflictul de aici, din est”, i-a transmis Maas omologului său ucrainean Pavlo Klimkin, în cadrul vizitei sale în Ucraina.
Maas a declarat că speră să negocieze o dată la care să reînceapă procesul de pace și să poată trimite o misiune ONU de menținere a păcii în Ucraina.
Oficialul german a declarat că ar vrea să organizeze discuțiile conform formatului Normandia, care include Rusia, Ucraina, Germania și Franța.
Ultima oară când miniștrii de Externe ai celor patru țări au discutat despre conflictu din Ucraina a fost în luna februarie anul trecut.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
http://evz.ro/ceausescu-planul-1947-conspiratia-marilor-puteri.html
Declaratiile dlui Rogojan in spatiul public romanesc, de la un asemenea nivel de autoritate, sunt unicat pana acum. Pt prima oara public de la un asemenea nivel se recunoaste legatura dintre deciziile politice si organizatiile oculte, practic cum astea din urma le determina si domina pe primele.
Legat de fauririea Moldovei Mari a mai auzit de acest curent. Inclusiv prin BOR se vehiculeaza ideea, mai mult pt a-l discredita cumva pt pozitia transanta anti-Creta, ca insusi arhiepiscopul Longhin Jar este implicat in aceasta actiune, printr-o presupusa rupere, pe plan spiritual, a romanilor din moldova de aici de la noi si alipirea acestor nemultumiti de sinodul bor si cum pastoreste acesta biserica – la Moldova de dincolo de Prut si creearea unei Moldove Mari unite si independente. Personal nu-l vad pe parintele Longhin bagat in asa ceva.
Treburile cu Olanda sau Franta care a avut interese pana in revolutie si si-au pastrat nostalgic interesele si dupa revolutie (altfel, negociate la sange anterior, putem banui), se vad cu ochii liberi si poate intelegem mai bine toate matrapazlacurile ambasadoarei Olandei de azi si altele. De unde si de cand no se trage
treaba cu esecul capitalismului care era anuntat inca din anii 80 in occident, dar a mai rezistat tocmai prin decapitarea comunismului si praduirea tarilor ex-comuniste, ca piatande desfacere si imensa mana de lucru ieftina, treaba ce a mai creat un balon de oxigen, un fel de bula in timp, care a mai dat capitalismului aflat in coma sau metastaza, o supravietuire de inca 30 de ani pe burta si genunchi, sau poate mai putin de 30 daca luam in calcul cand anume a venit criza economica 2009 (deci vreo 20 de ani), criza ce tocmai ar fi trebuit sa apara in anii 80 in capitalismul occidental -bazat inca de atunci pe credite in masa date populatiei – adica pe bani „ipotetici”, mincinosi, nemunciti- dar care a fost evitata atunci tocmai prin daramarea blocului comunist, ceea ce a mai prelungit agonia, numai ca de data asta cu inglobarea in mrejele creditarilor pe cate 30 de ani a tuturor populatiilor europene, si nu numai. Lucruri care iarasi se vad cu ochiul liber, cartea o spune f bine.
Altfel, sa vina in Rusia mai tarziu un adevarat habauc si recalcitrant dupa Putin? Care sa faca adevaratul razboi mondial? Pana acum Putin pare destul de pacifist si echilibrat cand vine vorba despre o mare conflagratie..