Sâmbătă, Donald Trump şi-a retras brusc sprijinul în comunicatul final al summitului care a durat două zile la Malbaie (Québec, în estul Canadei), în ciuda compromisului privind comerţul.
Preşedintele american şi delegaţia sa au aprobat totuşi acest document în 28 de puncte penibil negociat de „Grupul celor şapte” (Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Franţa, Germania, Italia, Japonia).
Prim-ministrul Canadei, ţară lovită ca şi Europa şi restul lumii de noile taxe vamale impuse de americani pentru oţel şi aluminiu, a spus că aceste taxe sunt „o insultă”. Ca şi Uniunea Europeană, el a confirmat represalii în iulie.
„Canadienii sunt politicoşi şi rezonabili, dar nu ne vom lăsa îmbrânciţi”, a declarat prim-ministrul.
Câteva ore mai târziu, deranjat de aceste cuvinte, Trump a scris pe Twitter, din Air Force one, că a ordonat reprezentanţilor săi să retragă sigiliul american din comunicatul final.
El l-a numit totodată pe Justin Trudeau o persoană „necinstită şi slabă”… după ce a spus înainte că relaţiile bilaterale nu au fost niciodată mai bune în istoria celor două ţări.
În plus, Donald Trump a reînnoit ameninţarea asupra tarifelor pentru maşinile europene şi străine importate de Statele Unite.
Liderii G7 au părăsit Malbaie după ce Donald Trump a decis să rupă acordul de la finalul summitului.
Printre alte subiecte de discordie s-a aflat şi respingerea de către G7 a propunerii lui Trump de a reintegra în „club” Rusia, exclusă în 2014 din cauza anexării peninsulei Crimeea, cerând Moscovei să înceteze „să submineze sistemele democratice”.
Donald Trump va ateriza la ora locală 20.00 la Singapore, duminică, pentru un alt summit, cu Kim Jong Un, şi despre care s-a arătat „cu adevărat încrezător”.
Președintele american Donald Trump a declarat vineri că este în interesul tuturor ca Rusia să fie reintegrată în G7.
„Nu noi am ales să părăsim formatul, colegii noștri au refuzat să vină în Rusia datorită unor anumite motive. Ne-am bucura să vă vedem pe toți în Moscova”, a declarat Putin pentru reporteri.
Liderul de la Casa Albă a declarat în luna martie că se va întâlni în curând cu Vladimir Putin, însă relațiile între Washington și Moscova s-au deteriorat în ultima perioadă din cauza conflictului din Siria și otrăvirii unui fost spion rus în Marea Britanie.
Putin a declarat că întrevederea celor doi este importantă și că este îngrijorat de riscul declanșării unei noi curse a înarmărilor între Rusia și Statele Unite.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
http://evz.ro/erdogan-ameninta-incepe-razboiul-semilunii-impotriva-crucii.html
http://evz.ro/ambasadorul-sua-pleaca-romania.html
Off-topic, despre un alt eșec:
https://www.naturalnews.com/2018-06-10-bombshell-consensus-theory-of-evolution-of-the-species-falls-apart-new-mitochondrial-dna.html