Celule ‘umane’ amestecate cu embrioni de găină într-un experiment științific bizar
Cercetătorii americani au amestect celule umane artificiale cu embrioni de găină într-un experiment bizar ce a dezvoltat oase și structuri nervoase.
Studiul asupra formelor incipiente ale dezvoltării umane a fost desfășurat de o echipă de cercetare la Universitatea Rockefeller din New York, și a utilizat embrioni de la animale aviare și celule artificiale menite să reproducă țesutul uman.
Publicat în jurnalul Nature, studiul celulelor stem examinează evoluția complexă a organelor umane importante precum creierul, plămânii, ficatul, precum și structura osoasă. Înțelegând dezvoltarea acestor structuri, căile definite ale anumitor celule, se speră ca cercetătorii să realizeze ingineria inversă a bolilor ce le afectează.
Pentru studiu, cercetătorii au grefat grupuri de celule umane în embrioni de găină și au descoperit că amestecul a dezvoltat o structură spinală precum și stadii incipiente de țesut nervos. Este pentru prima dată când oamenii de știință au realizat așa ceva. Deși e putin probabil ca hibrizi mutanți de oameni și găini să crească în laboratoare, studiul a evidențiat o reacție interesantă de ADN de la două specii complet diferite.
The #BrivanlouLab has shown for the first time that a small cluster of cells in the human embryo dictates the fate of other embryonic cells. The discovery of this developmental "organizer" could advance research into many human diseases. https://t.co/JorCK77oTy pic.twitter.com/Faxf7VGx08
— Rockefeller University (@RockefellerUniv) May 23, 2018
“Spre uimirea mea grefa nu numai că a supraviețuit, dar a dat naștere la aceste structuri organizate minunate”, a zis Ali Brivanlou, șeful proiectului. Embrionul grefat nu a supraviețuit îndeajuns pentru a se dezvolta mai mult.
Potrivit lui Brivanlou, faptul că celulele umane s-au dezvoltat în părți a unei coloane vertebrale și țesutul aviar a format o neuroanatomie separată indică că semnalizarea sau căile definite există.
“Odată ce transplantezi organizatorul uman într-un embrion de găină, limbajul folosit pentru a instrui celulele umane să dezvolte creierul și sistemul nervos este identic cu cel folosit de către amfibieni și pești”, a adăugat Brivanlou.
Deși studiul a fost proclamat ca un pas în avansarea medicinei regenerative, nu toți sunt mulțumiți, unii comentatori online temându-se de ce-i mai rău.
“Etic? Nu cred. Trebuie să încetăm să ne mai jucăm cu natura”, a scris un comentator.
https://twitter.com/CassandraRules/status/999829057117270016
https://twitter.com/JamieGlazov/status/999937121879318528
https://twitter.com/Murgoot/status/999858203981561856
https://twitter.com/ElizabethleaVos/status/999892671891095552
https://twitter.com/EricHed7/status/999850210506563584
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.