X

Facebook anunță un parteneriat cu un institut de studii politice, economice și militare conectat la complexul industrial militar si finantat de organizatii fondate de Rockefeller

de null

Facebook anunță un parteneriat cu un institut de studii politice, economice și militare conectat la complexul industrial militar NATO

Facebook a anunțat un nou parteneriat cu Consiliul Atlanticului, un institut cu legături strânse cu Departamentul Apărării și Complexul Militar Industrial.

Joi, Facebook a anunțat un nou parteneriat cu Consiliul Atlantic, un institut care pretinde în mod oficial că oferă un forum pentru liderii politici internaționali, de afaceri și intelectuali. Gigantul social media a spus că parteneriatul are drept scop împiedicarea Facebook să fie „abuzat în timpul alegerilor” . Comunicatul de presă promovează eforturile Facebook de a combate știrile false folosind inteligența artificială, precum și colaborarea cu experți și guverne din exterior.

Astăzi, suntem încântați să lansăm un nou parteneriat cu Consiliul Atlantic, care are o reputație extraordinară privind soluțiile inovatoare pentru probleme dificile. Experții de la Laboratorul de Cercetări Digitale Juridice vor colabora strâns cu echipele noastre de securitate, etică internă și dezvoltare produse pentru a obține informații în timp real despre Facebook și actualizări privind amenințările emergente și campanii de dezinformare din întreaga lume. Acest lucru va contribui la creșterea numărului de „ochi și urechi” pe care le vom folosi pentru a detecta un potențial abuz în serviciul nostru – ceea ce ne permite să identificăm mai eficient lacunele din sistemele noastre, să prevenim obstacolele și să asigurăm că Facebook joacă un rol pozitiv în timpul alegerilor lume.

Facebook continuă să descrie modul în care misiunile de monitorizare a unităților digitale de cercetare ale Consiliului Atlanticului vor monitoriza traficul în timpul alegerilor și alte momente extrem de sensibile. Facebook susține că acest lucru va ajuta compania să monitorizeze dezinformarea și interferențele străine. Desigur, există și referința obligatorie la protejarea democrației și a „alegerilor libere și corecte din întreaga lume”.

Deci cine este Consiliul Atlantic și ce este Laboratorul de Cercetări Digitale?

Consiliul Atlantic al Statelor Unite a fost înființat în 1961 pentru a susține sprijinul pentru relațiile internaționale. Deși nu este legată în mod oficial de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, Consiliul Atlantic a petrecut zeci de ani promovând cauze și probleme care sunt benefice pentru statele membre ale NATO. În plus, Consiliul Atlantic este membru al Organizației Tratatului Atlanticului, o organizație umbrelă care „acționează ca facilitator pentru dialog în zona euro-atlantică și dincolo de ea”. ATA funcționează în mod similar cu Consiliul Atlantic, reunind lideri politici, oficiali militari, jurnaliști și diplomați care să promoveze valorile statelor membre ale NATO. În mod oficial, ATA este independentă de NATO, dar linia dintre cele două este subțire.

În esență, Consiliul Atlantic este un grup de experți care poate oferi companiilor sau statelor naționale accesul la oficiali militari, politicieni, jurnaliști, diplomați etc. pentru a le ajuta să-și dezvolte un plan pentru a-și implementa strategia sau viziunea. Aceste strategii implică de multe ori implicarea guvernelor sau a insiderilor din industria NATO în luarea deciziilor pe care nu le-ar fi putut face fără o vizită a echipei Consiliului Atlanticului. Acest lucru permite indivizilor sau națiunilor să-și promoveze ideile sub acoperirea angajării a ceea ce pare a fi o agenție de relații publice, dar în realitate vinde accesul la persoane cu profil înalt care au puterea de a schimba politica publică. Într-adevăr, toată lumea de la George HW Bush la Bill Clinton sau la familia agentului internațional de destabilizare Zbigniew Brzezinski au participat la evenimentele consiliului.

În 2016, The New York Times a scris: „Consiliul Atlanticului, care a văzut că veniturile sale anuale cresc la 21 milioane de dolari de la 2 milioane de dolari în ultimul deceniu, oferă acces la oficiali guvernamentali din Statele Unite și străini în schimbul contribuțiilor. Donatii individuale, cum ar fi FedEx, au ajutat, de asemenea, să finanțeze rapoarte specifice care se aliniază la agendele lor. ” Times a scris că acordarea de sprijin financiar este recompensată cu” un nivel fără precedent de informare și acces”, inclusiv șansa de a avea un director executive al companiei să prezinte la un eveniment al Consiliului Atlantic, dacă platește cel puțin $ 50,000  pe an.

Într-un alt raport, The Times descrie relația dintre FedEx Consiliul Atlantic și guvernele europene. Potrivit documentelor obținute de The Times , Consiliul a ajutat FedEx să „creeze sprijin pentru un acord de comerț liber pe care compania spera să-l sporească. Cu șase luni înainte de elaborarea raportului Consiliului Atlantic, FedEx și institutul au lucrat la planurile de utilizare a raportului ca instrument de lobby. „Consiliul Atlantic a contribuit la organizarea” lansării unui raport public cu membrii Comitetului Congresului.“

FedEx și Consiliul Atlantic, în colaborare cu Camera de Comerț European American, au declarat, de asemenea, companiilor care au fost invitate să participe la studiu că obiectivul era „să sublinieze impactul pozitiv pe care l-ar avea un acord global asupra întreprinderilor mici și mijlocii americane și europene”.

Potrivit site – ului lor , „Laboratorul de Cercetări Digitale din cadrul Consiliului Atlanticului (DFRLab) a operaționalizat studiul dezinformării prin expunerea falsurilor și a știrilor false, documentând abuzurile în materie de drepturile omului și construind rezistență digitală la nivel mondial.” DFRLab urmărește campaniile globale de dezinformare, povestiri și „încercări subversive împotriva democrației, în timp ce învață abilitățile publice pentru a identifica și a expune încercările de a polua spațiul informațional”.

În ciuda promisiunii de a documenta încălcările drepturilor omului, ar fi greu să găsim un singur articol pe site-ul Consiliului Atlantic care să menționeze încălcările drepturilor omului ale Statelor Unite sau ale vreunui dintre aliații lor – dintre care unii sunt susținători financiari ai Consiliului Atlantic. În plus, Consiliul are o publicație în categoria „dezinformare” numită „Breaking Aleppo”.Dezinformarea este un titlu potrivit pentru publicație, deoarece repetă în mare parte povestirile împinse de Western Media – Președintele Assad este un dictator oribil care nu se va opri folosind arme chimice pe propriul popor și orice persoană care pune la îndoială această narațiune cumpără propaganda siriană și rusă. Raportul promovează, de asemenea, munca și credibilitatea căștilor albe discreditate.

Consiliul Atlanticului primește finanțare din partea Institutului Brookings, a Carnegie Endowment, a Institutului Cato, a Council on Foreign Relations și a Corporației Rand, pentru a numi câteva. În plus, diferiți membri ai complexului militar-industrial sunt binefăcători ai Consiliului Atlantic, inclusiv Huntington Ingalls, singurul producător american de transportatori de aeronave; Airbus, producătorul de avioane; Lockheed Martin, constructorul de nave și compania de aviație; și Raytheon, care produce sisteme de rachete. Toate companiile au contracte cu Departamentul Apărării al SUA și oferă sprijin financiar Consiliului Atlantic. De asemenea, Consiliul primește sprijinul Chevron și al Fundației Thomson Reuters.

Este clar că, în ciuda a ceea ce spune Facebook, acest parteneriat va alinia obiectivele Facebook cu complexul militar-industrial occidental. Este timpul ca oamenii să nu mai sprijine aceste platforme – Facebook și Guvernul. Este timpul să renunțăm la aceste sisteme și să ne implicăm mai mult în comunitățile noastre. Numai prin organizarea la nivel local pentru a proteja și apăra pe cei apropiați de noi, vom prospera în următorul stat american totalitar.

NOTĂ OrtodoxINFO

Brookings Institution este unul din cele mai vechi think tanks americane (1916) specializat pe stiinte sociale, economie, politica, guvernare, politica externa, economie globala si dezvoltare. A contribuit la crearea Natiunilor Unite, Planului Marshall, Congressional Budget Office. Finantari enorme au venit din partea familiei Rockefeller.

Andrew Carnegie (1835 – 1919), a fost magnatul Carnegie Steel Company, cumparata in 1901 de J.P. Morgan si transformata in colosul US Steel cu ramificatii pana in Europa centrala. Dupa tranzactie se retrage din afaceri.

Fondatorul in 1910 al institutiilor care ii poarta numele. Printre personalitatile ce le-au condus: David RockefellerAlger HissJohn Foster DullesDwight D. Eisenhower, fondatorul IBM Thomas J. WatsonElihu Root (1845 – 1937) presedintele Carnegie Endowment for International Peace 1910 – 1925 a fost un apropiat al lui Andrew Carnegie.

COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS a fost creat in 1921, primul ei director fiind Paul Warburg (membru al celebrei familii de bancheri evrei, unul din fondatorii Federal Reserve). Cei care au stapanit consiliul inca de la inceput sunt familia Rockefeller, la infiintarea lui prin John D. Rockefeller, Jr. care l-a si finantat enorm. Finantarile au continuat prin Rockefeller Brothers Fund. In 1949 David Rockefeller devine cel mai tanar director al Council on Foreign Relations, pe care l-a stapanit pana la moartea sa. A initiat si pregatit figuri importante ale politicii internationale americane, toti obligatoriu membri ai consiliului.

Consiliul publica bilunarul Foreign Affairs. Evreul Elihu Root, cel ce fusese primul presedinte al Council on Foreign Relations, spunea despre publicatie ca este un ghid pentru opinia publica.

Consiliul este strans legat de David Rockefeller Studies Program.

Joseph Kraft, fost membru CFR si al Comisiei Trilaterale spunea despre consiliu ca este Power Elite, condus de oameni cu interese si viziuni similare ce creaza evenimente de pe pozitii invulnerabile aflate in spatele “scenei”.

Chester Ward, Amiral si fost judecator în Marina Militara SUA, membru în CFR timp de 15 ani spunea:

 

Scopul principal al CFR este slabirea suveranitatii SUA si a independentei nationale si supunerea ei unui guvern unic mondial.“

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Noua Ordine Mondială
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.