X

Bill Gates și Donald Trump au avut o întâlnire în Biroul Oval pe tema vaccinului universal antigripal

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bill Gates și Trump au avut o întâlnire în biroul oval pe tema vaccinului antigripal

2 mai 2018

Bill Gates susține că președintele Donald Trump, cel mai popular președinte în domeniul siguranței vaccinurilor din istorie, abordează deodată ideea unui vaccin universal împotriva gripei. 

Gates, unul dintre cei mai mari filantropi ai vaccinării din lume, spune că a discutat cu Trump despre premisa vaccinării antigripale universale, luna trecută în Biroul Oval. Gates a descris premisa unui vaccin universal împotriva gripei universale ca ”inovație americană”. Gates i-a transmis lui Trump că impunerea unui vaccin universal împotriva gripei ar fi în mod esențial adăugată moștenirii prezidențiale.

”Trebuie să vă asociați inovației americane. Nu v-ar plăcea ca vaccinul  universal împotriva gripei să fie ceva cu adevărat lansat și stimulat de dumneavoastră?”, a spus Gates în timpul întâlnirii din Biroul Oval.

Gates afirmă că președintele Trump este ”foarte interesat” de conceptul unui astfel de angajament robust. El spune că Trump a fost atât de entuziasmat de idee, încât l-a convocat pe comisarul FDA, Scott Gottlieb, cu care a avut o conversație telefonică. Potrivit lui Gates, președintele i-a cerut lui Gottlieb părerea despre vaccinul unic care ar putea preveni virușii sezonieri, util și pentru ”prevenirea pandemiilor”.

”Hei, Gates spune că există un vaccin universal împotriva gripei. Este nebun?”, relatează Gates exprimarea președintelui Trump către Gottlieb.

Gottlieb a răspuns, zicând-i președintelui că ”s-a facut o treabă bună în această direcție”, dar că ”ar trebui să o cerceteze”. Gottlieb a confirmat că într-adevăr a vorbit cu președintele Trump și cu Gates cu privire la această chestiune, însă nu a confirmat cu privire la ceea ce s-a spus.

Cu un număr de state care doresc să impună prin legislație obligativitatea vaccinării, ideea unui președinte abordând subiectul oricărui fel de vaccin este o situație precară. Dar ceea ce ar putea fi mai rău pentru cei care se opun vaccinului obligatoriu este faptul că postul de Consilier Științific al Casei Albe este în prezent vacant, ceea ce ar putea duce la speculații logice cum că Gates ar putea să-l ocupe. John Holdren este ultimul care a deținut titlul acesta, și care a ocupat postul până la sfârșitul mandatului lui Obama.

”Hei, poate ar trebui să avem un consilier științific”, pretinde Gates că i-a spus lui Trump.

”Vreau să fiu eu consilierul științific?”, zice Gates că i-a răspuns Trump.

Gates afirmă că un asemenea rol n-ar însemna ”o bună folosire a timpului său”. Gates a mai spus că nu poate valida seriozitatea președintelui față de ofertă, care ar fi putut fi făcută în zeflemea.

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire dintre toate cele avute de Gates cu Trump, întâlniri care au avut loc începând cu anul 2016, toate incluzând subiectul vaccinurilor.

Bineînțeles, senatorul Pan, legiuitorul autoritar din California care a introdus SB-1424s pentru a stopa disensiunile online asupra politicilor liberale, a fost în extaz auzind despre întâlnire.

În timp ce președintele Trump este, fără îndoială, destul de imprevizibil și neconvențional din punct de vedere politic, el și-a exprimat îngrijorarea puternică în ceea ce privește siguranța vaccinurilor, în cea mai mare parte pe parcursul cursei sale pentru prezidențialele din 2016. CNN utilizează în continuare mesajele despre vaccinuri ale lui Trump ca ”dovezi” istorice ale ”declarațiilor false” ale președintelui.

Președintele a obținut inițial un sprijin larg, controversat, în legătură cu constituirea unei comisii oficiale privind siguranța vaccinurilor, condusă de Robert F Kennedy Jr. Programul a fost în mare parte un eșec și lipsit de importanță, ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că Trump a abandonat conceptul (), fie din cauza presiunilor politice interne, fie datorită unei schimbări de mentalitate.

În plus, vaccinul antigripal în sine este unul dintre cele mai puțin acceptate vaccinuri, chiar și în termenii expuși de mass-media principală. Vaccinul este de obicei aspru criticat, ca un eșec, inclusiv formula de acest an a vaccinului contra gripei. Chiar și oamenii pro-vaccinare au o tendință de a pune întrebări sau de a critica antigripalul. Vaccinarea obligatorie la locul de muncă împotriva gripei, în special în domeniul sănătății, a condus la o serie de procese în mai multe state. Sindicatele asistentelor au triumfat în mare măsură, în căutarea dreptății pentru lucrătorii concediați.

Cu toate acestea, Gates se concentrează pe ”amenințările pandemice”, de care se agață ca de un cârlig pentru a obține sprijinul lui Trump. În afară de scepticismul potențial al lui Trump față de vaccinuri, Trump a condus o campanie hiper-focalizată în privința diminuării cheltuielilor globale și pentru ”a face America din nou mare”. În viziunea lui Gates, cheltuielile în străinătate ar crește în mod serios. Gates susține că supraviețuirea în urma unei pandemii depinde de investițiile S.U.A. în străinătate și că pandemiile ”nu cunosc frontiere”.

Punerea în scenă a vaccinului antigripal universal sub forma unui ”dop pandemic” stârnește un sentiment sălbatic, chiar și pentru omul-spectacol Gates. Cu toate acestea, utilizarea temerilor pandemice este, fără îndoială, o strategie pentru accesarea fondurilor de la Casa Albă. Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a pus deja miliarde de dolari pe masă pentru programele de vaccinare la nivel mondial. Adăugarea unei surse infinite de finanțare ”în format tipărit, prietenos” din partea S.U.A., într-o lume amestecată, ar aduce mai multe miliarde în agenda generală a lui Gates.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button