X

Datele oficiale canadiene arată că în regiunile unde acoperirea vaccinală este cea mai mare există mai mult autism

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Datele oficiale canadiene arată că în regiunile unde acoperirea vaccinală este cea mai mare există mai mult autism

Rata tulburărilor din spectrul autist (autism spectrum disorder – ASD) continuă să crească în întreaga lume, prevalența medie fiind estimată la aproximativ 1,5% în țările dezvoltate.

Această estimare pare a fi absolut corectă pentru Canada, care a raportat în martie 2018 că autismul (din 2015) a afectat 1 din 66 de copii și tineri (1,52%). Aceste numere plasează Canada în ”top 10” pentru autism, dintre țările nord-americane, europene și asiatice.

Publicul canadian se aștepta ca Agenția de Sănătate Publică din Canada să facă publice aceste prime numere ASD reprezentative la nivel național, începând din 2016. Datele provin de la Sistemul Național de Supraveghere ASD (NASS), care, potrivit Agenției de Sănătate Publică, este destinat să evidențieze numărul de tineri diagnosticați cu ASD ”atât în ​​regiuni, cât și în timp”.

Raportul agenției furnizează răspunsuri pe ambele fronturi – indicând o creștere constantă a prevalenței ASD începând cu anul 2003 și diferențe notabile între regiuni – dar documentul refuză să speculeze pe factori care ar putea explica diferențele regionale.

Prevalența ASD, pe provincii și teritorii

NASS a agregat date administrative din sectoarele sănătății, educației și serviciilor sociale pentru copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, care au un diagnostic ASD confirmat.

Șapte provincii și teritorii din Canada au furnizat informații pentru 2015, incluzând șase provincii (Columbia Britanică, New Brunswick, Newfoundland și Labrador, Noua Scoție, Insula Prince Edward și Quebec) și un teritoriu (Yukon).

După cum arată figura următoare, prevalența ASD în 2015 a variat printre cele șapte regiuni, cu cea mai mare prevalență observată în cele trei provincii Newfoundland și Labrador (1 din 57), Insula Prince Edward (1 din 59) și Quebec (1 din 65) . În comparație, prevalența a fost substanțial mai mică pe teritoriul Yukon (1 din 125).

Cele trei provincii cu cea mai mare prevalență au furnizat, de asemenea, date retrospective care au permis o evaluare a tendințelor temporale. Pentru un grup de vârstă ușor mai restrâns, cu vârste cuprinse între 5-14 ani, datele istorice au arătat o creștere semnificativă a prevalenței ASD în perioada 2003 – 2015 (insula Prince Edward și Quebec) și 2003-2009 (Newfoundland și Labrador):

  • Newfoundland și Labrador: de la 6 la 19,6 la 1000 (o creștere de 227%);
  • Insula Prince Edward: de la 5 la 17,7 la 1000 (o crestere de 254%);
  • Quebec: de la 3,5 la 15,7 la 1000 (o creștere de 349%).

Explicarea diferențelor regionale

Ce ar putea explica variația prevalenței ASD în interiorul granițelor Canadei?

Raportul NASS nu face niciun comentariu.

Cu toate acestea, un medic observator al serviciilor de îngrijire a sănătății în British Columbia a notat o paralelă convingătoare: prevalența autismului este cea mai mare în provinciile canadiene care au și cea mai mare acoperire de vaccinare.

Aceste dovezi provin dintr-o analiză statistică efectuată în 2013 de către aceeași Agenție de Sănătate Publică din Canada, care a examinat acoperirea vaccinală pe provincii / teritorii și tipul de vaccin (a se vedea tabelul).

Studiul a arătat că acoperirea la vârsta de doi ani a fost în general mai mică (cu câteva excepții) pe teritoriul Yukon, decât în cele trei provincii cu autism ridicat.

Pentru Newfoundland / Labrador și Quebec, diferența în puncte procentuale, privind acoperirea vaccinală a fost mai mare decât în Yukon cu valori începând de la 5 până la 15 cincisprezece puncte procentuale. Poziția pe primele locuri a regiunii Prince Edward în acoperirea vaccinală, comparativ cu Yukon, a fost mai puțin substanțială.

În funcție de vaccin, ”acoperire” semnifică primirea de la una până la patru doze dintr-un vaccin, până la vârsta de doi ani

Corelație nu înseamnă cauzalitate, dar …

Orice cercetător care își merită titlurile știe că, în timp ce corelația nu este același lucru cu cauzalitatea, o asociere plauzibilă între două variabile este adesea un indiciu important de investigat.

Prevalența semnificativ mai scăzută a ASD într-o regiune care are o acoperire semnificativ mai scăzută a vaccinului este un astfel de indiciu.

O altă componentă de dovezi care pur și simplu nu poate fi interpretată ca și coincidență sunt zecile de mii de rapoarte parentale ale copiilor care regresează în autism după ce au primit unul sau mai multe vaccinuri.

Din păcate, părinții canadieni care bănuiesc că copilul lor cu autism a fost vătămat de vaccin nu au unde să se îndrepte, deoarece Canada rămâne:

 

”una dintre puținele țări occidentale care neagă realitatea vătămărilor provocate de vaccin și nu oferă nici o posibilitate de a compensa victimele vătămării vaccinale și familiile acestora”.

 

Ar fi bine ca oficialii din domeniul sănătății publice canadiene să se uite mai atent la propriile lor date și să înceapă să ia măsuri semnificative pentru a împiedica numerele ASD ale acestei țări să urce mai sus.

Notă: CDC urmează să lanseze cele mai recente date de supraveghere ADDM pentru S.U.A. Agențiile noastre federale de sănătate vor continua să atenueze semnificația statisticilor, așa cum au făcut de fiecare dată când datele arată o creștere a prevalenței ASD? Sau, în final, vor da alarma și vor face o prioritate din a afla ce anume provoacă această epidemie la copiii noștri?

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button