X

VIDEO: De vorba cu un baiat sirian din celebrul clip cu “urmarile atacului chimic”

Hassan Diab, ce a apărut în clipul video al presupusului atac chimic în Douma, vorbește cu echipa RT Arabic / RT

RT vizitează spitalul prezentat în clipul video al ‘atacului chimic’, vorbește cu un băiat ce apare în filmare (VIDEO)

RT Arabic a mers până la spitalul din Douma prezentat în filmarea urmărilor presupusului atac cu arme chimice. Echipa a discutat cu un băiat ce a apărut în video, ce a relatat cele întâmplate.

Hassan Diab, de 11 ani, pare să fie băiatul tremurător ce poate fi văzut în clipul video al urmărilor presupusului atac chimic în orașul din estul Ghoutei. Filmarea a fost difuzată de media mainstream după ce a fost postată de așa-numitului grup Douma Revolution pe Facebook.

Organizația s-a numărat printre cele care, alături de controversatele Căști Albe, au afirmat că guvernul sirian a fost responsabil pentru presupusul atac chimic asupra orașului din 7 aprilie. O echipă RT Arabic a vizitat spitalul ce poate fi văzut în clipul video al presupusului atac chimic. În încercarea de a clarifica lucrurile echipa l-a găsit de asemenea pe băiat, ce a fost portretizat drept o ‘victimă’ în filmare.

 

Acesta a spus că era alături de mama lui când li s-a cerut să intre în spital. “Eram afară, și ni s-a spus tuturor să intrăm. Imediat am fost dus sus și au început să toarne apă pe mine”, a relatat băiatul.

“Doctorii au început să ne filmeze [în spital], turnau apă și filmau”, a adăugat. Tatăl lui Hassan s-a grăbit mai târziu la spital. “Eram foarte surprins și i-am întrebat ce s-a întâmplat, de ce ochii fiului meu erau roșii. Am aflat că era apă, dar era rece, putea să se îmbolnăvească, era dezbrăcat”, a relatat bărbatul.

Postul rusesc VGTRK a fost primul ce l-a găsit pe băiat și pe tatăl lui și a prezentat subiectul. Acum Moscova plănuiește să ruleze clipul video despre Hassan la următoarea reuniune a Consiliului de Securitate ONU, a zis joi ambasadorul Rusiei la ONU Vassily Nebenzia.

În ciuda dubiilor, postări neconfirmate de pe social media și afirmații ale Căștilor Albe au fost suficiente pentru coaliția americano-britanico-franceză pentru a ataca Siria pe 14 aprilie pe motivul presupusului atac. Forța condusă de SUA a fost atât de sigură de ‘sursele sale’ încât a mers înainte cu atacurile înainte ca Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice să începe să lucreze pe teren pentru a stabili adevărul.

Categorii
ExterneSiria
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close