X

Mitropolitul Muntenegrului: “Atacul asupra Siriei este nebunie si rusine pentru NATO”

Photo: RIA-Novosti

ATACUL ASUPRA SIRIEI ESTE NEBUNIE ȘI RUȘINE PENTRU NATO-SPUNE MITROPOLITUL MUNTENEGRULUI

Într-un nou interviu cu RIA-Novosti, Mitropolitul Amfilohije din Muntenegru al Bisericii Ortodoxe Sârbe a abordat problema situației actuale din Siria, numind atacul lansat de SUA, Marea Britanie și Franța o rușine pentru națiunile NATO.

În afară de slujirea pastorală, mitropolitul este cunoscut și pentru pozițiile sale civice și politice, adesea vorbind în mod forțat împotriva NATO și a UE. Cel mai recent, el și-a chemat turma pentru a vota un candidat anti-NATO la alegerile prezidențiale de duminică. Cu toate acestea, în cele din urmă, Milo Đukanović (pro-UE și pro-NATO) a câștigat cu 53,9% din voturi.

„NATO ucide copii și femei în Siria, așa cum i-a ucis mai demult în Iugoslavia. NATO seamănă distrugere și terorism „, a spus prelatul duminică.

„Astăzi am auzit că NATO bombardează Siria. Aceasta este nebunie și o rușine pentru popoarele europene și America. Pe ce bază construiesc viitorul acestei lumi, continuând aceste războaie fratricide? … Nu pot să nu spun că este o nebunie. Este imposibil să construim un viitor real pentru Muntenegru, Europa, Rusia, Siria, Asia și America în această privință „, a spus el. Mitropolitul a răspuns când a fost întrebat de ce și-a încurajat enoriașii pentru a sprijini un candidat anti-NATO.

El a declarat, de asemenea, că „NATO este o organizație militară care se răzbună pe oponenții națiunilor europene și ale Americii”, referindu-se la agresiunea organizației împotriva Iugoslaviei și mai târziu a Serbiei și Muntenegrului, care au lăsat mii de oameni răniți și infrastructuri importante distruse.

„Mulți au murit, mai ales în Kosovo și Metohija”, a adăugat el.

Ierarhul muntenegrean și-a îndreptat atenția asupra disputei actuale din Ucraina: „Sunt sigur că au pregătit ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina. Ei susțin războiul civil, în cazul în care fratele își ucide fratele. Ei susțin ura dintre poporul ortodox din Ucraina și poporul rus „.

Amfilohije a menționat, de asemenea, că o astfel de viziune a NATO nu este doar opinia sa, ci și a 85% din poporul muntenegrean. Așa cum explică în cadrul interviului, aderarea la NATO și punerea sancțiunilor împotriva Rusiei și alte astfel de acțiuni sunt decizia autorităților, pe care oamenii în general le condamnă.

Cu toate acestea, după cum explică el, oamenii încă au votat pentru un candidat pro-NATO, deoarece sunt săraci și guvernul le-a promis un viitor. „Există o mare frică în popor”, a subliniat.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

9 comentarii

  1. Acest Amfilohije a fost ucenic a Sf Iustin Popovici
    Acum la el ereziile sunt la ordinea zilei, cu alte cuvinte a trădat atît ortodoxia cât și pe Sf Iustin Popovici

  2. …o fi atacata (adica erezia in care se complace)pe blogurile lor grecesti ce vrei acuma fratie? sa adoptam pozitia strutului adica sa nu mai „atacam” BOR (erezia din ea) ca automat sintem „putinisti” -„pro rusi .ma frate erezia ii erezie indiferent unde patrunde (la rusi la sarbi la romani la greci la kenieni samd) pricepi? si da, rusi Ortodocsi ne sint frati (fará ghilimele) la fel ca ortodocsii americani, japonezi,somalezi ,chinezi etc.

  3. daca ai cunoaste putina istorie vina pentru Tezaur o poarta ai nostrii obtuzi care l au trimis intr o tara pe marginea prapastiei. din pácate cred ca bolsevicii l au „topit” ori l au trimis la finantatorii lor de peste balta (cele 90t aur).1
    2 reunificarea va veni la timpu potrivit da vezi tu ca aproape jumate din Moldova de peste Prut ii la hoholi ( rusii aia de isi zic acuma „ukrainieni”).

  4. ps
    iar Nato e Rotschild’s army de la inceputurile sale ca si masonica UE. (o uniune capitalista pe model sovietic. cu troici,komisari „europeni” etc. neinteresanta opinia turmei majoritare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!