X

„Teroriștii” de la Bruxelles vor să impună obligativitatea cărţilor de identitate biometrice în țările membre UE

buletin

Comisia Europeană doreşte să impună obligativitatea includerii datelor biometrice în cărţile de identitate naţionale ale ţărilor care le eliberează, cum ar fi amprentele digitale, potrivit AFP şi Le Soir, conform Agerpres.

Bruxelles-ul a prezentat o serie de măsuri vizând ”restrângerea şi mai mult a perimetrului acţiunilor teroriştilor şi infractorilor, lipsindu-i de mijloacele de care au nevoie pentru a planifica, finanţa şi a comite crimele”.

În ţările UE care emit cărţi de identitate se estimează că 80 de milioane de europeni deţin în prezent o carte de identitate ce nu poate fi citită de maşină şi fără identificatori biometrici, potrivit estimărilor Comisiei, care încearcă să contracareze contrafacerea de documente ‘pe care teroriştii şi infractorii le pot folosi pentru a intra în UE dintr-o ţară terţă’.

”Unele state membre au în continuare buletine de identitate pe hârtie”, cum este Grecia, subliniază un oficial de rang înalt al Comisiei. ”Suntem în conformitate doar cu regimul impus pentru paşapoarte”, argumentează aceeaşi sursă.

Comisia insistă asupra faptului că nu este necesar să se impună stabilirea unui act de identitate în ţările care nu le eliberează.

Printre celelalte măsuri, care trebuie discutate acum de către legiuitorii UE, Parlamentul şi statele membre, Comisia propune, printre altele, interzicerea noilor substanţe chimice susceptibile să fie utilizate la fabricarea explozivilor artizanali şi întărirea controlului asupra celor care achiziţionează acest tip de produs.

La capitolul ”finanţarea terorismului”, Comisia urmăreşte să autorizeze ‘instituţiile de aplicare a legii şi birourile de recuperare a activelor (să aibă) acces direct, de la caz la caz, la informaţii bancare din registrele naţionale centralizate, care să permită autorităţilor să identifice băncile în care un suspect deţine unul sau mai multe conturi’.

În fine, aceasta doreşte să actualizeze normele UE privind exportul şi importul de arme de foc de uz civil, îmbunătăţind procedurile de control şi consolidând schimbul de informaţii.

Date furnizate de Agenţia UE pentru protecţia frontierelor (Frontex) arată că România ocupă primul loc la capitolul documente de identitate falsificate, potrivit site-ului agenţiei ANSA. Pe locurile următoare se situează Italia şi Grecia.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. „În ţările UE care emit cărţi de identitate se estimează că 80 de milioane de europeni deţin în prezent o carte de identitate ce nu poate fi citită de maşină şi fără identificatori biometrici, potrivit estimărilor Comisiei, care încearcă să contracareze contrafacerea de documente ‘pe care teroriştii şi infractorii le pot folosi pentru a intra în UE dintr-o ţară terţă’.”

  Dar noi stim ca teroristii intra sub forma de imigranti si nu au nevoie sa isi falsifice actele deoarece ei intra nestingheriti fara acte asupra lor.

 2. Nu imigranții sunt problema, ci noi, creștinii! De aceea nu trebuie sa acceptam ca fraierii documentele biometrice.

  1. …atunci al 3 lea razboi bate la usa …
   ce au putut sa faca jidovii cei blestemati , subjuga omenirea la antihrist prin cifrul fiarei 666 si nu au acceptat o tehnologie pe 999 cum au vrut japonezii pentru ca asa le ordona dracu , uciga l ar Crucea , ca apoi sa domine si sa puna pe sarsaila pe tron …
   DOAMNE AI MILA si de cei mici , ai tai copii
   Amin.

 3. In Romania este doar o trecere la un alt nivel, probabil cel de document electronic. Sa nu uitam ca fotografiile sunt DEJA BIOMETRICE la toate documentele oficiale ceea ce permite identificarea fiecaruia cu sanse infime de eroare printr-o banala camera video legata la un calculator ce are acces la baza de date. Cred ca sistemul din China cu o multime de camere video amplasate in locurile publice si identificarea fiecaruia in timp real va fi implementat si la noi cat de curand (doar pentru ca politia sa recunoasca usor „teroristi”, nu va alarmati).

  Din titlul articolului sa intelegem asada ca ai nostri sunt deja „teroristi”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!