X

Încă o voce din politica românească rupe rândurile cu privire la atacul nejustificat asupra Siriei

facebook.com | Daniel Gheorghe

Fotografia postată de Daniel Gheorghe.

Am văzut poziționarile liderilor politici din România legate de criza din Siria și mă văd nevoit să fac niște scurte observații. În primul rând ca națiune care, din sec XV a preluat o parte din obligațiile geopolitice ale Imperiului Roman de Constantinopol, România are obligația de a avea propriile sale interese în Siria, altele decât ale Rusiei lui Putin ori decât ale așa numitului „complexul militar industrial american” . Pentru detalii suplimentare, dacă nu ma credeți, puteți lua legătura cu Matei Basarab ori Vasile Lupu, ei cunosc mai bine chestiunea. Siria este cheia stabilității politice și militare a Orientului Apropiat și Mijlociu din perspectiva regiunii Europei de Sud Est de care aparține și România și a fost în ultimul secol puntea de intrare a României în spațiul oriental. Până acum nu pot decât să apreciez punctul de vedere echilibrat și decent exprimat zilele trecute de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, în problema crizei din Siria. În rest, peste Atlantic, este tot mai evident pentru noi toți faptul că ultimul președinte conservator al Statelor Unite va rămâne încă pentru ani buni, demolatorul Cortinei de Fier, Ronald Reagan!

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Este prea mult spus ca „rupe randurile”. Cu toate ca face parte din opozitie (PNL – un partid cu atitudine de gigi-contra cu si fara noima) el apreciaza punctul de vedere a ministrului de externe Melescanu (ex. „Până acum nu pot decât să apreciez punctul de vedere echilibrat și decent exprimat zilele trecute de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, în problema crizei din Siria.”).

  Singurul merit este ca, prin prisma faptului ca este absolvent al Facultatii de Istorie, incearca o contextualizare istorica a intereselor Romaniei in Siria pe care insa nu le mentioneaza explicit pentru ca, efectiv, astazi ele nu mai exista. Sigur ca in Epoca de Aur a fost altceva insa acum avem abia 58% din pib-ul anului 1989 si suntem o biata colonie care nu se mai poate manifesta independent asa cum se intampla pe vremea cand eram o tara libera..

  PS: Primul din lista prietenilor de pe facebook este … Capsali.

 2. „Sigur ca in Epoca de Aur a fost altceva insa acum avem abia 58% din PIB-ul anului 1989 si suntem o biata colonie care nu se mai poate manifesta independent asa cum se intampla pe vremea cand eram o tara libera..”

  Realitatea economica te contrazice:

  http://riscograma.ro/13709/ghici-care-economie-a-crescut-cu-800-in-25-de-ani/

  Romania a prosperat sub capitalism si cu siguranta e mult mai libera astazi decat in „Epoca de Aur”. Toate statisticile economice, furnizate chiar de Institutul National – nu doar de organizatiile mondiale – sunt destul de echivoce in privinta acestui aspect.

  Ce „libertate” aveai in comunism? Cei multi si prosti parazitau pe cei putini si competenti; daca nu exista somaj e pentru ca toti ratatii erau incadrati in munca, insa incapabili fiind puneau povara pe cei competenti care nu aveau alternative – caci cota stabilita de partid trebuia realizata, iar fuga in afara tarii nu era o optiune viabila.

  Scuze dar ma pis pe libertatea plebeilor din comunism – daca mai exista acel regim odios si astazi ma gandeam serios sa va ucid cu ura, dar nu pe voi ci pe copiii vostri, ca razbunare pentru mizeria de sistem „liber” pe care l-ati creat prin genocidul oamenilor de valoare din societate, sprijiniti de tancurile sovietice.
  Bine ca jegul vostru Ceasca a fost impuscat cu tarfa-sa de nevasta – parca avand un nume predestinat de curva (Elena – nume de amanta a lui Alexandru Ioan Cuza, a lui Carol al II-lea, a tarfei lui Ceausescu, dar si a unor celebre femei din politica de astazi).

  E normal ca voi, cei prosti si multi, sa va ofticati ca astazi cei destepti va detesta, nu vor sa va mai plateasca pensiile, refuza sa se injoseasca a avea aceleasi salarii ca excremente neproductive ca voi, si va lasa sa putreziti cum bine meritati la periferia economiei – pentru ca nu aveti valoare!

  In fine, nu mai comentez sa-mi pun comunistii pe cap, pe voi doar uciderea va lecuieste de socialismul imputit.
  Eu ii iubesc pe oamenii de valoare din societate, pe elitele naturale distruse de bolsevicii vostri imputiti pentru instaurarea unei ierarhii de ticalosi si incompetenti, nu fecalele din gloata – bune de ars pe foc si ucise in voie ca nu-s oameni.
  De asta se leapada lumea de Crestinism in masa, ca a devenit sinonim cu borhotul comunist imputit – cu exceptia crestinismului ortodox rusesc care a anatemizat comunismul si si-a canonizat sfintii din prigoana comunista. Spalati-va pe cap cu leprele din popor carora le urez moarte grabnica si chinuitoare, sa va fie copiii „nevinovati” ucisi exact in acelasi mod cum voi i-ati ucis pe taranii muncitori, pe chiaburi, pe intelectuali si intreaga elita interbelica!
  Nu exista iertare si mila pentru ceea ce-ati facut si pana nu va marturisiti pacatul pactizarii cu bolsevicii si nu va lepadati de Ceausescu, de comunism, de colhoz si fabricile imputite unde se lucra ca in gulagul chinezesc, nu veti fi mantuiti ca popor. Pentru ca iubiti un sistem ticalos, intemeiat pe ura de clasa, pe ura de Dumnezeu, pe ura oamenilor de valoare – singura dragoste de care e capabil un comunist e dragostea de urat, de puturosi si de ratati, de fecale de cal fara valoare – in rest il arde ca dracu’ orice om valoros din societate, orice lucru frumos si orice fel de libertate.

  Pana una-alta ma amuza copios ca sunteti – si veti fi mereu – saraci si prosti, dar mai ales, ca groteasca voastra constructie a socialismului multilateral imbecilizant a crapat sub ochii vostri (ce ma bucur ca nu mai sunt fabrici comuiste, colhozuri si alte ineptii ale vacilor ratate din societate, care nu pot prospera decat tiranizandu-i pe cei mai capabili ca ei).

  O tara libera nu mai suntem din 23 August 1944 cand rahatul de rege decorat de Stalin l-a arestat pe conducatorul statului – maresalul Ion Antonescu.
  Deh, am pierdut razboiul antisovietic, si trebuie din asta sa traim cu gunoaie ca tine, bolsevizate. Saracul maresal, se chinuieste in mormant – daca stia cate cozi de topor ca tine are neamul nu-si trimitea trupele la macel in Rusia, ci ii impusca in cap pe loc pe toti romanii aplecati spre socialisme, si cu idei similare comunistilor, fie ei „crestini” sau nu.

  In fine, esti un exemplar perfect pentru motivul pentru care urasc si evit oamenii (moderni – subliniere importanta – pe cei dinainte de comunism ii iubesc, am citit mai multe memorii de razboi si din deportarile romanilor si m-a impresionat viata lor dinaintea borhotului egalitarist impus de rusii tradatori ai tarului si ai Bisericii), si doresc distrugerea totala a Rromaniei bolsevizate.
  Cu draci ca tine, nu mai am nevoie de dusmani, voi chiar suferiti de efectul Stockholm, ma refer la pupatorii in cur ai lui Ceasca si ai comunismului.

  O Romanie comunista nu are dreptul sa existe! Nu voi reveni niciodata la iadul ala infect doar pentru ca multi dintre voi ati dus-o bine in „vremurile bune” cand Securitatea tortura in voie orice opinie contrara satanismului vostru pe care vreti astazi sa-l increstinati (a se vedea miscarile absurde al unora de a cere canonizarea lui Stalin sau a lui Ceausescu).

  Prefer sa traiesc in „mocirla” unei Romanii libere, anticomuniste, decat in „epoca de aur” si „raiul” comunist al unei Romanii bolsevizate, colectivizate.

  E drept ca s-au pierdut multe oportunitati dupa Revolutia din 1989 (nu lovitura de stat, ca statul comunist este ilegal, chiar daca poporul reeducat il doreste), ca Romania putea deveni mult peste ce este acuma, daca nu ar fi fost condusa de fosti comunisti, dar sa sustii o intoarcere in lagarul ala odios doar pentru ca tie ti se pare ca ai dus-o bine, e ticalosie.
  Cei mai multi dintre voi ati „dus-o bine” pentru ca parintii si bunicii v-au ferit de tristele realitati ale Romaniei, in copilarie, si chiar daca unii dintre voi ati avut rude afectate de ciuma rosie, de frica, nimeni nu v-a vorbit despre ei, nu foarte mult cel putin, iar voi ati fost total indoctrinati in borhotul comunist. Asta inca din primii ani de scoala.
  Ceilalti care ati prins perioada interbelica si tineti cu comunistii sunteti catei tradatori pe care saracul maresal si legionarii n-au mai apucat sa va impuste ca pe caini. Adica reprezentati borhotul a ceea ce a fost oarecand o tara frumoasa vrednica de sacrificiu in numele ei – astazi Romania nu mai merita nici sa te urinezi pe ea (ii urez tarii dezintegrare placuta, si iubitorilor de comunisti, sa fie rasplatiti exact dupa faptele criminale facute de cei pe care-i iubesc si pupa-n cur pana astazi).

  E mare pacat sa regreti comunismul cand Dumnezeu ne-a scapat de el pentru rugaciunile sfintilor Sai prigoniti de ciuma rosie.
  Sunteti asemenea evreilor ce se plangeau lui Moise ca in Egipt au dus-o mai bine, si ca de ce i-a scos pe ei in pustie, ca mai buna decat libertatea autentica li se parea „libertatea” de sclav la egipteni!
  Pe bune, pe cat unii dintre voi ii acuza pe evrei, pe atat de inconstienti sunteti cat de mult va asemanati lor si cate greseli veterotestamentare repetati, ca natie.
  Zici ca Vechiul Testament s-a scris pentru romani, nu pentru evrei, la cate similitudini sunt intre cele doua popoare la nivel de istorie.

  1. Nu pot decat sa ma bucur ca esti mai bine informat decat secretarul general al Academiei Romane, Victor Voicu: http://www.national.ro/news/productia-industriala-a-romaniei-de-azi-reprezinta-58-din-cat-a-fost-in-1990-618673.html/#ixzz5Aq3IXAOs%20enational.ro

   In rest, limbajul te descalifica. Sper ca redactorii sa se sesizeze si sa te baneze pentru ca nu aduci vreo valoare prin invectivele pe care le debitezi fara noima.

   Pe vremea aceea Romania era o tara. Acum abia daca se mai regasesc elementele statalitatii. Ma indoiesc insa ca stii care sunt acelea. Lipsa de cultura economica si politica nu-ti permit insa ca sa intelegi astfel de lucruri. Cer totusi prea mult atat timp cat esti departe chiar si de educatia elementara.

   Romania n-a fost niciodata mai libera si mai puternica pe plan international decat in acea perioada. Acesta sunt fapte concrete. Nu are sens sa mistificam istoria.

  2. Am stat si m-am gandit daca si cum sa raspund la atata ura si rautate… cati dintre tinerii (si nu numai!) de astazi sunt in ton cu acest Dan? Niste zombie care cred ca le stiu pe toate, care sunt convinsi ca ei sunt „buricul targului” iar ceilalti sunt niste prosti care nu vad si nu inteleg „realitatea” asa cum o vad si o inteleg ei? Vai de ei si vai de noi ca exista asemenea specimene care vorbesc si gandesc romaneste!

  3. Un om care aparţine unui popor, adică un român în cazul nostru, îşi iubeşte semenii români indiferent de categoria socială sau orientarea politică.
   Un comunist îi iubeşte doar pe cei din categoria lui şi îi urăşte de moarte pe ceilalţi. Exact ca tine, Dane. Ne-ai oferit o mostră de concepţie pur comunistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!