X

Ce urmează? Nave întregi cu armament din Rusia pleacă spre Siria

nave rusia

Nave de război ruse încărcate cu tancuri şi echipamente militare au fost reperate în timp ce se îndreptau spre baza navală rusă din Tartus (Siria).

Această acțiune vine după ce SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat în zorii zilei de sâmbătă atacuri aeriene împotriva unor facilităţi din Siria având legătură cu programul sirian de arme chimice, relatează mai multe surse media britanice, printre care Daily Mail, The Sun, The Mirror şi portalul de ştiri Metro.

Observatorul naval turc Yoruk Isik a postat duminică fotografii cu nave de război ruse, sugerând că Rusia şi-a intensificat eforturile militare în Siria.

O navă de desant din clasa Alligator Proiectul Rusesc 117 a fost observată duminică, în largul coastelor Turciei, îndreptându-se spre baza Tartus, situată pe coasta de nord a Siriei.

Conform imaginilor, ar fi vorba de nava de transport rusă ‘Orsk’, care face parte din brigada 197 de nave desant din cadrul Flotei Rusiei de la Marea Neagră. Aceasta a fost reperată părăsind strâmtoarea Bosfor, fiind încărcată cu ceea ce păreau a fi tancuri, transportoare blindate, camioane, ambulanţe şi echipamente militare, inclusiv un radar IED. Acesta ar fi al patrulea transport efectuat de nava Orsk de la începutul anului în Siria.

Orsk a trecut prin strâmtorile Bosfor şi Dardanele, controlate de Turcia, şi a intrat în Marea Mediterană, a informat presa turcă, între care agenţia de presă Dogan şi ziarul local Star, citate de portalul newsru.com.

O a doua navă – feribotul galben din clasa RoRo ‘Aleksandr Tkacenko’ – apare şi ea în imagini, cu un transport de camioane şi materiale pentru construcţia de pontoane.

Imaginile sugerează că Rusia îşi intensifică eforturile militare în regiunea siriană, notează The Mirror.

Conform observatorului naval sirian, la bordul uneia din nave a fost reperat un sistem de bruiaj al comunicaţiilor Pelena-6, pe şasiul unuia dintre vehiculele blindate.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. Inainte de atacul axei sioniste a raului asupra Siriei exista relatari despre trimiterea in Iordania de militari britanici si francezi care ar urma sa declanseze ofensiva terestra asupra Damascului.
  In ultimele ore este anuntata debarcarea a cca 3.600 de militari (Marines) americani … pentru un exercitiu comn cu armata Iordaniana.
  Stim ca Iordania este un vasal militar al SUA.
  Stim ca Siria este „data in grija” Frantei dupa cel de-al doilea razboi mondial.
  Stim ca axa sionista America-Amglia-Israel urmareste ca prin forta sa faca Israelul Mare.
  Stim ca cea mai mare concentrare navala americana din ’45 incoace tocmai se realizeaza in Mediterana, masandu-se navele de razboi in apropierea Siriei dar si in Marea Rosie!
  Stim ca declinul Americii nu poate fi oprit, „dezvoltarea” si „progresul” fiind hiperbolizari ale kitschului si autosinuciderea colectiva prin „genderism” si invazie non-armata sorosista = imigrantii ilegali… iar „prelungirea” nu se poate face decat prin razboi de jaf care a inceput cu ocuparea Afganistanului, Irakului, subordonarea Saudita, a Iordaniei si a Emiratelor (la intelegere cu brtitanicii) si TREBUIE sa fie completata cu ingenuncherea sau dezmembrarea/desfiintarea Siriei cu-atat mai mult cu cat recent nu a putut fi aruncata Turcia in haos.
  Avem suficiente informatii care conduc la definirea lui Trump ca jidan deghizat in sectant neoprotestant:
  http://mileswmathis.com/trump.pdf
  si „mediul inconjurator”:
  https://8ch.net/midpol/res/895.html
  https://thezog.info/donald-trump/
  ================
  Concluzia [cred ca nu numai a mea]:
  Abia acum se pregatese si urmeaza ce e mai dur urat, perfid si distrugator.
  Deoarece rachetele Tomahawk au fost TOATE dibirate cu echipament rus din anii ’90 iar bruiajul comunicatiilor nu a fost declansat de rusi vom vedea cu oroare scufundari de nave americane cu mii de oameni la bord si efortul paranoic al Axei sioniste sa distruga totul in Siria – „take no prisoner” este deviza.
  Incercarea atacarii „la picor” nu are nici o sansa – rusii si sirienii opun forta tancurilor „arhaice” si a motorizatelor care nu pot fi scoase din lupta cu mijloace electronice, cum e cazul „atacului” electro-magnetic asupra jucariilor sf date militarilor atacatori care au ramas cu mintea la jocurile pe calculator…
  ATENTIE LA UCRAINA!
  Este locul in care Rusia va contraataca „in spiritul nou american”, cat de curand – fara aprobare parlamentara, ONU… ca un exemplu de paralelism in atacarea unei tari slabe aliate cu forta de prim rang… ca demonstratie de forta. Si nu va ataca zona estica.
  Doar ca intrarea in defensiva a Romaniei incercand activarea echipamentelor americane va costa incomparabil mai mult prin lovirea punctuala a „tintelor” inamice, adica acolo unde s-a ridicat steagul SUA in neo-colonia darpato-dunareana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!