X

Un bărbat britanic are primul caz de super-gonoree din lume

Bacteria de gonoree. Bărbatul, ce are o parteneră în Marea Britanie, a contractat infecția în Asia de sud-est. Fotografie: Alamy

Un bărbat britanic are primul caz de super-gonoree din lume

Public Health England a declarat cazul ca fiind primul raport global de tulpină rezistentă la tratamentul cu antibiotice

Un bărbat din Marea Britanie a contractat o tulpină de super-gonoree ce se crede că este primul caz la nivel global de rezistență la tratamentul cu antibiotice.

Public Health England (PHE) a declarat că pacientul avea o parteneră în Marea Britanie, dar a contractat infecția printr-un act sexual cu o femeie în Asia de sud-est. A vizitat o clinică pentru tratament la începutul anului 2018.

Încercările de a elimina infecția cu transmitere sexuală cu tratamentul recomandat – o combinație a antibioticelor azitromicină și ceftriaxonă – au eșuat.

“Investigăm un caz de gonoree ce a fost contractată în afara țării și e foarte rezistentă primei linii de tratament”, a declarat Dr Gwenda Hughes, șefa secțiunii de infecții cu transmitere sexuală a PHE.

“Este primul caz în care s-a manifestat un asemenea nivel de rezistență împotriva ambelor medicamente și majoritatea altor antibiotice.”

O analiză a cazului pentru PHE precizează că este “primul raport global” al unei infecții rezistentă la ambele antibiotice.

Gonoreea poate duce la infertilitate dacă este lăsată netratată și este cunoscută să cauzeze simptome incluzând secreții neobișnuite ale organului sexual și inflamații.

Temerile unei răspândiri a gonoreii rezistente la antibiotice în Marea Britanie a determinat autoritățile sanitare să depisteze partenerii sexuali ai bărbatului pentru a preveni răspândirea.

Partenera britanică a bărbatului a testat negativ pentru infecție conform raportului PHE.

Dr Hughes a adăugat: “PHE monitorizează activ și acționează asupra răspândirii rezistenței antibiotice în gonoree și potențiale eșecuri ale tratamentului și a introdus o supraveghere sporită pentru a identifica și gestiona tulpini rezistente ale infecției prompt pentru a ajuta la reducerea răspândirii ulterioare.”

Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!