X

NOUTATI RAZBOI SIRIA / Extinderea teatrului de operatiuni: GRECIA – TURCIA si ISRAEL – IRAN

de null

Dupa cum probabil ca deja stiti:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

AL TREILEA RAZBOI MONDIAL: Confruntare dura intre Rusia si SUA la ONU pe tema atacului chimic din Siria / Armatele americana si britanica gata de atac / Rusia: “Va avea repercusiuni grave” / Un aeroport din Siria a fost deja lovit

Alertă pentru companiile aeriene. Vor fi posibile lansări de rachete asupra Siriei

Iata si noutatile

Protv: 6.500 de militari urmează să se deplaseze spre estul Mării Mediterane, la bordul unor nave de război

 

6.500 de militari ar urma să plece, miercuri, din Norfolk spre estul Mării Mediterane, ca parte din grupul de atac US Truman.

Decizia vine în contextul creșterii tensiunilor din regiune, ca urmare a presupusului atac cu arme chimice din orășelul sirian Douma, situat în enclava Ghouta de Est.

Ca urmare a informațiilor privind folosirea de arme chimice asupra civililor de către regimul Al-Assad, în acest weekend, într-un atac care a cauzat moartea a cel puțin 40 de persoane și rănirea altor câteva sute, președintele american Donald Trump ia în considerare un atac alături de aliații occidentali, scrie Ahval News.

La acest moment, navele de război americane care se află în estul Mării Mediterane ar fi insuficiente pentru o intervenție de amploare în Siria. Astfel, în regiune s-ar afla, în prezent, doar Distrugătorul Donald Cook, în timp ce alte trei nave de război se află în apele Oceanului Atlantic.

„Portavionul Harry S.Truman, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Navale, a călătorit ultima dată în Orientul Mijlociu în 2015, pentru a participa la operațiunea împotriva grupării Stat Islamic, iar în 2016 s-a întors înapoi acasă”, conform Stars and Stripes.

Înainte ca Statele Unite și aliații săi să pornească o ofensivă militară în Siria, este anticipat că mai întâi își vor spori prezența navală în estul Mării Mediterane. Tocmai acesta ar fi motivul pentru care Grupul de Atac Harry S.Truman ar urma să fie trimis în zonă.

Acest grup conține cinci nave americane de război, echipate cu rachete Tomhawk, cât și portavionul Harry S.Truman. La operațiune va participa și fregata germană FGS Hessen.

Distanța dintre Norfolk și Siria este de aproximativ 6.000 de mile, ceea ce înseamnă că grupul de atac va ajunge la destinație în două-trei săptămâni.

Reacția Rusiei

Armata rusă a anunţat miercuri că urmăreşte îndeaproape situaţia din jurul Siriei şi că a observat forţe navale americane îndreptându-se către Golf, conform Reuters, citat de Agerpres.

Armata rusă a precizat că grupul naval american ar fi trebuit să sosească în zona Orientului Mijlociu la începutul lunii mai.

„Urmărim cu atenţie situaţia din jurul Siriei şi din regiune”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc.

În acest context, președintele american Donald Trump a avertizat cu un atac împotriva forțelor coordonate de Bashar al-Assad.

„Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată deasupra Siriei. Fii gata Rusia, pentru ca vor veni, draguțe, noi și ‘inteligente’! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal ucigaș care își gazează poporul și se bucură de asta”, a scris Trump pe Twitter.

La rândul său, ambasadorul Rusiei în Libia, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborâtă, iar bazele de lansare vor fi atacate.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a precizat că „rachetele inteligente” ar trebui să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului legitim, informează TASS și Reuters, citate de Agerpres.

„Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului legitim, care de câţiva ani luptă împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său”, a notat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Ahval News

 

Stiripesurse: Rusia anunță oficial că va interveni în cazul în care Siria va fi atacată: `rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate`

 

Ambasadorul Rusiei în Libia, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborât, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters.

Zasypkin a declarat că se referă la o declaraţie dată de preşedintele rus Vladimir Putin şi de şeful staff-ului său.

Dacă va avea loc un atac al americanilor atunci rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate”, a declarat pentru al-Manar TV, post de televiziune afiliat Hezbollah.

SUA, Marea Britanie şi Franţa continuă pregătirile pentru acţiuni militare având ca scop sancţionarea regimului lui Assad, despre care cele trei puteri spun că este responsabil pentru cel mai recent atac chimic asupra suburbiei Douma din Siria, care s-a soldat cu peste 45 de morţi.

 

Pe scurt:

US raporteaza ca examineaza posibilitatea unor atacuri puternice in Siria, vizand 22 de tinte, inclusiv locatii rusesti:

https://sputniknews.com/us/201804111063429837-trump-mulls-strike-syria-chemical-attack/

Armata siriana a descoperit locul „casei de productie” a Castilor Albe (un ong international, care urmareste chipurile scopuri umanitare), unde acestea realizau filme de propaganda impotriva lui Bashar-al-Assad:
https://sputniknews.com/middleeast/201804111063422215-white-helmets-fake-video-site/

Siria: Acord final de evacuare din Ghouta cu militarii ruşi; luptătorii Jaish al Islam pot rămâne. Negociatorii din opoziţia siriană au confirmat duminică un acord final cu militarii ruşi privind evacuarea oraşului Douma din enclava Ghouta de est, de lângă Damasc, informează Reuters. Acordul fusese anunţat cu câteva ore mai devreme de surse oficiale din capitala Siriei.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/08/siria-acord-final-de-evacuare-din-ghouta-cu-militarii-rusi-luptatorii-jaish-al-islam-pot-ramane–87657

Siria: Armata în alertă, în perspectiva unor lovituri internaţionale. Forţele armate siriene şi aliaţii lor au intrat în alertă totală în întreaga ţară şi au evacuat posturi militare în perspectiva unor posibile raiduri internaţionale, au declarat marţi un ONG de monitorizare şi activişti, citaţi de agenţia dpa.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/10/siria-armata-in-alerta-in-perspectiva-unor-lovituri-internationale–87879

Avioane de luptă ale Rusiei s-au apropiat la mică distanţă de un distrugător al Statelor Unite, în estul Mării Mediterane, relatează, marți, presa internațională. Nava americană care ar fi fost „hărțuită” de avioane rusești este distrugătorul USS Donald Cook, care se apropia de apele teritoriale ale Siriei. Distrugătorul Donald Cook plecase din portul Larnaca (Cipru). USS Donald Cook este un distrugător care are la bord rachete Tomahawk. Avioane de vânătoare ruse au zburat la altitudine mică, apropiindu-se periculos de nava militară americană. În momentul de faţă, distrugătorul american se află la circa 100 de kilometri de portul sirian Tartus, unde este o bază militară rusă.

https://romanialibera.ro/international/avioane-rusesti-s-au-apropiat-periculos-de-un-distrugator-american-in-apropierea-siriei-721083

Ambasadorul Rusiei în Libia, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborâtă, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/alerta-de-razboi-rusia-va-dobori-orice-racheta-a-americanilor-catre-siria.html

 

Grecia – Turcia

Telegraf: Soldaţi greci au tras într-un elicopter turc! Tensiuni majore între cele două state

 

Nu este cazul ca un conflict greco-turc să se adauge la problemele de politică externă deja existente. Cu toate acestea, soldaţi greci au efectuat tiruri de somaţie împotriva unui elicopter turc ce survola în noaptea de luni spre marţi mica insulă Ro, de la graniţa dintre cele două ţări în Marea Egee, a declarat o sursă din Statul-Major al armatei elene, informează AFP, conform agerpres.ro. Incidentul, anunţat de radioul grec Skai, a avut loc într-un context de tensiune între cei doi vecini, aliaţi în cadrul NATO, în special din cauza menţinerii în detenţie de o lună în Turcia a doi soldaţi greci care au intrat potrivit Atenei din greşeală pe teritoriul turc în timpul patrulării la frontieră. „Tirurile de somaţie pentru a îndepărta elicopterul au fost ordonate în cadrul consolidării măsurilor de supraveghere şi reacţie decise în lumina tensiunilor cu Turcia”, a declarat sursa din Statul Major.

Potrivit acestei surse, elicopterul, “se pare că un aparat al gărzii de coastă turce”, zbura la limita dintre cele două zone control aerian (FIR) greacă şi turcă atunci când ordinul a fost dat de a-l îndepărta “ca măsură de precauţie”. Potrivit informaţiilor radar analizate ulterior, aparatul, care s-a îndepărtat după tiruri, nu a trecut FIR greacă şi nici nu a încălcat spaţiul aerian al ţării, a adăugat această sursă.

Grecia şi-a exprimat de mai multe ori în ultimele săptămâni determinarea de a-şi apăra suveranitatea în Marea Egee, disputată în mai multe zone de Turcia, pe fondul unei escaladări verbale între cele două ţări în ultimele luni după refuzul justiţiei elene de a extrăda opt soldaţi turci care au fugit în Grecia după lovitura de stat eşuată din iulie 2016. Atena şi Nicosia au obţinut de asemenea din partea partenerilor lor europeni la ultimul summit UE de la sfârşitul lunii martie condamnarea “acţiunilor ilegale” ale Turciei în Marea Egee şi în estul Mediteranei.

Grecia şi Turcia au fost la un pas de război în 1996 în legătură cu insuliţa Imia (Kardak, în limba turcă), a cărei suveranitate şi-o dispută în Marea Egee. Acest acces de tensiune a condus apoi la un proces de normalizare a relaţiilor bilaterale, pe care Atena afirmă că doreşte să-l continue în ciuda unor incidente recente.

 

Israel – Iran

Protv: Israelul amenință Iranul că ”va dispărea de pe hartă și din lume”

 

Înalți oficiali din armata Israelului au avertizat Iranul că va suporta consecințe foarte grave dacă va ataca bazele israeliene din Siria.

Dacă Iranul va acționa împotriva Israelului pe teritoriul sirian, președintele Bashar al-Assad și regimul său vor fi cei care vor plăti prețul”, au spus oficiali ai apărării israeliene, citați de Jerusalem Post.

Reacția acestora vine după ce liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a cerut ca baza aeriană ”criminală” a Israelului din Siria, T-4, să fie atacată.

În replică, Israelul amenință acum că ”Iranul va dispărea de pe hartă dacă va face vreo mișcare militară împotriva sa.

”Regimul lui Assad și Bashar al-Assad însuși vor dispărea de pe hartă și din lume, dacă iranienii vor încerca să atingă Israelul sau interesele sale de pe teritoriul sirian”, ar fi declarat oficiali israelieni, al căror nume nu a fost precizat de către Jerusalem Post.

”Recomandarea noastră pentru Iran este să nu încerce să acționeze, pentru că Israelul este decis să continue în această problemă până la final”, au mai spus oficialii.

Marți, ministrul Apărării din Israel, Avigdor Liberman, a declarat că Israelul va face tot ce este necesar pentru a opri Iranul din încercarea de a construi baze militare permanente în Siria.

Nu contează prețul, noi nu vom permite Iranului o ancorare (militară) permanentă în Siria. Altă opțiune nu avem.” – a spus Liberman.

”A autoriza această ancorare în Siria ar însemna să se accepte ca Iranul să ne stranguleze”, a adăugat ministrul israelian, potrivit Agerpres.

Teheranul a acuzat Israelul de ‘agresiune flagrantă’ în Siria după lovituri în care au murit ‘consilieri militari’ iranieni, potrivit presei iraniene.

Iranul nu recunoaşte existenţa Israelului, care vede la rândul său în Teheran o ameninţare existenţială şi denunţă frecvent sprijinul acordat de Teheran pentru Hezbollahul libanez, puternică miliţie şiită aflată la frontiera sa nordică.

O escaladare a tensiunilor a avut loc în februarie între Iran şi Israel asupra teatrului de operaţiuni din Siria, după un raid aerian isrealian împotriva unei baze militare a regimului sirian. Israelul a acuzat la acea dată Iranul că a lansat de la această bază o dronă ce ar fi pătruns în spaţiul aerian israelian. Iranul a denunţat aceste afirmaţii ca fiind ‘ridicole’.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. iarasi “vremea spanacului”

    imi zicea cineva care a venit din Athos cum a vazut un grup de greci la Marea Lavra f agitati cu intrebarea daca nu cumva “vremea aia” va fi anul asta .., nu stiu daca mai stiau ceva in plus

  2. Daca SUA si Israel sunt asa puternice, cum de nu l-au indepartat deja pe Assad de la conducerea Siriei? Nici elitele occidentale nu-s asa invincibile cum se cred. Sunt chiar curios in caz de razboi mondial cine va castiga, sa vedem atunci cat a fost propaganda si cat adevar in laudarosenia vesticilor.

    1. Nu cred ca este cazul sa fim atât de curioși ! Omenirea va avea de suferit. La un asemenea nivel este greu de spus cine va iesii învingător. Alianță nedeclarată ( gen NATO ) între Rusia -Iran-China -India și chiar Coreea de nord reprezintă atât numeric cât și ca dotare o forța de luat in calcul. Sa nu uitam de valoarea investițiilor in scopuri militare a oricărui dintre cele enumerate asta sa nu facem referire și la faptul ca toate dintre ele dețin rachete nucleare și chiar toate “ii iubesc “ pe americani

    2. Nu vor fi invingatori !

      Vor fi numai morti 1/3, raniti si bolnavi 1/3 si restul.

      antihristul va poza in pacificator folosind puterea economica si influenta politica.
      Ortodocsii vor fi amagiti cu acces la carti vechi, obiecte de mare valoare spirituala, etc. pentru a sustine cauza raului.
      Posibil, mai multe decenii de pace si renastere pentru crestini.
      Se pare ca Rusia va incepe in forta, avand o capacitate sporita de deplasare pe uscat, aparand Grecia, distrugand Turcia, eliberand Constantinopole, amenintand Israelul.
      Romania va scapa “ieftin”, doar cu o mica invazie nocturna, a rusilor, ungurilor si bulgarilor, dupa legiferarea sodomiei.
      Rusia+China vor avea mare succes, SUA+Israel vor ataca nuclear si cu arme noi(SF, secrete).
      Sa va folosi chiar si pulbere nanometrica(probabil radiactiva).
      Iranul va folosi 2 rachete nucleare, din 2 tari arabe diferite.
      Capul evreicelor va fi plesuvit, cum scrie in VT. Caderea parului e consecinta iradierii.
      China va marsalui cu armata de 200 mil prin apa secata a eufratului(baraje Turcesti).
      China+Japonia vor rapi teritoriile rusesti, Siberia va fi luata pana la Urali, se vor opri acolo datorita opozitiei vesticilor.
      Dumnezeu va pedepsi Europa prin chinezi si asiatici, se va ajunge la canibalism si violente extreme, canibalii vor fi grav afectati de boli.
      In Germania va fi un nou Hitler si in Italia un nou Mussolini. Tarile vestice vor dori o felie din Turcia.

      In final probabil vor fi unii care vor celebra victoria, in realitate va fi numai jale.
      Tarile se vor uni intre ele de groaza razboiului, vor mai fi doar cateva.

      Scenariu posibil, compus din informatii adunate din multele profetii care se gasesc acum.

  3. Trebuie doar să citești profeţiile din Ezekiel cap.37 și 38,Isaia și Psalmul 80 și vei înţelege ce vremuri trăim și cât de exact se împlinesc Scripturile.În Mai Israelul face 70 de ani de existenţă,an jubiliar,iar la fiecare jubileu,s-a întâmplat câte un eveniment major,în istoria acestui stat.

    1. O profetie ruseasca spune ca va veni unul mic, acela va va lua mintile.

      Unul mic ce ia mintile rusilor … oare cine sa fie …

      Totusi, este unul din putinii lideri admirabili ai lumii, aparentele deseori pot insela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button