X

Incepand cu 1 mai, MICROSOFT (Office, Xbox, Skype) urmează SA INTERZICA ‘limbajul ofensator’ și SA-TI MONITORIZEZE CONTUL PRIVAT

de null

Microsoft urmează să interzică ‘limbajul ofensator’ și să-ți monitorizeze contul privat

Microsoft constrânge ceea ce spun persoanele ce le utilizează serviciile online. Conform unui nou acord de servicii emis de companie, gigantul tech plănuiește să blocheze coturile ce utilizează “limbaj ofensator” și va umbla prin datele private ca să “investigheze” utilizatorii.

Într-un comunicat din 1 martie, Microsoft avertizează clienții utilizând Office, Xbox, Skype și alte produse că compania interzice limbajul ofensator și conținutul necorespunzător din 1 mai.

“Nu afișa public sau utiliza Serviciile pentru a distribui conținut sau materiale necorespunzătoare (ce implică de exemplu nuditate, zoofilie, pornografie, limbaj ofensator, violență grafică, sau activitate infracțională)”, avertizează Microsoft într-o porțiune al noului cod de conduită.

Microsoft a adăugat de asemenea că plănuiește să “investigheze” utilizatorii acuzați de încălcarea noii politici și va bloca conținutul să fie trimis altor persoane. “Atunci când investighează presupuse încălcări a a acestor Termeni, Microsoft își rezervă dreptul să examineze Conținutul Tău pentru a rezolva situația”, se afirmă în noua politică.

Susținători ai confidențialității Internetului și aL drepturilor civile critică deja noul acord de servicii al Microsoft; numind viitoarea politică drept un atac asupra libertății de exprimare. “Limbajul ofensator e destul de vag. Ofensator către cine? Ceea ce bunica mea consideră ofensator și ce consider eu sunt vast diferite”, a scris dna Smith de la CSO Online.

Activistul pentru drepturi civile și student la drept Jonathan Corbett a adăugat că acordul Microsoft de pe 1 mai e doar o scuză pentru a supraveghea comportamentul oamenilor, chiar și în privat. “Nu pot folosi Skype pentru un apel video adult cu prietena mea? Nu pot folosi OneDrive pentru un document ce conține cuvântul ‘f–k’? Dacă jignesc pe cineva pe Xbox Live, nu numai că-mi vor anula contul dar vor confisca orice fonduri depozitate?” întreaba Corbett pe un post de blog.

Grupul de drepturi digitale Electronic Frontier Foundation (EFF) argumentează că politica intransigentă a Microsoft se datorează adoptării a două noi legi de trafic sexual de către congres. Fight Online Sex Trafficking Act (FOSTA) și Stop Enabling Sex-Trafficking Act (SESTA) consideră platformele responsabile pentru discursul, conținutul ilegal și orice legat de traficul sexual din partea utilizatorilor.

EFF susține că SESTA/FOSTA “reduce la tăcere discursul online forțând platformele de Internet să-și cenzureze utilizatorii”. Departamentul de Justiție a avertizat de asemenea că legile ridică “grave probleme constituționale”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.