Microsoft urmează să interzică ‘limbajul ofensator’ și să-ți monitorizeze contul privat
Microsoft constrânge ceea ce spun persoanele ce le utilizează serviciile online. Conform unui nou acord de servicii emis de companie, gigantul tech plănuiește să blocheze coturile ce utilizează “limbaj ofensator” și va umbla prin datele private ca să “investigheze” utilizatorii.
Într-un comunicat din 1 martie, Microsoft avertizează clienții utilizând Office, Xbox, Skype și alte produse că compania interzice limbajul ofensator și conținutul necorespunzător din 1 mai.
“Nu afișa public sau utiliza Serviciile pentru a distribui conținut sau materiale necorespunzătoare (ce implică de exemplu nuditate, zoofilie, pornografie, limbaj ofensator, violență grafică, sau activitate infracțională)”, avertizează Microsoft într-o porțiune al noului cod de conduită.
Microsoft a adăugat de asemenea că plănuiește să “investigheze” utilizatorii acuzați de încălcarea noii politici și va bloca conținutul să fie trimis altor persoane. “Atunci când investighează presupuse încălcări a a acestor Termeni, Microsoft își rezervă dreptul să examineze Conținutul Tău pentru a rezolva situația”, se afirmă în noua politică.
Susținători ai confidențialității Internetului și aL drepturilor civile critică deja noul acord de servicii al Microsoft; numind viitoarea politică drept un atac asupra libertății de exprimare. “Limbajul ofensator e destul de vag. Ofensator către cine? Ceea ce bunica mea consideră ofensator și ce consider eu sunt vast diferite”, a scris dna Smith de la CSO Online.
Activistul pentru drepturi civile și student la drept Jonathan Corbett a adăugat că acordul Microsoft de pe 1 mai e doar o scuză pentru a supraveghea comportamentul oamenilor, chiar și în privat. “Nu pot folosi Skype pentru un apel video adult cu prietena mea? Nu pot folosi OneDrive pentru un document ce conține cuvântul ‘f–k’? Dacă jignesc pe cineva pe Xbox Live, nu numai că-mi vor anula contul dar vor confisca orice fonduri depozitate?” întreaba Corbett pe un post de blog.
Grupul de drepturi digitale Electronic Frontier Foundation (EFF) argumentează că politica intransigentă a Microsoft se datorează adoptării a două noi legi de trafic sexual de către congres. Fight Online Sex Trafficking Act (FOSTA) și Stop Enabling Sex-Trafficking Act (SESTA) consideră platformele responsabile pentru discursul, conținutul ilegal și orice legat de traficul sexual din partea utilizatorilor.
EFF susține că SESTA/FOSTA “reduce la tăcere discursul online forțând platformele de Internet să-și cenzureze utilizatorii”. Departamentul de Justiție a avertizat de asemenea că legile ridică “grave probleme constituționale”.
http://www.descopera.ro/dnews/17095341-cercetatorii-lucreaza-la-crearea-primului-biocomputer-din-celule-vii