X

Virusul Marele Crab care blochează date a infestat inclusiv calculatoare din România

Un atac extrem de puternic al hackerilor, denumit Marele Crab, a infectat zeci de mii de calculatoare din toată lumea, inclusiv din România. Pirații internetului au cerut 600 de mii de dolari ca să deblocheze fotografiile și documentele furate. Este cea mai mare recompensă revendicată până acum în astfel de atacuri. Inițial, specialiștii români în securitate au reușit să oprească asaltul, dar acum acesta a revenit.

În primul atac, dat în urmă cu câteva săptămâni, pirații internetului au blocat date din 52 de mii de calculatoare din toată lumea.

Specialiștii au reușit să le recupereze și să oprească atacul, dar a revenit zilele acestea. Recompensa pe care o cer acum hackerii ajunge la 600 de mii de dolari.

Informaticienii români spun că virusul Marele Crab ar fi fost conceput într-o țară fostă membră a URSS și lovește atât companii, cât și calculatoare personale. Ei lucrează acum cu specialiștii de la Interpol ca să descopere cum a fost conceput virusul și să îi prindă pe cei care stau în spatele atacului.

Marele Crab a făcut deja câteva mii de victime și în țara noastră.

România este pe locul trei în topul țărilor cu cele mai multe calculatoare afectate de virusul Marele Crab, după Statele Unite și China.

Categorii
Uncategorized

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!