X

Rusia declara că a SUA intenționează să bombardeze cartierul guvernamental din Damasc, pe baza unui pretext inventat / Rusia va răspunde militar dacă ar simți că viețile rușilor vor fi amenințate de un astfel de atac

Foto: http://www.breitbart.com/jerusalem/2015/11/29/russia-to-escalate-syria-offensive-with-ground-troops-arab-media-claim/

14 martie 2018

Autor: Reuters

Rusia declară că intențiile SUA de a ataca Damascul garantează o reacție militară

Rusia a declarat marți că a primit informații conform cărora Statele Unite intenționează să bombardeze cartierul guvernamental din Damasc, pe baza unui pretext inventat, și că ar răspunde militar dacă ar simți că viețile rușilor vor fi amenințate de un astfel de atac.

Valery Gerasimov, șeful Statului Major General al Rusiei, a declarat că Moscova are informații că rebelii din enclava estică Ghouta plănuiau un atac fals cu arme chimice, împotriva civililor, urmând apoi să învinuiască armata siriană.

El a spus că Statele Unite intenționează să utilizeze falsul atac ca pretext pentru a bombarda cartierul guvernamental din apropiere de Damasc unde, a mai spus el, sunt bazele consilierilor militari ruși, poliției militare ruse și a monitorilor rusi privind încetarea focului.

”În cazul unei amenințări la adresa vieților militarilor noștri, forțele armate ale Rusiei vor lua măsuri  represive împotriva rachetelor și lansatoarelor utilizate”, a precizat Gerasimov într-o declarație.

El nu a precizat și când presupusul atac ar avea loc sau să furnizeze dovezi detaliate pentru a-și susține afirmațiile.

În Washington, Pentagonul a declarat că Rusia ar trebui să se concentreze pe oprirea președintelui Siriei, Bashar al-Assad, de a lua la țintă civilii nevinovați.

”Îndemnăm Rusia să nu mai creeze confuzie și să constrângă regimul Assad să oprească brutalizarea cetățenilor sirieni inocenți și să permită ajutoarelor necesare să ajungă la oamenii din Ghouta de Est și în alte zone îndepărtate”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon. (n.t: la fel cum au ajuns în Fallujah, Mosul sau Raqqah?)

”Permițând brutalitatea regimului Assad, Rusia este partenera lui morală și responsabilă pentru atrocitățile lui Assad”, a adăugat Pahon.

Armata siriană găsește o instalație utilizată de teroriști pentru fabricarea de substanțe chimice toxice, în orașul al-Shefounieh

În timpul ofensivei armatei siriene din zona de est a regiunii Ghouta, mai mult de 1 100 de civili au murit, a declarat Oficiul pentru Afaceri Umanitare al SUA. Forțele lui Assad, susținute de Rusia și Iran, declară că vizează grupurile ”teroriste” care bombardează capitala.

Șeful Statului Major General militar al Rusiei și președintele Șefilor Generali de Stat ai Statelor Unite au vorbit telefonic marți și au discutat situația din Siria, au declarat Pentagonul și Ministerul Apărării din Rusia.

Rusia i-a acuzat anterior pe rebelii din Siria de pregătirea folosirii agenților toxici în estul regiunii Ghouta, astfel încât ei ar fi putut ulterior să acuze Damascul că ar fi utilizat arme chimice.

Damascul neagă afirmațiile occidentale privind folosirea armelor chimice de către forțele guvernamentale.

Ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, Nikki Haley, a avertizat luni că Washingtonul ”rămâne pregătit să acționeze dacă trebuie”, în cazul în care Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite nu a acționat în Siria, deoarece atacul armatei siriene în estul regiunii Ghouta a continuat neabătut. (Raportare de Andrew Osborn la Moscova și Idrees Ali la Washington. Editarea realizată de Andrey Ostroukh și Lisa Shumaker)

Acest articol a fost publicat inițial de ”Reuters

Categorii
ExterneSiria
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!